H εκδήλωση για τα 400 Ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟΚ

O ΠΑΟΚ τα έχει 400 λοιπόν... Ο αγώνας με την Telekom Basket Bonn, μπορεί να μην συνοδεύτηκε με νίκη, έχει ωστόσο ιστορική σημασία για τον ΠΑΟΚ, καθώς ήταν ο 400ός ευρωπαϊκός αγώνας της ομάδας.
H εκδήλωση για τα 400 Ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟΚ

Και για τον λόγο αυτό, πριν από την έναρξη του αγώνα της Τρίτης, πραγματοποιήθηκε μία σύντομη εκδήλωση, με την συμμετοχή αθλητών που συμμετείχαν στις ομάδες του πρώτου αγώνα, αλλά και των αγώνων που χρονολογικά θεωρούνται σταθμοί.

Ο Νίκος Σταυρόπουλος υποδέχθηκε στο κέντρο του γηπέδου τον Θανάση Πασχάλη, εκπρόσωπο της πρωταθλήτριας ομάδας του ΠΑΟΚ, που στις 29 Νοεμβρίου του 1959 συμμετείχε στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του συλλόγου. Ο 18χρονος τότε Θανάσης Πασχάλης είχε παίξει στο ανοικτό γήπεδο της ΧΑΝΘ απέναντι στην πρωταθλήτρια Ρουμανίας CCA Βουκουρεστίου, η οποία και είχε επικρατήσει με 61-80. «Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, ήταν μία τρομερή εμπειρία, ειδικά για μένα που ήμουν μόλις 18 ετών», θυμήθηκε ο Θανάσης Πασχάλης που είχε πετύχει 1 πόντο σε εκείνο το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΟΚ και για το οποίο παρέλαβε από το Νίκο Σταυρόπουλο μία φανέλα με τον αριθμό «1».

Μία φανέλα με τον αριθμό «100», για το 100ό ευρωπαϊκό του ΠΑΟΚ πήρε ο Τζον Κόρφας. Είχε αγωνιστεί στο θρυλικό «Γιαντ Ελιάου» στις 3 Δεκεμβρίου 1992 και στην ήττα του ΠΑΟΚ από τη Μακάμπι με 85-81, στο δρόμο για το φάιναλ φορ της Αθήνας. Ο «Τεν Τεν» που είχε σημειώσει 10 πόντους σε εκείνο το παιχνίδι, έμεινε περισσότερο στον ευρωπαϊκό τίτλο που κέρδισε με τον ΠΑΟΚ... «έχω παίξει πάρα πολλά παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, ειλικρινά δεν μπορώ να το θυμηθώ αυτό το παιχνίδι, αλλά στο μυαλό μου είναι σίγουρα ο αγώνας στην Τεργέστη και ο τίτλος που κερδίσαμε».

Ο Σωτήρης Νικολαΐδης είχε αγωνιστεί στον 200ό ευρωπαϊκό αγώνα του ΠΑΟΚ. Στις 9 Δεκεμβρίου 1998 στο Αλεξάνδρειο, ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 68-59 της Φορτιτούντο Μπολόνια, ο Νικολαΐδης είχε πετύχει 10 πόντους και όπως έλεγε έχοντας στα χέρια του τη φανέλα με το «200»... «ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα με σπουδαίους παίκτες που στην πορεία έφτασε ως το φάιναλ φορ. Νομίζω ότι κι εμείς από την πλευρά μας βάλαμε ένα λιθαράκι στην ιστορία του ΠΑΟΚ».

Το 300ό παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη διεξήχθη στις 30 Ιανουαρίου 2007 στο PAOK Sports Arena για τα πλέι οφ του Uleb Cup. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 62-79 από την πανίσχυρη Σιένα και ο Βλάντο Σκεπάνοβιτς, μέλος εκείνης της ομάδας έστειλε το δικό του ξεχωριστό μήνυμα, με βίντεο που έστειλε από την Ποντγκόριτσα: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την συμπλήρωση των 400 ευρωπαϊκών αγώνων. Πέρασα πολύ ωραία στην ομάδα εκείνη την εποχή, είμαι υπερήφανος που έγινα μέλος της οικογένειας και της ιστορίας του ΠΑΟΚ και θέλω με την ευκαιρία να ευχηθώ καλή τύχη και επιτυχίες για τη νέα σεζόν και φυσικά να στείλω τους χαιρετισμούς μου στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ».

Δείτε το σχετικό βίντεο από την εκδήλωση...

Διαβάστε ακόμη...