«Περιορίσαμε τη δημιουργία τους»

Για την εξαιρετική εμφάνιση του ΠΑΟΚ κόντρα στη Νεπτούνας, την οποία κέρδισε με 91-70 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστική του Basketball Champions League, μίλησε ο τεχνικός του Δικεφάλου του Βορρά Ηλίας Παπαθεοδώρου.
«Περιορίσαμε τη δημιουργία τους»

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Πρώτα από όλα, θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για τη νίκη. Είχαμε πολλή ενέργεια από την αρχή του αγώνα. Πετύχαμε κάποια δύσκολα και μεγάλα τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο. Παλέψαμε σαράντα λεπτά για να ελέγξουμε το ρυθμό και είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη γιατί πλέον, έχουμε έναν τελικό στη Βέντσπιλς. Προτεραιότητα μας, είναι να προετοιμαστούμε για το επόμενο μεγάλο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό» σημείωσε αρχικά.

Για τον τρόπο με τον οποίο σταμάτησε ο ΠΑΟΚ σήμερα τη δημιουργία της Νεπτούνας, απάντησε ότι: «Ήταν κομβικό σημείο για να κερδίσουμε. Είναι μια ομάδα που όχι απλώς σκοράρει 85 πόντους αλλά παραπάνω από τους 40 είναι από ασίστ. Αυτός ήταν βασικός στόχος μας, να περιορίσουμε τη δημιουργία τους. Με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο καταφέραμε, με συγκέντρωση στην άμυνα να περιορίσουμε τη δημιουργία. Χρησιμοποιήσαμε ως επι το πλείστον κάποιες αλλαγές στα μαρκαρίσματα και τους κρατήσαμε χαμηλά».

Ερωτηθείς για τη διαφορά της εικόνας της ομάδας στα εντός κι εκτός έδρας παιχνίδια: «Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο τρίμηνο. Είναι ζητούμενο να έχουμε καλύτερη εικόνα στα εκτός έδρας παιχνίδια. Υπάρχουν πολλές καταστάσεις που δεν μας το επέτρεψαν. Προερχόμασταν από περίπου 45 μέρες που παίζαμε κάθε παιχνίδι στην Ευρώπη σαν τελικό. Ενδιάμεσα είχαμε ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Σε συνδυασμό με το ταξίδι στην Τενερίφη έχουμε μια αιτία για την έλλειψη της σταθερότητας. Αυτό δεν αφορά μόνο τον ΠΑΟΚ, αλλά και ομάδες Ευρωλίγκα. Ομάδες που κοστίζουν εκατομμύρια δεν μπορούν να έχουν τον ίδιο ρυθμό σε όλα τα παιχνίδια. Παρότι έχουν μεγάλο ρόστερ είτε ίδιο κορμό. Αυτό δε σημαίνει πως θα επαναπαυτούμε. Προσπαθούμε να αποκτήσουμε καλύτερη εικόνα αλλά δεν είναι εύκολο. Σε γενικές γραμμές, η ομάδα μας έχει σταθερή πορεία και ειδικά στο γήπεδο μας, παίζουμε ένα μπάσκετ που αρέσει στον καθένα να το παρακολουθεί».

Για το αν είναι πρόκληση τα δύο επόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Είναι μια πρόκληση και είναι κάτι δύσκολο. Παίζουμε Κυριακή απόγευμα με Παναθηναϊκό και μετά από ένα μεγάλο ταξίδι, την Τρίτη το βράδυ στη Λετονία. Τα παιχνίδια είναι δύσκολα αλλά η σημασία και η επιθυμία θα τα ξεπεράσει και τα δύο και θα μας κάνει να παλέψουμε ως το τέλος και στα δύο παιχνίδια.

Για τις επιδόσεις του Φιλ Γκος: «Ο Φιλ είναι ένας παίκτης με μεγάλη συνέπεια, σοβαρότητα σε ότι κάνει κι έχει κάνει μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη. Ακόμη και στις κακές και μέτριες μέρες του δεν εκθέτει την ομάδα και δεν δημιουργεί προβλήματα με τις επιλογές του. Η σοβαρότητα του βοηθά και τους νέους παίκτες. Μας έχει βοηθήσει πολύ ενώ νιώθει το παιχνίδι ξέροντας πότε είναι καλός και πότε όχι».

Διαβάστε ακόμη...