"Ο ΠΑΟΚ όταν παίζει με κόσμο γιγαντώνεται"

Στη σημασία της νίκης στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στις δηλώσεις του στη Συνέντευξη Τύπου του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Elan Chalon για την 11η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Basketball Champions League.
"Ο ΠΑΟΚ όταν παίζει με κόσμο γιγαντώνεται"

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου:

«Ήταν η μεγαλύτερη νίκη μας ως τώρα στην Ευρώπη. Παίξαμε με μία πολύ καλή ομάδα με παίκτες υψηλού επιπέδου και για αυτόν τον λόγο θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες για την προσπάθεια».

Για το αν ο ΠΑΟΚ πήρε το ματς από την επίθεση: «Θα έλεγα ότι το παιχνίδι το πήραμε την άμυνα μας στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο τρίτο δεκάλεπτο φάνηκε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα υψηλού επιπέδου, ειδικά ατομικά. Όσο καλοί κι αν ήμασταν στην επίθεση, αν δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε στην άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν θα κερδίζαμε το παιχνίδι. Διορθώσαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό το θέμα με τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ στο πρώτο δεκάλεπτο και ταυτόχρονα με κάποιες ατομικές ενέργειες και μεγάλα σουτ, αλλά κυρίως χάρη στην ατομική άμυνα των παιδιών καταφέραμε να πάρουμε το παιχνίδι. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που παίζει και άμυνα και επίθεση. Στο τελευταίο παιχνίδι στην Ελλάδα σκοράραμε 58 πόντους στο ημίχρονο και γενικά έχουμε βγάλει κι άλλες φορές τέτοια σκορ. Θέλουμε να υπάρχει μια ισορροπία στην ομάδα, ώστε και να παίρνουμε παιχνίδια μέσα από την άμυνα και να προσφέρουμε θέαμα στον κόσμο. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας για την σημερινή παρουσία. Σήμερα τους νιώσαμε όσο ποτέ φέτος στην Ευρώπη, ειδικά στο κρίσιμο σημείο στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Κάθε φορά που παίζει ο ΠΑΟΚ με κόσμο στο γήπεδο, γιγαντώνεται και παίζει καλύτερα και νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να έρθει ο κόσμος να δει το μπάσκετ που προσπαθούμε να παίξουμε».

Για το καλό κλίμα στην ομάδα: «Αυτό πραγματικά είναι πάρα πολύ ευχάριστο για εμάς. Δεν είναι εύκολο και ούτε μπορώ να πω ότι το έχουμε πετύχει προγραμματισμένα. Μερικές φορές πρέπει να είσαι και τυχερός στις επιλογές των Αμερικανών. Εμείς έχουμε τέσσερις ξένους, οι οποίοι είναι εξαιρετικοί άνθρωποι. Όλοι αυτοί μαζί με τους Έλληνες παίκτες έχουν συνθέσει μια καλή παρέα, η οποία και λόγω των νικών δείχνει χαρούμενη και ευχαριστημένη. Θα ήθελα φυσικά, αυτό να το δούμε και όταν έρθουν τα άσχημα αποτελέσματα, γιατί θα έρθουν κι αυτά. Εκεί νομίζω ότι θα δείξουμε τον χαρακτήρα μας σαν ομάδα.

Για τη μη χρησιμοποίηση καθαρού πλέι μέικερ στο δεύτερο ημίχρονο: «Ο Κατσίβελης είχε μια ενόχληση από ένα χτύπημα στον αγκώνα, ενώ όσο έπαιζε δεν ήταν σήμερα τόσο καλός στην επίθεση. Ο Goss έχει τη δυνατότητα να παίξει και τις δύο θέσεις, μπορεί και να οργανώσει και να εκτελέσει. Θεωρώ ότι στο καλό μας, αλλά κα στο δύσκολο κομμάτι, ο Απόλλων Τσόχλας έκανε πολύ καλή δουλειά. Μπορεί η στατιστική να λέει 0 πόντους και καμία προσπάθεια, αλλά έπαιξε με ωριμότητα, πήγε την μπάλα εκεί που έπρεπε και μπορεί να μη φαίνεται στατιστικά η παρουσία, αλλά μας έδωσε τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε σωστά στην επίθεση μας.

Για τη διαφορά που δεν πήρε ο ΠΑΟΚ: «Ο πρωταρχικός στόχος ήταν η νίκη. Ξέραμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα , η οποία βρέθηκε και σε πολύ καλή μέρα. Δεν έχουμε πικρία, ήταν η μεγαλύτερη νίκη μας στην Ευρώπη τη φετινή σεζόν στην Ευρώπη».

Διαβάστε ακόμη...