Ο ΠΑΟΚ τα έχει… 400!

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το βράδυ της Τρίτης (16/10 στις 19:30) την Telekom Baskets Bonn από τη Γερμανία, σε αγώνα για την 2η αγωνιστική του Basketball Champions League και αυτό ειδικά το παιχνίδι έχει ιδιαίτερη σημασία και από ιστορικής πλευράς.
Ο ΠΑΟΚ τα έχει… 400!

Ο αυριανός αγώνας θα είναι ο υπ' αριθμόν 400 ευρωπαϊκός αγώνας του ΠΑΟΚ, σε μία τεράστια διαδρομή, η οποία ξεκίνησε το 1959 και φτάνει μέχρι και σήμερα.

Με ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές. Με τεράστιες επιτυχίες στην κορυφή των οποίων είναι οι δύο ευρωπαϊκοί τίτλοι της ομάδας, το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1991 στη Γενεύη και το Κύπελλο Κόρατς του 1994 στην Τεργέστη. Υπάρχουν όμως και μεγάλες απογοητεύσεις, με τις πλέον χαρακτηριστικές να είναι η ήττα στον τελικό της Ναντ το 1992 και ο αποκλεισμός από τον τελικό του φάιναλ φορ της Αθήνας ένα χρόνο αργότερα.

Με καλές και κακές στιγμές, με επιτυχίες και αποτυχίες η ιστορία γράφει ασταμάτητα από τις 29 Νοεμβρίου του 1959. Από το ανοικτό γήπεδο της ΧΑΝΘ, όταν ο πρωταθλητής Ελλάδας ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Ρουμανίας CCA Βουκουρεστίου στον πρώτο επίσημο ευρωπαϊκό του αγώνα για το Κύπελλο Πρωταθλητριών εκείνης της εποχής.

Έχουν περάσει 59 σχεδόν χρόνια από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Και σε αυτές τις 21.506 ημέρες που έχουν μεσολαβήσει, ο ΠΑΟΚ έγραψε συνολικά 399 ευρωπαϊκά ματς, σε όλες τις διοργανώσεις που αγωνίστηκε. Από το Κύπελλο Πρωταθλητριών και την (μετεξέλιξη του, την...) Ευρωλίγκα, στο Κύπελλο Κυπελλούχων, το Κύπελλο Κόρατς και τα νεότερα χρόνια σε Uleb Cup, Eurocup και την τελευταία τριετία στο νεοσύστατο Basketball Champions League.

Σε αυτά τα 399 παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε 120 διαφορετικές ομάδες, από 29 χώρες. Από την μία άκρη της Ευρώπης ως την άλλη. Με συνολικό ρεκόρ 220 νίκες και 179 ήττες.

Με αφορμή την συμπλήρωση 400 ευρωπαϊκών αγώνων, στο αυριανό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Telekom Baskets Bonn, θα πραγματοποιηθεί και μία μικρή εκδήλωση, πρωτίστως για να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε αυτούς που πριν από 59 χρόνια έκαναν την αρχή αυτής της σπουδαίες ευρωπαϊκής πορείας του ΠΑΟΚ...

Διαβάστε ακόμη...