"Η ομάδα είναι σε μεταβατική περίοδο"

Ο Νίκος Σταυρόπουλος για την κλήρωση του ΠΑΟΚ στο BCL...
"Η ομάδα είναι σε μεταβατική περίοδο"

Η Γενεύη πάντα φέρνει αναμνήσεις, ιδιαίτερες και πολύ έντονες σε όλους. Αυτό είχε συμβεί τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο ΠΑΟΚ προσγειώθηκε στη Γενεύη, πριν τον αγώνα με την Fribourg και αυτό ακριβώς συνέβη και σήμερα, στην κλήρωση του Basketball Champions League.

Ο Νίκος Σταυρόπουλος ήταν εκεί, εκπροσωπώντας τον ΠΑΟΚ με την ιδιότητα του τεχνικού διευθυντή, αλλά και πάλι το μυαλό πήγε αρκετά χρόνια πίσω, στο 1991, όταν από την κληρωτίδα εμφανίστηκε το όνομα της Zaragoza. Την ομάδα που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ στον αξέχαστο τελικό της Γενεύης και την οποία θα βρει και πάλι απέναντί του και την νέα αγωνιστική περίοδο. Για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια!

Ο Νίκος Σταυρόπουλος συμμετείχε στη διαδικασία της κλήρωσης, ως ένδειξη αναγνώρισης για την αδιάκοπη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στη διοργάνωση, αλλά και το υψηλό Ranking που έχει η ομάδα μας μετά από την τριετή της παρουσία στο Basketball Champions League.

O Νίκος Σταυρόπουλος μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης του Basketball Champions League, σχολίασε: «Είχα για πρώτη φορά την ευκαιρία να επισκεφτώ τα γραφεία της FIBΑ και το House of Basketball και πέρα από το ότι ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία, μπορώ να πω ότι είναι ξεκάθαρος ο σεβασμός που υπάρχει για τον ΠΑΟΚ. Αυτό άλλωστε έχουμε διαπιστώσει όλα τα τελευταία χρόνια, όπου κι αν έχουμε αγωνιστεί σε όλη την Ευρώπη.

Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ, για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα της FIBA, με τον κ. Ανδρέα Ζαγκλή, αλλά και με τον CEO του Basketball Champions League κ.Πατρίκ Κομνηνό και στη συζήτηση που είχαμε, αντιλήφθηκα το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα μας είναι σε μία μεταβατική περίοδο, σε μία περίοδο δύσκολη. Ελπίζω κι εύχομαι ότι θα βρούμε το δρόμο μας και θα προχωρήσουμε, δημιουργώντας μία ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική στον όμιλο. Είναι πολύ νωρίς να πούμε οτιδήποτε για τη σύνθεση του πολύ ισχυρού ομίλου μας, πολύ περισσότερο όταν δεν έχουμε σαφή εικόνα για την δική μας κατάσταση. Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω το γεγονός ότι εδώ στη Γενεύη, μία πόλη που τόσες αναμνήσεις φέρνει σε όλους μας, η κλήρωση μας οδηγεί στον ίδιο όμιλο με την Zaragoza. Όπως το 1991».

Μετά την κλήρωση, ο Νίκος Σταυρόπουλος είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των ομάδων που είναι στον ίδιο όμιλο, αλλά και μία αναμνηστική φωτογραφία με τον μάνατζερ της Neptunas Donatas Zavackas και τον πρόεδρος της Zaragoza, Predrag Savovic.

Διαβάστε ακόμη...