«Δεν ήμασταν ομάδα ...»

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Κώστας Χαραλαμπίδης, έκανε την αυτοκριτική της ομάδας του, τονίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός και ότι δεν λειτούργησε ως ομάδα.
«Δεν ήμασταν ομάδα ...»

Αρχικά, δήλωσε: «Δε χρειάζεται να κρυβόμαστε. Είναι άσχημη ήττα στο ξεκίνημα των υποχρεώσεών μας. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι είναι καταστροφή και δεν έχουμε την πολυτέλεια να στενοχωρηθούμε. Δε θέλαμε να ξεκινήσουμε έτσι. Η χρονιά τώρα αρχίζει. Η διοίκηση έχει φτιάξει την ομάδα για να πρωταγωνιστήσει και είναι καλό να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας, ώστε η συνεχεία να είναι αυτή που μας αξίζει. Η άσχημη ήττα μάς δίνει το έναυσμα για να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα και να ανταποκριθούμε στις δίκες μας προσδοκίες πρώτα από όλα. Μπορούμε πολλά να πούμε, αλλά θέλω να πω ότι δεν ήμασταν η ομάδα που έχω δει εγώ στις προπονήσεις. Ήμασταν πολύ κακοί. Ήταν μία εξαιρετικά κακή βραδιά και αν θέλουμε να πιστεύουμε σε αυτά που θέλουμε να κάνουμε φέτος, πρέπει να αλλάξουν πολλά».

Σε σχετική ερώτηση για το ότι στα τελευταία δευτερόλεπτα οι παίκτες του «δικεφάλου» δεν μπορούσαν να αναλάβουν την ευθύνη των επιθέσεων, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν αμφισβητώ τι βλέπει ο καθένας, αλλά αυτό που αισθάνθηκα εγώ ήταν ότι, με κάποιες μικρές εξαιρέσεις, δεν ήμασταν ομάδα, με την έννοια ότι θα έπρεπε να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον αγωνιστικά. Δεν αγωνιστήκαμε ως ομάδα σε κάποια σημεία του παιχνιδιού και σε άμυνα και σε επίθεση. Έχουμε να ψάξουμε πολλά περισσότερα από το "φαίνεσθαι".

Αν καθίσουμε να ψάξουμε δικαιολογίες μπορώ να σκεφτώ πολλές. Εμείς ως ομάδα θα βρούμε τις αιτίες και α προσπαθήσουμε να τις λύσουμε. Η ομάδα αυτή δεν έχει την πολυτέλεια να στενοχωριέται, ούτε να ενθουσιάζεται με τις νίκες, γιατί θα ακολουθήσουν και άλλες υποχρεώσεις».

Τέλος, για το αν επηρεάστηκε η ομάδα από την απουσία του Μαρκ Πέιν, υπογράμμισε: «Ο Μάρκ είναι σημαντικό κομμάτι για την ομάδα. Αγωνιστικά και μόνο, επηρεάστηκε η απόδοσή μας από την απουσία του. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάποια πράγματα με την απουσία του, αλλά δε θα μείνω σε μία δικαιολογία απουσίας».

Διαβάστε ακόμη...