«Όσο υπάρχουν οι πιθανότητες, θα παλέψουμε για το καλύτερο»

Στην κυριαρχία της ΑΕΚ στους τομείς των επιθετικών ριμπάουντ και τον πόντων στον αιφνιδιασμό στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ για τα Playoffs του Basketball Champions League.
«Όσο υπάρχουν οι πιθανότητες, θα παλέψουμε για το καλύτερο»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε ακόμα για τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα το τελευταίο διάστημα, ενώ ανέφερε ότι όσο υπάρχουν πιθανότητες, η ομάδα του θα παλέψει για το καλύτερο.

«Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και κατάφερε να ελέγξει δύο κρίσιμους τομείς: τα ριμπάουντ και κυρίως να τρέξει καλά στο γήπεδο. Το ξέραμε, θέλαμε να την περιορίσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Ήταν πολύ δύσκολο για μας να επιστρέψουμε γιατί η διαφορά μεγάλωσε και ξεπέρασε τους 20 πόντους. Προσπαθήσαμε στο δεύτερο δεκάλεπτο και επιστρέψαμε, αλλά ξεκινήσαμε στο τρίτο δεκάλεπτο επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη με την αρχή του ματς. Η ΑΕΚ βρήκε εύκολους πόντους μέσα στη ρακέτα κι αυτό ήταν το κλειδί γι' αυτήν. Ξέραμε τα στοιχεία της, αλλά δεν την περιορίσαμε. Πρέπει να συνεχίσουμε και να προετοιμάσουμε την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να αντέξει την κακή μέρα των William Hatcher και Phil Goss: «Η ομάδα μπορεί να αντέξει αν δεν σκοράρουν, αλλά όχι αν δεν παίξει καλή άμυνα. Δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα γιατί δεν σκόραραν, καθώς φτάσαμε τους 75 πόντους, πλησιάζοντας τον μέσο όρο, αλλά γιατί δεχθήκαμε 85 πόντους. Το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα και η αντικανονικότητα που είχαμε εμείς δεν κερδίζει την κανονικότητα που έχει η ΑΕΚ, όχι μόνο την περασμένη εβδομάδα, αλλά τουλάχιστον δύο μήνες. Απλά, με αυταπάρνηση κρύβουμε τα προβλήματα. Όταν όμως παίζουμε παιχνίδια υψηλής απαίτησης, είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει μαγικό ραβδί, ούτε πατάς ένα κουμπί και γίνεσαι κανονικός».

Για το κακό ξεκίνημα: «Όλα τα παιδιά ήξεραν τις απαιτήσεις του αγώνα, ήθελε χαρακτήρα και θεωρώ ότι η ομάδα είχε προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν πατάς όμως έναν διακόπτη. Το μπάσκετ είναι άθλημα προπόνησης, συνέχειας, συνέπειας... Η μία ομάδα τα έχει και η άλλη όχι. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που έχει δύο μεγάλες δυνατότητες. Το παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο και το επιθετικό ριμπάουντ. Ο Hunter είχε 9 ριμπάουντ στο πρώτο δεκάλεπτο εκ των οποίων τα 5 επιθετικά, ενώ σε αυτό το διάστημα δεχθήκαμε και 9 πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Η πνευματική ετοιμότητα έρχεται μέσα από την προπόνηση, την επανάληψη και τη συγκέντρωση. Όταν 15 ημέρες δεν κάνεις προπόνηση και ασχολείσαι με άλλα και δύο μήνες δεν κάνεις αυτά που πρέπει για να προετοιμαστείς, δεν μπορείς να είσαι έτοιμος... Τα παιδιά προσπάθησαν πολύ, επέστρεψαν, μείωσαν τη διαφορά αλλά μας στοίχισε πολύ το ξεκίνημά μας. Με τον Χολαργό είχαμε μια κακή 4η περίοδο και η διαφορά έπεσε από τους 22 στους 6. Αυτά τα νεκρά διαστήματα τα πληρώνεις στο υψηλό επίπεδο».

Για το αν μπορεί να γίνει η ανατροπή: «Έχουμε λίγες προπονήσεις μπροστά μας. Θα προσπαθήσουμε ξανά να επανέλθουμε σε καλό επίπεδο σε ότι αφορά τη συγκέντρωση και τον ρυθμό μας. Όσο υπάρχουν οι πιθανότητες θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό».

Διαβάστε ακόμη...