Βαριά καμπάνα στο μπάσκετ

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με ποινή τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις 29/12 για τον αγώνα κυπέλλου με το γάβρο. Εφέσιμη η ποινή.
Βαριά καμπάνα στο μπάσκετ

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με ποινή 4 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις 29/12 για τον αγώνα κυπέλλου με το γάβρο, ενώ της επιβλήθηκε και χρηματικό  πρόστιμο 23.400 ευρώ.

Η ποινή θα  τεθεί σε ισχύ από τον αγώνα με την Καβάλα.

Όπως γίνεται κατανοητό η ομάδα θα αγωνιστεί χωρίς κόσμο και στους  επόμενους αγώνες με παναθηναϊκό, άρη και Πανιώνιο.

Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει πως η ΚΑΕ ΠΑΟΚ τιμωρείται με τρεις αγωνιστικές για την εκκένωση του γηπέδου και άλλη μία για τις κροτίδες που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ το αξιωσημείωτο είναι πως δε γίνεται καμία αναφορά σχετικά με την τιμωρία έδρας για τον τραυματισμό του 1ου διαιτητή της αναμέτρησης κ. Χριστοδούλου.

 

Αναλυτικά το σκεπτικό της απόφασης

α) για ομαδικά υβριστικά συνθήματα τα οποία δεν είχαν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα και δεν συνιστούσαν προσβολή εθνικών συμβόλων, καθώς και για υβριστικό σύνθημα εντεταμένης εντάσεως με αποδέκτη φυσικό πρόσωπο, για το οποίο (υβριστικό σύνθημα) όμως οι διαιτητές της αναμέτρησης εσφαλμένα δεν εφάρμοσαν, ως όφειλαν το άρθρο 27 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος, πρόστιμο 3.000,00€.

β) για επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο που χαρακτηρίζονται δυσφημιστικά για το άθλημα, δηλαδή για κατ΄ εξακολούθηση ρίψη αντικειμένων καθώς και την προσωρινή διακοπή του αγώνα και εκκένωση του γηπέδου, ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) για τρεις 3 αγωνιστικές ημέρες και πρόστιμο 7.700,00€.

γ) για χρήση κροτίδων μέσα στον αγωνιστικό χώρο ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) για μία 1 αγωνιστική ημέρα και πρόστιμο 7.700,00€

δ) για συμπεριφορά βίας (τραυματισμός του Α΄ διαιτητή του αγώνα) πρόστιμο 5.000,00€, κατά τον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό της 29-12-2010.


Διαβάστε ακόμη...