«Θέλουμε την στήριξη του κόσμου»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε στη σημερινή media day εν όψει του αυριανού αγώνα με την UNET Hapoel Holon για την 10η αγωνιστική του Basketball Champions League.
«Θέλουμε την στήριξη του κόσμου»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στη σημασία της νίκης στην προσπάθεια της πρόκρισης στην επόμενη φάση, αλλά στην στήριξη που περιμένει από τον κόσμο.

Αναλυτικά:

«Η επιστροφή μας στη δράση στο Basketball Champions League μας βρίσκει αντιμέτωπους με μια πολύ καλή ομάδα, η οποία έχει μία περισσότερη νίκη από εμάς. Είναι ένα παιχνίδι στο γήπεδό μας και όσο πλησιάζει η διοργάνωση προς το τέλος της, τόσο πιο σημαντικό είναι να μην χάνεις παιχνίδια. Θέλουμε να κερδίσουμε και να αυξήσουμε τις πιθανότητες μας για πρόκριση στην επόμενη φάση».

Για τις δυσκολίες που υπάρχουν: «Τα πράγματα είναι όσο δύσκολα ήταν από την αρχή της χρονιάς, δεν έχει αλλάξει κάτι για εμάς. Η καθημερινότητά μας είναι ίδια. Είμαστε συγκεντρωμένοι και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους εαυτούς μας και την ομάδα μας. Αφήνουμε στην άκρη τα προβλήματα και συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επίτευξη των στόχων μας.

Για την αποχώρηση του Yanick Moreira: «Κάθε παίκτης που αποχωρεί από μια ομάδα δημιουργεί πρόβλημα. Ο Moreira ήταν ένας κομβικός παίκτης για εμάς. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε να έχουμε τόσο μεγάλη ποσότητα ειδικά στους ψηλούς μας παίκτες. Από εκεί και πέρα προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και καλύπτουμε εκ των έσω την κατάσταση. Τα παιδιά κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Το αυριανό παιχνίδι είναι πιο δύσκολο σε σχέση με αυτό του Σαββάτου με τον Κολοσσό. Οι συνθήκες θα είναι ακόμα πιο απαιτητικές για εμάς, αλλά εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για τον κόσμο της ομάδας: «Ο κόσμος, πλέον, γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα μας. Θεωρώ ότι ήδη έχει ευαισθητοποιηθεί και νομίζω ότι αύριο θα το δείξει και πάλι. Είναι ένα παιχνίδι που χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κόσμου και πιστεύω, λόγω των ειδικών συνθηκών, θα την έχουμε σε μεγάλο βαθμό. Είναι σημαντικό για να δούμε και εμείς ότι υπάρχει ανταπόκριση στην προσπάθεια μας. Εμείς δείχνουμε με τον τρόπο μας στο γήπεδο το πόσο σεβόμαστε το σύλλογο, την ομάδα μας και την προσπάθεια μας. Θέλουμε στήριξη και αύριο είναι μια καλή ευκαιρία για τον κόσμο να μας βοηθήσει να φτάσουμε σε μια καλή νίκη».

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να φτάσει στη νίκη: «Ένα σημαντικό κομμάτι, όσον αφορά την τακτική στο αυριανό παιχνίδι, είναι ο έλεγχος του δικού τους fast break. Είναι μια ομάδα που έχει πάρα πολύ καλούς αθλητές. Οι Αμερικανοί της είναι πολύ υψηλού επιπέδου αθλητές, που τρέχουν, σουτάρουν και πηδάνε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Πρέπει να ελέξουμε αυτό το κομμάτι, μέσα από τις καλές επιθέσεις μας, τις καλές αποφάσεις μας στο πέντε εναντίον πέντε. Η ατομική άμυνα και ο έλεγχος των ριμπάουντ θα μετρήσουν επίσης πολύ στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα πρέπει να σουτάρουμε καλά, να ευστοχήσουμε στα σουτ που θα μας δώσουν και γενικά πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι για να κερδίσουμε την Holon».

Για το αν πρέπει να περιμένουμε προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ: «Δεν μπορώ να γνωρίζω ακριβώς τις προσωπικές προθέσεις του κάθε αθλητή. Έχουμε συζητήσει και έχουμε αναλύσει κάποια πράγματα. Θεωρώ ότι θα βρούμε λύση. Είμαστε σε έναν μεγάλο σύλλογο, υπάρχει ευαισθητοποίηση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και πιστεύω ότι θα βρούμε λύση για συνεχίσουμε μια προσπάθεια που ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες. Όσον αφορά την απόκτηση παίκτη, προς το παρών μας ενδιαφέρει να κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι. Έχουμε ρίξει εκεί το βάρος της προσπάθειας μας και θα δούμε στην πορεία πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση. Πρώτα θέλουμε να διασφαλίσοεμ το υπάρχων ρόστερ και μετά θα κινηθούμε για την απόκτηση παίκτη».

Διαβάστε ακόμη...