Πρόκριση στο Λαύριο

Δυσκολεύτηκε αρκετά ο Π.Α.Ο.Κ. στο Λαύριο αλλά τελικά πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου.
Πρόκριση στο Λαύριο
Δυσκολεύτηκε αρκετά ο Π.Α.Ο.Κ. στο Λαύριο αλλά τελικά πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Το Λαύριο πρόβαλε - μάλλον ανέλπιστα -  σοβαρή αντίσταση στον Π.Α.Ο.Κ. τελικά όμως ο «Δικέφαλος» πέτυχε τον σκοπό του και επιστρέφει από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη με την πρόκριση, χάρη στο τελικό 73-83, και θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη (14/10) στο παλατάκι τα Τρίκαλα, τα οποία σήμερα συνέτριψαν 86-59 εκτός έδρας τον αδύναμο Ίκαρο Σερρών.

Το σκορ δεν καταδεικνύει απαραίτητα εύκολη νίκη για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, αφού το Λαύριο μείωσε σε 73-76  μόλις 54'' πριν τη λήξη κι έφερε τον Π.Α.Ο.Κ. σε πραγματικά δύσκολη θέση. Όμως δύο βολές του Γκετσέφσκι έκαναν το 73-78, το Λαύριο δεν κατάφερε να σκοράρει κι έτσι έπεσε με ψηλά το κεφάλι...

Ρίχνοντας μια κοντινή ματιά στην εξέλιξη του αγώνα, σην αρχή του ματς  ο Π.Α.Ο.Κ. βρέθηκε πίσω στο σκορ με 10-2, αλλά κατάφερε να πάρει προβάδισμα ακόμη και 16 πόντων λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Το 23-39 όμως, με ένα σερί 10-0 των γηπεδούχων έγινε 33-39 και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, το Λαύριο πέρασε ξανά μπροστά με 47-46. Ο Π.Α.Ο.Κ. που είχε υπεροπλία κάτω από τα καλάθια, προηγήθηκε 60-72,  αλλά χρειάστηκε να δείξει την εμπειρία του στο τέλος, για να πάρει την πρόκριση, αφού το Λαύριο είχε μειώσει τη διαφορά ακόμη και στους 3 πόντους (73-76).

Στο γήπεδο έκαναν αισθητή την παρουσία τους και λίγοι φίλοι του Π.Α.Ο.Κ. από την Αθήνα,  που παρότρυναν την ομάδα να φτάσει στη νίκη - πρόκριση. Ντρόμπνιακ, Γκετσέφσκι, Καυκής και Γκρέγκορι στην πρώτη σειρά των διακριθέντων, όλοι με διψήφιο νούμερο πόντων.

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 33-39, 51-59, 73-83

ΛΑΥΡΙΟ: Καρβούνης 7, Μπάκας 5, Σίννης 5, Κούσουλας 5, Γιαννακόπουλος 13, Σταμάτης 4, Λυκογιάννης 12, Ψηλέας 19.

Π.Α.Ο.Κ. (Μαρκόπουλος): Μονρό 2, Καυκής 13, Γκρέγκορι 12, Ταπούτος 2, Έιβερι 9, Τσιάρας 5, Καλαϊτζίδης 3, Γιαννακίδης, Ντρόμπνιακ 17, Γκετσέφσκι 14, Χέλιγουελ 4.

Μαρκόπουλος: «Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι, με μία ομάδα που παίζει στη Β΄ Εθνική, αλλά είχε πολύ πάθος και πάλεψε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Εμείς είχαμε ορισμένα καλά διαστήματα, με καλύτερο όλων στο πρώτο ημίχρονο από το 5ο μέχρι και το 15ο λεπτό, όταν και καταφέραμε να πάρουμε μία διαφορά, η οποία ουσιαστικά μας βοήθησε ως το τέλος. Σε αυτό το διάστημα είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση και σωστή συμπεριφορά στην άμυνα, αλλά πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού μας. Πρέπει να δουλέψουμε κι άλλο στις αλλαγές στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση όπου πρέπει να έχουμε περισσότερα καλά διαστήματα και να δημιουργούμε περισσότερες επιλογές».

Σχολιάζοντας και το επόμενο παιχνίδι για το κύπελλο, την Τετάρτη με τα Τρίκαλα, ο 60χρονος κόουτς τόνισε: «Αυτό θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Μιλάμε για μία ομάδα Α1 και θα πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί. Αυτή την εποχή καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη, αλλά θα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για μας να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας, να δούμε που βρισκόμαστε και φυσικά να κάνουμε τη δουλειά μας για την πρόκριση».

 

Διαβάστε ακόμη...