«Είμαστε περήφανοι για τους παίκτες μας»

Στην μεγάλη προσπάθεια των παικτών του για ακόμα ένα παιχνίδι στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στις δηλώσεις του μετά το τέλος του 44ου τελικού Κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.
«Είμαστε περήφανοι για τους παίκτες μας»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για την εικόνα του αγώνα και τη συνολική εικόνα της ομάδας στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν.

«Αρχικά θέλω να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό και τον κύριο Pitino. Να συγχαρώ και την πόλη του Ηρακλείου για την πολύ όμορφη διοργάνωση σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον και μια πολύ φιλική ατμόσφαιρα με νέους ανθρώπους. Νομίζω πως σήμερα το μπάσκετ βγαίνει κερδισμένο, παρότι δεν υπάρχουν οπαδοί των δύο ομάδων. Η εικόνα με τα παιδιά να ενθουσιάζονται για το παιχνίδι είναι ένα κέρδος για το ελληνικό μπάσκετ.

Τελευταία, θέλω να συγχαρώ την ομάδα μου, γιατί κατάφερε κάτι που δεν πίστευαν πολλοί. Να είμαστε ανταγωνιστικοί, να ελέγξουμε σε κάποιο σημείο τον αγώνα και τελικά να χάσουμε στις λεπτομέρειες. Είμαστε περήφανοι για τους παίκτες μας, είμαστε περήφανοι για τον τρόπο που λειτουργούν σε όλες τις καταστάσεις. Η ομάδα μας έχει φτιάξει χαρακτήρα. Έπαιζε ο Δαβίδ εναντίον του Γολιάθ σε όλα τα επίπεδα. Το ματς άρχισε πάρα πολύ άσχημα για μας, αλλά τα παιδιά βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουν το παιχνίδι, χωρίς να έχουν παίξει σε τελικό πλην του Milenko Tepic. Στο τέλος χάσαμε ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Η εικόνα μας στο φινάλε δείχνει πόσο πολύ πιστέψαμε στη νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα και τον οργανισμό του ΠΑΟΚ για τη στήριξη που μας παρείχε. Και με τη σημερινή μας εμφάνιση έχουμε κάνει τον κόσμο μας περήφανο».

Για το πώς σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την εικόνα του ΠΑΟΚ για το υπόλοιπο της σεζόν είπε: «Όταν έχει τελειώσει ένας τελικός και έχεις δώσει όλο σου το είναι, δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς την επόμενη μέρα. Ειδικά σε μια ομάδα σαν και μας με ιδιαίτερες καταστάσεις. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να ξεκουραστούμε, γιατί παίζουμε ενάμιση μήνα στο κόκκινο. Μετά θα δούμε πώς θα οργανώσουμε το πλάνο για τους στόχους που έχουμε μπροστά μας».

Για το τι σκέφτηκε στο -19, ανέφερε: «Πρέπει να ελέγχεις τα συναισθήματά σου, να μην απογοητεύεσαι ή να ενθουσιάζεσαι αντίστοιχα. Εμείς παίξαμε κάθε κατοχή ξεχωριστά κι αυτό ήταν το μεγάλο μας όπλο. Ο Παναθηναϊκός είδατε πώς μπήκε στο παιχνίδι, δεν ήρθε για να περάσει μια ωραία Κυριακή στο Ηράκλειο».

Για το αν φαντάζεται πού θα ήταν ο ΠΑΟΚ αν είχε μεγαλύτερη στήριξη, είπε: «Όχι, εμείς έχουμε αποφασίσει να ζούμε με την πραγματικότητα. Ξέρουμε ποιοι είναι κοντά μας, γι' αυτό και ο ΠΑΟΚ έφτασε στον τελικό, προκρίθηκε στους 16 του Basketball Champions League και παλεύει για μια καλή θέση στο πρωτάθλημα».

Για τη διαιτησία τόνισε: «Η γενική εικόνα που έχω στο μυαλό μου είναι πως είχαμε μια σχετικά καλή διαιτησία. Υπήρχαν πολλές φάσεις, πολλές επαφές. Δεν θέλω να σχολιάσω φάσεις. Οι συνθήκες για τον αγώνα ήταν καλές συνολικά. Αν υπάρχει κάποιο λανθασμένο σφύριγμα στη φάση του Tepic με τον Παπαπέτρου, έχω μια εικόνα. Λεπτομέρειες έκριναν τον αγώνα και εμείς ήμασταν έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε όλες τις συνθήκες που προέκυψαν».

Για το τι έλλειψε στο τέλος για να γίνει η ανατροπή: «Υπήρχαν πολλές λεπτομέρειες. Χάσαμε δύο καλάθια που θα μπορούσαμε να βάλουμε με τον Μαργαρίτη και τον Hatcher. Ο Παναθηναϊκός ευστόχησε σε όλες τις βολές του, ενώ ακόμη και η μία που έχασε ο Γκος στοίχισε. Έλλειψαν πολλά και μικρά πράγματα. Δυστυχώς δεν ήταν υπέρ μας οι λεπτομέρειες και κέρδισε ο Παναθηναϊκός».

Διαβάστε ακόμη...