«Να μείνουμε ταπεινοί και πεινασμένοι»

Στη σημασία της νίκης για την προσπάθεια που κάνει ο ΠΑΟΚ να προκριθεί στην επόμενη φάση του Basketball Champions League, στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα.
«Να μείνουμε ταπεινοί και πεινασμένοι»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ:

«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη μας. Θέλαμε τη νίκη γιατί έχουμε στόχο την πρόκριση στο επόμενη φάση του Basketball Champions League. Στόχος μας ήταν να κοντρολάρουμε το παιχνίδι τους στο ανοιχτό γήπεδο και το πετύχαμε, καθώς έβαλαν μόνο 3 πόντους στον αιφνιδιασμό. Ελέγξαμε κάθε τομέα στον αγώνα, σε άμυνα και επίθεση, εκτός από τα αμυντικά ριμπάουντ. Το πιο σημαντικό από όλα όμως, είναι ότι πήραμε η νίκη. Πρέπει να συνεχίσουμε και να μείνουμε ταπεινοί και πεινασμένοι σε κάθε παιχνίδι. Για άλλη μια φορά, συγχαρητήρια στην ομάδα μας για τη νίκη και την εμφάνισή τους».

Για το όριο των νικών για την πρόκριση στην επόμενη φάση: «Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα. Πριν τον αγώνα πίστευα ότι μπορεί να μην ήταν αρκετές ακόμα και οι 8 νίκες, αν μπλέκαμε σε ισοβαθμίες. Σήμερα κερδίσαμε μία τέτοια πιθανή ισοβαθμία και για αυτό έχει μεγάλη αξία η νίκη μας και η διαφορά που πήραμε. Εμείς θα κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες μπορούμε, αρχής γενομένης από το επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Nanterre και θα κάνουμε το ταμείο στο τέλος, έχοντας δώσει τον καλύτερο τους εαυτό».

Για το αν σημαίνουν κάτι για την ομάδα οι δύο συνεχόμενες νίκες με Κολοσσό Ρόδου και Hapoel Holon: «Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας στο 100%. Δεν έχει αλλάξει κάτι, το είπα και στη Ρόδο. Η καθημερινότητά μας από τις 17 Αυγούστου μέχρι και σήμερα, άσχετα αν τα προβλήματα που υπάρχου πήραν μεγαλύτερη έκταση και είχαμε και μία αποχώρηση παίκτη. Είμαστε εδώ, κάνουμε τη δουλειά μας, σεβόμενοι πρώτα από όλα τους εαυτούς μας. Παίζουμε σε έναν πολύ μεγάλο και ιστορικό σύλλογο και θέλουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά μας. Θέλουμε να συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε αυτή την εικόνα, η οποία νομίζω ότι είναι πολύ πειστική, πέρα από τις νίκες. Τα παιδιά κάνουν σε κάθε αγώνα κατάθεση ψυχής, ανεξαρτήτως των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Έχουμε υπομονή, αντέχουμε, έχουμε στόχους και όνειρα και θέλουμε να τα εκπληρώσουμε».

Διαβάστε ακόμη...