Με τον κόσμο στο πλευρό του

O "Δικέφαλος" υποδέχεται στις 7:00, στην Paok Sports Arena το γάβρο, στο πρώτο από τα 2 παιχνίδια που θα δώσουν το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου. Live αναμετάδοση από το Paokmania Web Radio.  
Με τον κόσμο στο πλευρό του

 

O "Δικέφαλος" υποδέχεται στις 19:00, στην Paok Sports Arena το γάβρο, στο πρώτο από τα 2 παιχνίδια που θα δώσουν το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου. Live αναμετάδοση από το Paokmania Web Radio. Ακούστε κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Χρόνια καλά και ασπρόμαυρα σε όλους. Εύχομαι αυτές οι γιορτινές μέρες να άφησαν πίσω λάθη , πάθη και αρνητισμό και να περάσατε όλοι όσο καλύτερα γινόταν!

Για να είμαι ειλικρινής, οι γιορτές δε με πολύ εκφράζουν. Όλο αυτό το δήθεν των ημερών με ανατριχιάζει κάπως. Βλέπω στροφές σε συμπεριφορές διαφόρων, που είναι και καλά στο πνεύμα των ημερών, και αναρωτιέμαι αν τελικά όλο αυτό το παραμύθι που ζούμε κάθε χρόνο ήταν φτιαχτό. Τέλος πάντων, απόψεις είναι αυτές και δεν χωράνε συμφωνίες ή διαφωνίες.

Το θέμα είναι ότι μ' αυτά και μ' αυτά δεν είχαμε αγωνιστικές υποχρεώσεις και νιώθω ένα περίεργο κενό. Στο τέλος όμως αναρωτιέμαι, τι καλύτερο από το να επανέρχεσαι με ντέρμπι και μάλιστα με το σιχαμένο κουνιστό έφηβο. Αύριο λοιπόν ο ΠΑΟΚ δίνει το τελευταίο του επίσημο παιχνίδι για το 2010. Ένα έτος που για τον "Δικέφαλο" δεν πήγε και τόσο άσχημα, μιας και στο μπάσκετ κατακτήσαμε την 5η θέση και από ανόητες λεπτομέρειες δεν μπήκαμε στην 4άδα. Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν δεν ήμασταν καλοί, όμως με την πάροδο του χρόνου η ομάδα έδεσε και διανύουμε μια καλή αγωνιστική περίοδο που προς το παρόν μας βρίσκει στην 8η θέση της βαθμολογίας. Το σημαντικό είναι βεβαίως πως απέχουμε μόλις 2 βαθμούς από την Καβάλα που είναι στην 3η θέση, ενώ μετράμε 4-0 εντός έδρας και 0-5 εκτός. Το πρόβλημα μας είναι στα εκτός έδρας όπως παρουσιάζεται από το βαθμολογικό πίνακα, ενώ επί της ουσίας οι χαμένες βολές μας έχουν στερήσει πολλά.

Στην τρέχουσα σεζόν από βολές χάσαμε 2 παιχνίδια πρωταθλήματος και αποκλειστήκαμε από την Ευρώπη. Καλά είναι να λέμε τα καλά αλλά κάποια στιγμή πρέπει να πούμε και τα αυτονόητα. Στο συγκεκριμένο πρόβλημα δε φταίει κανένας άλλος από τον προπονητή. Δε γίνεται επί των ημερών του Σούλη Μαρκόπουλου στον ΠΑΟΚ να βλέπουμε μια ομάδα που παίζει για τι νίκη, που παίζει ωραίο μπάσκετ και δεν μπορεί να βάλει βολές. Είναι τραγελαφικό. Στην Ευρώπη χάσαμε την πρόκριση στο ΠΑΛΑΤΑΚΙ αφού πήραμε τη νίκη αλλά δεν καλύψαμε την διαφορά των πόντων! Διαφορά που καλύπταμε με ένα ποσοστό 75% στις βολές. Αποκλειστήκαμε όμως με το κεφάλι ψηλά.

Αύριο στο ΠΑΛΑΤΑΚΙ έχουμε το πρώτο παιχνίδι για το κύπελλο με τον γαύρο. Δεν μπορώ να φανταστώ πως το γήπεδο θα είναι άδειο. Θεωρώ ότι για πρώτη φορά φέτος θα είναι ασφυκτικά γεμάτο. Ο γαύρος δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα, που τι προβλήματα να έχει.... Όποιος και να λείψει, υπάρχουν τουλάχιστον 2 επιλογές από πίσω. Στα δικά μας όμως είναι σφιχτά τα πράγματα. Ο Ντόζιερ μπορεί να κατάφερε να γυρίσει και να διώξει τον πονοκέφαλο της συμμετοχής η μη, ο Μακ Γκράθ μπορεί να μην έχει φτάσει ακόμα αλλά όπως και να έχει δε θα έπαιζε λόγω του τραυματισμού του... και ερχόμαστε στον πολύ φορμαρισμένο Μάρσαλ. Ο Αμερικανός δεν έχει καταφέρει να έρθει ακόμα, πληροφορίες λένε πως μάλλον σήμερα αργά θα έρθει, και δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα. Αν σκεφτούμε ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει μόλις 9 έμπειρους (βάζοντας και τον Γιανακίδη μέσα σε αυτούς...) αν του λείπουν οι 2, έχει μια 5άδα +2!!!! Κι όλο αυτό απέναντι στον οσφπ του 10πλάσιου μπάτζετ και των πάρα πάρα πολλών επιλογών. Να θυμίσω πως για το πρωτάθλημα στον πειραιά χάσαμε μεν, πολύ δύσκολα δε και στις λεπτομέρειες. Παλέψαμε για τι νίκη και την ακουμπήσαμε. Αυτό μου λέει πως με πλήρες ρόστερ στο ΠΑΛΑΤΑΚΙ θα είχαμε όλα τα εχέγγυα. Το αποτέλεσμα; Το βάρος πέφτει πια στον κόσμο.

Ο κόσμος θα πρέπει να δώσει δύναμη στους παίκτες που θα παίξουν και την ίδια ώρα να κάμψει την ψυχολογία του αντίπαλου. Πράγμα που ο λαός του ΠΑΟΚ έχει κάνει αμέτρητες φορές. Ξέρει πώς να το κάνει. Γι' αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να είναι γεμάτο το ΠΑΛΑΤΑΚΙ. Στην τελική ρε αδερφέ . . . ΠΑΟΚ ΝΑ' ΣΑΙ ΚΑΙ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ δε λέμε; Ε αυτό . . .

Όλα θα δείξουν στο παρκέ. Κάποτε κερδίσαμε με κορυφαίο του 36χρονο τότε Κούβελα. Η δύναμη της έδρας του ΠΑΟΚ τα καθιστά όλα δυνατά. Εμείς θα έχουμε θετική ενέργεια και θα βγάλουμε τα λαρύγγια μας για τελευταία φορά το 2010.

Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ . . .

Με τιμή,

Roume

Διαβάστε ακόμη...