Αφού θέλετε άδεια τα γήπεδα τι μας πρήζετε;

Ειλικρινά δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να διαθέσει το καθαρό μυαλό και την ψύχραιμη σκέψη να πει τα πράγματα όπως πραγματικά είναι κι όχι όπως τα θέλει ο καθένας.
Αφού θέλετε άδεια τα γήπεδα τι μας πρήζετε;

Ο σοφός λαός λέει ότι στη δράση έρχεται η αντίδραση. Ειλικρινά δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να διαθέσει το καθαρό μυαλό και την ψύχραιμη σκέψη να πει τα πράγματα όπως πραγματικά είναι κι όχι όπως τα θέλει ο καθένας. Γιατί, είναι αλήθεια ότι έχω βαρεθεί μια ζωή να βγαίνω και να ακούω το μακρύ και το κοντό του καθενός..

Γιατί πραγματικά έχω φτάσει πλέον στα όρια μου βλέποντας αυτό το status quo που έχουν θεσπίσει οι δύο δυνάστες του ελληνικού αθλητισμού με τις ευλογίες όλων των φορέων! Νοιώθω πως αυτό το άβατο που έχουν στήσει ο γαύρος κι ο βάζελος είναι πλέον τόσο δυνατό κι ανθεκτικό που μας έχει εξασθενίσει και μας έχει κάνει να μοιάζουμε τόσο μικροί απέναντι τους. Είναι αυτό το casus belli που θεσπίστηκε από θεσμούς και πρόσωπα. Από ΕΣΑΚΕ κι ΕΟΚ, που με την ανοχή τους το πρωτάθλημα είναι κάτι σαν την Πρεμιερ της Σκοτίας μέχρι την πολιτεία και την εκάστοτε ηγεσία των αθλητικών φορέων!

Δυο ομάδες να μονοπωλούν το ενδιαφέρον και όλες οι υπόλοιπες να παριστάνουν τους κομπάρσους της ταινίας. Μιας ταινίας που έχω σιχαθεί να παρακολουθώ τόσα χρόνια στο ελληνικό μπάσκετ. Μιας ταινίας που στέλνει για 4η συνεχή φορά τον τελικό στο Γαλάτσι, στο Ελληνικό ή όπου αλλού θέλουν τον ΟΣΦΠ και τον ΠΑΟ να μονομαχούν για μία ακόμη κούπα. Λες κι όλοι οι υπόλοιποι απλά χρειάζονται για το τυπικόν του θέματος και για να προπονηθούν τα βουβάλια πριν τη μεγάλη μάχη ενώπιων των 500 ένθεν κι ένθεν οπαδών!

Νοιώθω αηδιασμένος. Σιχτιρίζω τους πάντες. Κι ώρες ώρες σκέφτομαι αν όντως αξίζει να ασχολούμαι με αυτό το άθλημα. Το μπάσκετ για μένα έχει πεθάνει προ πολλού. Απλά τώρα χτίζεται σιγά σιγά η ταφόπλακα που θα κλείσει μέσα της μια και καλή τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας για κάτι καλύτερο στο μέλλον. Αυτή που θα φυλακίσει μια ζωή τις σκέψεις μας για κάποιο τρόπαιο κι αυτή που θα μας αναγκάζει να θυμόμαστε το 1999 και το τελευταίο φάιναλ φορ μας σα να πρόκειται για ένα κοσμοϊστορικό γεγονός!

Για να μπω στην ουσία του θέματος, λέω να πάρω τα πράγματα από μία αρχή για να βγάλω και μία άκρη! ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ στο μπάσκετ είδαμε σε άπειρα παιχνίδια στην έδρα μας! Πάντα, όλοι ξέρουμε, πως η ατμόσφαιρα σε τέτοια παιχνίδια είναι τεταμένη και ιδιαιτέρως καυτή. Αυτό όφειλαν να το αναγνωρίζουν από την αρχή οι «μάγκες με τα γκρίζα», πολύ πριν αρχίσουν τις συστάσεις προς τον κόσμο για τα χαρτάκια και τις κορδέλες.

Όταν με την είσοδο σου μέσα στο γήπεδο δείχνεις εξαρχής την.. πολιτική και τη στρατηγική που θα ακολουθήσεις, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως, είτε θα φας το κεφάλι σου, είτε θα αναδειχθείς στο τέλος σαν persona non gratta για τους υπόλοιπους! Γιατί όταν κύριε Χριστοδούλου από την έναρξη του αγώνα ξεκινάς με έγγραφη παρατήρηση και δείχνεις τις προθέσεις σου ενόψει τις συνέχειας, τότε θα πρέπει να αναλαμβάνεις και τις ευθύνες των πράξεων σου.

Ποτέ κανένας δεν όπλισε το χέρι κάποιου οπαδού χωρίς να φταίει σε κάτι. Ποτέ κανείς δεν επιτέθηκε σε κάποιον δίχως πρώτα να προκληθεί ή να υποστεί αυτός χειρότερα πιο πριν. Το να θεωρείσαι άρχοντας του αγώνα σημαίνει ότι είσαι άξιος να μοιράσεις το καρπούζι στα δύο ισομερώς κι όχι να δίνεις στον έναν τα καλύτερα κομμάτια και στον άλλον τα κουκούτσια!

Για πολλοστή φορά βλέπω αυτές τις δύο ομάδες να έρχονται μέσα στην έδρα μου με τους γενίτσαρους τους για να τους προστατέψουν. Ομάδες 30 και 40 εκατομμυρίων δε χρειάζονται καμία διαιτησία και κανέναν παράγοντα για να νικήσουν μία ομάδα 700 χιλιάδων. Αν θέλουν από μόνες τους κερδίζουν το παιχνίδι στο γήπεδο χωρίς να προλάβουμε να αντιδράσουμε.

Όταν όμως έρχονται τα δύσκολα κι ο Δαυίδ ξυπνάει και δείχνει ότι μπορεί να φοβίσει τον Γολιάθ, τότε αφήστε τον λίγο να δούμε τι θα συμβεί στην πορεία.. Αφού όλοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση σε αυτούς τους διπλούς αγώνες να ελπίζουμε σε κάτι περισσότερο από τον αποκλεισμό, γιατί δε μας αφήνετε τουλάχιστον να κυνηγήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν;

Γιατί θέλετε με τόσο απρόκλητο τρόπο να μας αποδείξετε ότι ντε και καλά θα πρέπει στον τελικό να είναι πάλι αυτοί οι δύο; Γιατί θέλετε με αυταρχικές πολιτικές να μας αποκλείετε το δικαίωμα να ελπίζουμε σε κάτι, τη στιγμή που εξαρχής ξέρουμε ότι το ποσοστό για να πετύχουμε είναι σχεδόν μηδαμινό;

Γιατί οπλίζετε το χέρι αυτού του πικραμένου λαού που 10-15 χρόνια τώρα βλέπει ότι όσο κι αν προσπαθεί δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι; Γιατί τον προκαλείτε, τη στιγμή που ξέρετε ότι διαμέσου του αθλητισμού βρίσκει μία διέξοδο για να ξεφύγει από τη μιζέρια της καθημερινότητας και του κόβετε το δικαίωμα να διασκεδάσει και να περάσει ένα ήρεμο 2ωρο;

Γιατί θέλετε μια ζωή να είστε εσείς οι πρωταγωνιστές και να μας έχετε συνεχώς γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι; Γιατί χωρίς κάποιον ουσιαστικό λόγο διακόπτετε το παιχνίδι τη στιγμή που μειώνουμε και το μομέντουμ δείχνει ΠΑΟΚ και δεν το κάνετε νωρίτερα που γίνεται χαμός; Γιατί χωρίς λόγο κι αιτία αποχωρείτε από το γήπεδο χωρίς νωρίτερα να κινηθείτε και να φερθείτε σωστά κι έξυπνα ηρεμώντας τον κόσμο παίζοντας το παιχνίδι σωστά;

Ερωτήσεις που ποτέ δεν πρόκειται να απαντηθούν. Από κανέναν φορέα, από κανέναν υπεύθυνο, από κανένα πρόσωπο που έχει στείλει το μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό στα σκατά τα τελευταία 20 χρόνια. Το παιχνίδι δε διεκόπη από το αντικείμενο που εκτόξευσε ο τύπος στην έξοδο των διαιτητών. Το παιχνίδι διεκόπη χωρίς λόγο κι αιτία από κάποιον που θέλησε να γίνει πρωταγωνιστής στο γήπεδο και να βοηθήσει με κακουργηματικό τρόπο την ομάδα του Πειραιά.

Το υπερευαίσθητο αυτί των χαμουτζήδων

Εδώ και δύο μέρες βλέπουμε τους αγαπημένους μας χαμουτζήδες να εξασκούνται και πάλι στο γνωστό τους επάγγελμα της παραπληροφόρησης. Εκτός από το γεγονός ότι εμφανίζουν εμάς ως τους υπεύθυνους για τη διακοπή του αγώνα, λες κι εμείς σφυρίζαμε ανάποδα σε ολόκληρο τον αγώνα, επιδίδονται και σε ακατάσχετη υβρεολόγια, λέγοντας απίθανα πράγματα λες κι αυτοί δεν έχουν δει ποτέ στη ζωή τους παρόμοιες καταστάσεις.

Ξεχνούν τον τελικό των δύο ημερών, ξεχνούν τις επιδρομές ανά την Ελλάδα, ξεχνούν τους βανδαλισμούς που δημιουργούν οι επιστήμονες τους, ξεχνούν τα ραντεβού θανάτου σε Αθήνα, Πάτρα, Λαμία, Κρήτη κι οπουδήποτε αλλού, ξεχνούν πολλά... Και μας πρήζουν! Μας πουλάνε παπά και τα προβατάκια τρώνε το σανό που τους πασάρουν. Εμφανίζουν τον ΠΑΟΚτσή τρομοκράτη, αντιστασιακό, υπεύθυνο για όλα και για τα πάντα σε αυτή την κοινωνία που πλέον δεν έχει ούτε ηθική, ούτε αξίες, ούτε όρια, ούτε τίποτα! Είναι η τραγική συνέπεια όσων συμβαίνουν με τους ΑΡΔ να δημιουργούν και πάλι το δικό τους περιτύλιγμα και το δικό τους μανδύα πάνω από τα κεφάλια όλων μας..

Όλων εμάς που είμαστε ανήμποροι να βγούμε και να προβάλουμε αντίσταση για οτιδήποτε συμβαίνει στην κοινωνία μας. Ανήμποροι να κάτσουμε και να ασχοληθούμε με τα πραγματικά μας προβλήματα. Ανήμποροι να σταματήσουμε επικίνδυνους ανθρώπους σαν αυτούς που είδαμε την Τετάρτη στην Πυλαία και που, αψηφώντας τα πάντα κι έχοντας τις πλάτες των φορέων έκαναν το κομμάτι τους, στέλνοντας και πάλι έναν ολόκληρο λαό να μιζεριάζεται, να αναλώνεται σε εσωστρέφεια και να χωρίζεται σε αυτούς που χάρηκαν με όσα έγιναν και σε αυτούς που.. εκνευρίστηκαν με όσα είδαν..

Θέλω επιτέλους να βγω και να υπερασπιστώ το δίκιο μου. Θέλω επιτέλους να βγω και να διεκδικήσω αυτό που με αναλογεί. Δε θέλω να συνεχίσω να είμαι ο κομπάρσος που αυτοί θέλουν. Δε με εκφράζει αυτός ο ρόλος, δεν είναι του χαρακτήρα μου. Αν δε με θέλετε να πρωταγωνιστώ υπάρχουν κι άλλες λύσεις...

Την Τετάρτη φάνηκε ποιος θέλει τα γήπεδα άδεια και ποιος τα γήπεδα γεμάτα.. Το ελληνικό μπασκετάκι νοσεί χρόνια τώρα, όμως κανείς δεν το καταλαβαίνει.. Η μάλλον δε θέλει να το παραδεχθεί! Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος το έλεγε από πέρυσι, αλλά ποιος τον άκουγε. Το είπε και χθες ότι είμαστε σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο και χωρίς να ξέρουμε που θα καταλήξουμε! Αν δεν ξυπνήσουν οι υπεύθυνοι θα τους ξυπνήσουμε εμείς. Κι αν δεν τους αρέσει ο τρόπος μας, ας φύγουν. Εμείς είμαστε οι ρομαντικοί κι ας φαινόμαστε οι χούλιγκαν! Η «Δημοκρατία» σας δεν περνάει κύριοι, πλέον.. Καταλάβετε το όσο είναι νωρίς!

ΥΓ1. Ότι και να πούμε για τη διοίκηση είναι πολύ λίγο. Η ανυπαρξία της φανερώθηκε και πάλι σε όλο της το μεγαλείο, όπου 3 άτομα έτρεχαν για να σώσουν ότι μπορούσαν, τη στιγμή που η κεφαλή της αναζητούνταν σε ολόκληρο το Παλατάκι!!

ΥΓ2. Δεν ξέρω πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα, όμως έτσι όπως πάμε, βλέπω σύντομα την επανάσταση του ελληνικού λαού να ξεκινάει από εκεί μέσα!

ΥΓ3. Εύχομαι η δικαιοσύνη να μην εθελοτυφλήσει και πάλι! Αυτά που συνέβησαν την Τετάρτη στο Παλατάκι δεν εξισώνονται ούτε στο ελάχιστο με τα αίσχη του περασμένου Μαΐου στο ΣΕΦ! Με τίποτα..

ΥΓ4. Εύχομαι η νέα χρονιά να φωτίσει τους φωστήρες που μας διοικούν και μας κυβερνούν! Τα πράγματα δεν είναι καλά κι αν αυτοί που πρέπει δεν πάρουν νωρίς χαμπάρι τι έρχεται, δε μας βλέπω καλά στο μέλλον!

ΥΓ5. Πόσο ευαίσθητο αυτάκι μπορούν να έχουν όταν θέλουν οι διαιτητές για να γράφουν αυτολεξεί όλα τα συνθήματα που λέμε στο Παλατάκι, τη στιγμή που η ιαχή «βούλγαροι» ακούγεται σε κάθε γήπεδο από τη Λάρισα και κάτω και παραμένει ατιμώρητη, ακόμη κι από διαιτητές που είναι Βορειοελλαδίτες; Είδατε τι κάνει ο φόβος; Ακόμη και τη μάνα τους πωλούν για να τους έχουν στα όπα όπα Αγγελόπουλοι και Γιαννακόπουλοι! Εύχομαι τουλάχιστον τα συνθήματα που έμαθαν να τα φωνάζουν κιόλας..

Διαβάστε ακόμη...