Οι λεπτομέρειες της κλήρωσης του BCL

Στη Γενεύη θα βρεθεί την Τετάρτη ο Νίκος Σταυρόπουλος για την κλήρωση της φάσης των ομίλων, αλλά και των 2 προκριματικών γύρων του Basketball Champions League, η οποία θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της
Οι λεπτομέρειες της κλήρωσης του BCL

Πέμπτης (12:00) στο "House of Basketball" της Γενεύης.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μέσα στις 24 ομάδες που έχουν εξασφαλισμένη τη συμμετοχή τους στη φάση των ομίλων, ενώ θα βρίσκεται και στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας βάσει της ειδικής βαθμολογίας της διοργάνωσης (ομάδων και χωρών).

Στο πρώτο γκρουπ βρίσκονται οι εξής 12 ομάδες: ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Banvit (Τουρκία), Besiktas (Τουρκία), Brose Bamberg (Γερμανία), CEZ Nymburk (Τσεχία), Dinamo Banco di Sardegna Sassari (Ιταλία), Filo Oostende (Βέλγιο), Hapoel Bank Yahav Jerusalem (Ισραήλ), Iberostar Tenerife (Ισπανία), Neptunas Klaipeda (Λιθουανία), SIG Strasbourg (Γαλλία).

Στο δεύτερο γκρουπ βρίσκονται οι εξής 12 ομάδες: Περιστέρι, Anwil Wloclawek (Πολωνία), BAXI Manresa (Ισπανία), Elan Béarnais Pau-Lacq-Orthez (Γαλλία), Gaziantep (Τουρκία), Happy Casa Brindisi (Ιταλία), JDA Dijon (Γαλλία), RASTA Vechta (Γερμανία), Tecnyconta Zaragoza (Ισπανία), Turk Telekom (Τουρκία), UNET Holon (Ισραήλ), VEF Riga (Λετονία).

Στις παραπάνω 24 ομάδες, οι οποίες έχουν ήδη μια θέση στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, θα προστεθούν άλλες 8, οι οποίες θα προκύψουν από τους 2 προκριματικούς γύρους.

Οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε 4 ομίλους των 8 ομάδων, με τις 4 πρώτες να προκρίνονται στα playoffs της διοργάνωσης. Σε κάθε όμιλο θα βρίσκονται 2 ομάδες που έχουν προκύψει από τους προκριματικούς, ενώ τόσο στη φάση των ομίλων, όσο και στους προκριματικούς, δεν μπορούν να τεθούν αντιμέτωπες ομάδες από την ίδια χώρα. Οι αγώνες της φάσης των ομίλων θα ξεκινήσουν στις 15 Οκτωβρίου.

1ος & 2ος προκριματικός γύρος

Στον 1ο προκριματικό γύρο θα συμμετέχουν 16 ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν σε 2 γκρουπ δυναμικότητας.

Στο 1ο γκρουπ βρίσκονται οι εξής ομάδες: Bakken Bears (Δανία), Balkan Botevgrad (Βουλγαρία), CSM CSU Oradea (Ρουμανία), Donar Groningen (Ολλανδία), Fribourg Olympic (Ελβετία), Kyiv-Basket (Ουκρανία), Legia Warszawa (Πολωνία), Tsmoki-Minsk (Λευκορωσία).

Στο 2ο γκρουπ βρίσκονται οι εξής ομάδες: Falco Szombathely (Ουγγαρία), Inter Bratislava (Σλοβακία), Kapfenberg Bulls (Αυστρία), Karhu Basket Kauhajoki (Φινλανδία), Keravnos (Κύπρος), SL Benfica (Πορτογαλία), Södertälje Kings (Σουηδία), Z-Mobile Prishtina (Κόσοβο).

Τα παιχνίδια του 1ου προκριματικού γύρου θα διεξαχθούν στις 17 και 20 Σεπτεμβρίου, με τις ομάδες που βρίσκονται στο 1ο γκρουπ να παίζουν το πρώτο ματς στην έδρα τους.

Οι 8 ομάδες που θα πάρουν την πρόκριση θα κληρωθούν με μία από τις 8 ομάδες, οι οποίες βρίσκονται ήδη στον 2ο προκριματικό γύρο. Αυτές είναι οι:

Lietkabelis (Λιθουανία), Nizhny Novgorod (Ρωσσία), Mornar Bar (Μαυροβούνιο), Polski Cukier Torun (Πολωνία), San Pablo Burgos (Ισπανία), Telekom Baskets Bonn (Γερμανία), Telenet Giants Antwerp (Βέλγιο), Ventspils (Λετονία).

Οι δύο αγώνες θα διεξαχθούν στις 26 και 29 Σεπτεμβρίου με τις ομάδες που βρίσκονται ήδη στον 2ο προκριματικό γύρο να φιλοξενούν τον δεύτερο αγώνα στην έδρα τους.

Η διαδικασία της κλήρωσης θα ξεκινήσει στις 12:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το επίσημο site της διοργάνωσης (www.championsleague.basketball).

Διαβάστε ακόμη...