"Αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί ..."

O Σούλης Μαρκόπουλος στη συνέντευξη τύπου, εξέφρασε τη στενοχώρια του για την ήττα, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον τρόπο που σφυρίζουν κάποιοι.
"Αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί ..."

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μαρκόπουλου:

«Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στον κόσμο που ήταν σήμερα καταπληκτικός. Οχι μόνο γέμισε αλλά ήταν αυτός που θέλουμε σε κάθε γήπεδο. Είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος που δεν του δώσαμε αυτό που ήθελε. Ξέραμε ότι παίζουμε με μια καλή ομάδα, μια μεγάλη ομάδα, ξέραμε τα προβλήματα. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο, να προσαρμοστούμε, να κάνουμε αυτή την υπέρβαση που είχαμε βάλει σα στόχο από τη στιγμή που έγινε η κλήρωση. Το θέλαμε πολύ όλοι μας. Το ήθελαν οι παίκτες και φαινόταν στο γήπεδο και αυτό ήταν το στοιχείο που μας κράτησε στο παιχνίδι, στο δύσκολο και σκληρό παιχνίδι και αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα στον αγώνα, με τα φάουλ σε βασικούς μας παίκτες. Οι παίκτες μας υπερέβαλλαν εαυτό. Φτάσαμε το παιχνίδι στο ένα σουτ και αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί μπορεί να παίζαμε παράταση».

Για τα άστοχα σουτ του Δικεφάλου κυρίως στο πρώτο ημίχρονο είπε: «Υπάρχει το άγχος σε ένα παιχνίδι, πολύς κόσμος στο γήπεδο. Το ήθελαν πολύ οι παίκτες, αλλά δε βρήκαν τις ισορροπίες».

Για τη διαιτησία σχολίασε: «Κανονικά οι διαιτητές που είναι στο γήπεδο δεν πρέπει να ξεχωρίζει πρόσωπα, χρώματα και παίκτες. Ο διαιτητής είναι δικαστής, αυτό που βλέπει αυτό πρέπει να σφυρίζει. Αισθάνομαι ότι τα σφυρίγματα δεν έχουν την ίδια βαρύτητα. Πολλές φορές ο κύριος Γκόντας σφύριξε από διαφορετικές γωνίες, σε φάσεις που ήταν άλλοι διαιτητές μπροστά...»

Όσο για το τι δεν πήγε καλά στο παιχνίδι: «Εμείς ήμασταν άστοχοι. Ένα άλλο σημείο ήταν ότι πολλές φορές στην επίθεση δεν εξαντλήσαμε το χρόνο, βιαστήκαμε για να πάρουμε το σκορ γιατί είχαμε ελεύθερα σουτ».

Για τις αλλαγές στην ημερομηνία του ημιτελικού: «Ετσι είναι το μπάσκετ. Δε μπορείς να το ορίσεις. Δεν είναι θέμα του προπονητή. Το ορίζουν άλλοι».

Τελος για το χτύπημα στο κεφάλι του Χαριτόπουλου και τι του είπαν οι διαιτητές: «Το παιχνίδι είχε πολλά χτυπήματα. Που σφυρίζονται και που δεν σφυρίζονται. Εγώ δεν είμαι διαιτητής. Εμένα δε μου απάντησαν. Ρώτησα τι έγινε και έφυγε...»

Διαβάστε ακόμη...