«Ήμασταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο»

Στην βελτιωμένη εικόνα της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο στάθηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου στη Συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την Orlandina για την 10η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Basketball Champions League.
«Ήμασταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ στάθηκε στην ενέργεια που έβγαλε η ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο και στη βελτίωση της αμυντικής λειτουργείας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου:

«Ήταν μία καλή και σημαντική νίκη για εμάς σήμερα. Ξέραμε πόσο δύσκολο θα ήταν να παίξουμε στο ίδιο επίπεδο και στο σημερινό παιχνίδι με τους παίκτες μας να είναι κουρασμένοι. Δεν ξεκινήσαμε καλά, καθώς κάναμε αρκετά λάθη χωρίς λόγο, αλλά οι παίκτες μας είχαν διάθεση και πάθος. Παίξαμε, όμως, πολύ καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και για αυτό κερδίσαμε το παιχνίδι».

Για τη διαχείριση της ενέργειας: «Νομίζω ότι καταφέραμε να απλώσουμε λίγο παραπάνω το ρόστερ μας. Εϊχαμε κάποια παιδιά που στο ματς με τον Ολυμπιακό δεν είχαν πολύ μεγάλο χρόνο συμμετοχής, όπως οι Lucky Jones, Ousman Krubally, Θοδωρής Ζάρας και Λίνος Χρυσικόπουλος και μας έδωσαν τη δυνατότητα να παίξουμε σε υψηλό ρυθμό και στις δύο πλευρές του γηπέδου και σε συνδυασμό με κάποια εύστοχα τρίποντα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου να ανοίξουμε τη διαφορά και να κερδίσουμε εύκολα το παιχνίδι».

Για τη συνέχεια της διοργάνωσης: «Το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται να κερδίζουμε εμείς. Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι την επόμενη εβδομάδα. Θα δούμε και τα υπόλοιπα παιχνίδια του ομίλου την αυριανή μέρα, αλλά νομίζω ότι τα σενάρια θα τα δούμε στις τελευταίες 2 αγωνιστικές».

Για την άμυνα της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια: «Από την στιγμή που έχουν επιστρέψει όλοι οι τραυματίες και από την στιγμή που έχουμε πλέον ένα εύρος στο ρόστερ, έχουμε τη διάθεση να ανεβάσουμε το επίπεδο μας στην άμυνα. Η δική μας ομάδα δεν μπορεί να ξεκινάει από κάτι άλλο πέρα από την άμυνα. Ακόμα και στο Λαύριο, η άμυνα μας ήταν αυτή που δεν μας επέτρεψε να διεκδικήσουμε το ματς. Σήμερα δεν κάναμε πράγματα που θέλαμε στην επίθεση μας, καθώς τελειώσαμε με 18 λάθη, παρ'όλα αυτά είχαμε τη διάθεση να δώσουμε το κάτι παραπάνω από ενέργεια στην άμυνα. Είναι κάτι αυτονόητο για μένα. Αν δεν παίξουμε με αυτό τον τρόπο στην άμυνα, θεωρώ ότι είμαστε ευάλωτοι απέναντι σε κάθε αντίπαλο»

Για το η ομάδα έχει δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην Ευρώπη για να πάρει την πρόκριση: «Για την ώρα όχι. Είμαστε ζωντανοί στο Basketball Champions League και στο ελληνικό πρωτάθλημα θέλουμε τόσο τις νίκες όσο και να βελτιώνουμε την εικόνα μας, οπότε δεν μπορούμε αυτή την στιγμή να επιλέξουμε κάτι».

 

Διαβάστε ακόμη...