Στους ομίλους του Eurocup ο ΠΑΟΚ !

Λόγω του αποκλεισμού του Αμαρουσίου από τα προκριματικά της Ευρωλίγκα, ο ΠΑΟΚ μπαίνει χωρίς αγώνα  στους ομίλους του Eurocup
Στους ομίλους του Eurocup ο ΠΑΟΚ !
Λόγω του αποκλεισμού του Αμαρουσίου από τα προκριματικά της Ευρωλίγκα, ο ΠΑΟΚ επωφελήθηκε και πήρε απ' ευθείας θέση στους ομίλους του Eurocup, χωρίς δηλαδή να δώσει αγώνες στα προκριματικά.
Ο «Δικέφαλος» όπως είναι γνωστό είχε κληρωθεί να αντιμετωπίσει σε διπλά παιχνίδια τη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης. Μετά όμως τη σημερινή εξέλιξη οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου μπαίνουν στους ομίλους χωρίς αγώνες και θα περιμένουν την κλήρωση για να μάθουν τους αντιπάλους τους.

Όλα ξεκίνησαν λοιπόν από τον  αποκλεισμό του Αμαρουσίου (για τους γνωστούς οικονομικούς λόγους) από τα προκριματικά της Ευρωλίγκα στα οποία κανονικά θα συμμετείχε.  Η Μπουντιβέλνικ πήρε τη θέση της αθηναϊκής ομάδας  στη διοργάνωση, την οποία  θέση βέβαια κανονικά δικαιούνταν η Ελλάδα. Αυτό είχε σαν συνέπεια, σε αντιστάθμισμα της χαμένης θέσης να προκριθεί ο επόμενος του βαθμολογικού πίνακα του ελληνικού πρωταθλήματος, δηλαδή ο ΠΑΟΚ, απευθείας  στους ομίλους του EuroCup, μετά από αίτημα της  ΚΑΕ η οποία προφανώς παρακολουθούσε διακριτικά την υπόθεση. Να σημειώσουμε ότι τη θέση του ΠΑΟΚ στην προκριματική φάση παίρνει η Γαλατασαράι, η οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης .

Μάλιστα την σχετική είδηση επιβεβαίωσε πριν από λίγο η διοργανώτρια αρχή  (ULEB) στην επίσημη ιστοσελίδα της, από όπου και η foto . Για να δείτε το κείμενο κάντε κλικ ΕΔΩ

Πρόκειται ασφαλώς για μια ανέλπιστη και φυσικά πολύ ευχάριστη είδηση για τον κόσμο και τη διοίκηση του ΠΑΟΚ. Τέλος σύμφωνα με όσα διαβάσαμε στο επίσημο site της ΚΑΕ , η κλήρωση των ομίλων του Eurocup στους οποίους θα συμμετέχει ο ΠΑΟΚ, θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της προκριματικής φάση της διοργάνωσης.
Μαζί με τον ΠΑΟΚ, εξασφαλισμένη συμμετοχή στους ομίλους έχουν ακόμη οι: Ewe Oldenburg (Γερμανία), Πανελλήνιος (Ελλάδα), Siauliai (Λιθουανία), Anwil Wloclawek (Πολωνία), Cajasol (Ισπανία), Asefa Estudiantes (Ισπανία), VEF Riga (Λετονία), BC Goettingen (Γερμανία), Krasnie Krylia (Ρωσία), NGC Medical Cantu (Ιταλία), ενώ θα προστεθούν 13 ομάδες που θα αποκλειστούν από τα προκριματικά της Euroleague και 8 ομάδες που θα προκριθούν από τα προκριματικά του Eurocup.

Διαβάστε ακόμη...