"Θα βρούμε τον δρόμο μας σύντομα"

Στην προσπάθεια των παικτών του αλλά και στις κρίσιμες λεπτομέρειες των τελευταίων λεπτών στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στη Συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την Iberostar Tenerife
"Θα βρούμε τον δρόμο μας σύντομα"

Στη συνέχεια ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στη συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας, τονίζοντας ότι έχει πίστη στο πλάνο της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ήταν μια μεγάλη μάχη Οι παίκτες μας έκαναν μεγάλη προσπάθεια μέχρι το τέλος για να πάρουμε τη νίκη, αλλά μερικές σημαντικές λεπτομέρειες στα τελευταία λεπτά, μας κόστισαν το παιχνίδι».

Για την αλλαγή στην εικόνα της ομάδας: «Εδώ εμείς ψάχνουμε με ένα κλικ, με μια εμφάνιση να δώσουμε ένα νόημα σε κάτι που δημιουργείται. Υπάρχουν πολλές μικρές λεπτομέρειες που μας έχουν κοστίσει και δεν μας άφησαν να δείξουμε το κανονικό μας πρόσωπο. Δεν θέλω να τις αναφέρω ξανά, γιατί δε θέλω ψάχνω δικαιολογίες. Τα παιδιά κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια να αφομοιώσουν τον τρόπο που θέλουμε να προσπαθήσουμε. Τα συνεχόμενα παιχνίδια για εμάς δεν είναι σύμμαχος, όπως και οι προπονήσεις, καθώς έχουμε προβλήματα, ενώ ταυτόχρονα δεν έχουμε και καλά αποτελέσματα. Όλα αυτά μας δημιουργούν πρόβλημα και θεωρώ τον τελευταία καιρό, είχαμε αρκετά καλά διαστήματα, αλλά αυτό χρειάζεται διάρκεια, αλλά και κάποια στιγμή να μας χαμογελάσει η τύχη στις μικρές λεπτομέρειες»

Για το αν η σημερινή εμφάνιση τον κάνει πιο αισιόδοξο εν όψει του αγώνα με τον Άρη: «Η εικόνα μας στις προπονήσεις, αλλά και αυτό που είδατε εσείς σήμερα μας δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξούμε, αλλά επαναλαμβάνω πρέπει να έχει και αποτέλεσμα. Σήμερα φεύγουμε στεναχωρημένοι, γιατί χάσαμε ένα παιχνίδι στο γήπεδο μας που θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Είναι τέτοια, όμως, η συχνότητα των αγώνων που δεν έχουμε το δικαίωμα να στεναχωρηθούμε, καθώς πρέπει να ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι του Σαββάτου που έχει τη δική του σημασία και είναι ξεχωριστό. Πιστεύω ότι είναι ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να μας δώσει μια διαφορετική αφετηρία».

Για το σχήμα με τους αρκετούς «κοντούς»: «Σήμερα καταφύγαμε εκεί γιατί μας οδήγησαν εκεί τα φάουλ. Οι Μαργαρίτης και Χρυσικόπουλος είχαν 3 φάουλ από νωρίς και ο Χαραλαμπόπουλος δεν είναι ακόμα έτοιμος. Πήγαμε σε μια λύση ανάγκης».

Για την προσθήκη του παίκτη: «Αυτή την στιγμή η αγορά είναι πολύ περιορισμένη. Κάνουμε μια προσπάθεια για να βρούμε έναν παίκτη που θα μείνει μαζί μας όλη την χρονιά, ανεξαρτήτως από το αν η ομάδα αυτή την στιγμή έχει ανάγκη από έναν παίκτη που θα δώσει σκορ και θα έχει ηγετικά χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο αυτή την στιγμή»

Για την κατάσταση του Ousman Krubally: «Θα συνεχίσει την θεραπεία του και θα δούμε τόσο στην προπόνηση της Πέμπτης, όσο και σε αυτή της Παρασκευής, αν θα είναι σε θέση να παίξει το Σάββατο».

Για το χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος: «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και ο κόσμος θέλει να την βλέπει να νικάει, ανεξάρτητα από το αν έχει μεγάλο μπάτζετ ή αν έχει προπονητή τον Παπαθεοδώρου, τον Obradovic ή τον Μαρκόπουλο. Ταυτόχρονα, όμως, επειδή εδώ γίνεται μια σοβαρή ώριμη και υπεύθυνη προσπάθεια από όλους, το γεγονός ότι ο κόσμος χειροκρότησε στο τέλος μας δίνει ένα ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κόσμου που βλέπει την «υγεία» που βγάζει ο τρόπος που λειτουργεί η ομάδα. Το περιβάλλον της ομάδας σου δίνει τη διάθεση να κάνεις ωραία και καλά πράγματα, τα οποία όμως πρέπει να αντιληφθούμε ποια είναι. Εμείς είμαστε σε μία φάση δημιουργίας. Έχουμε περάσει δυόμισι μήνες από την έναρξη της σεζόν, έχουμε αποτελέσματα που δεν μας αρέσουν και είμαστε πάρα πολύ στεναχωρημένοι για αυτό αλλά να ξέρετε ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι πολύ μεγάλη. Ο κόσμος μα βοήθησε σήμερα και τον θέλουμε μαζί μας το Σάββατο για να στηρίξει την προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά. Σήμερα, αγωνίστηκαν 8 Έλληνες και όλοι με μπροστάρηδες τους Τσόχλα και Μαργαρίτη έκαναν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Είμαστε ενωμένοι μέσα στην ομάδα, πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε και θεωρώ ότι θα βρούμε τον δρόμο μας γρήγορα».

Για την κατάσταση στον όμιλο: «Έχουμε βγάλει ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Έχουμε μείνει πίσω. Θέλουμε να προχωρήσουμε και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Κάθε παιχνίδι για εμάς είναι πολύ σημαντικό και χρειαζόμαστε νίκες, όπως και στο πρωτάθλημα».

Για την παρουσία των Χρυσικόπουλου και Τσόχλα: «Ο κάθε παίκτης πρέπει να είναι έτοιμος ανά πάσα ώρα και στιγμή για να παίξει, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο. Αυτό που έκαναν σήμερα τα παιδιά, δείχνει τη συσπείρωση που υπάρχει μέσα στην ομάδα».

Από την πλευρά των Ισπανών ο Nenad Markovic δήλωσε: «Είναι πάντα δύσκολο να παίξεις με ομάδα που έχει κάνει αλλαγή στο ρόστερ. Οι υπόλοιποι παίκτες προσπαθούν να αναπληρώσουν το κενό, καταβάλλοντας μεγαλύτερη προσπάθεια και έτσι έγινε και σήμερα με τον Απόλλωνα Τσόχλα, που δεν είχε παίξει σχεδόν καθόλου μέχρι σήμερα, αλλά και τους Lucky Jones και Δημήτρη Κατσίβελη, οι οποίοι ήταν πολύ καλοί. Εμείς ίσως είχαμε την ευκαιρία να φέρουμε το παιχνίδι εκεί που θέλουμε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν μπορέσαμε να το πετύχουμε, γιατί χρησιμοποιήσαμε διαφορετικά σχήματα για να προστατέψουμε κάποιους από τους παίκτες μας. Δεν παίξαμε καθόλου με τον τρόπο που θέλουμε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με έναν τρόπο που δεν μας βοηθάει, γιατί εμείς δεν μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε τις πολλές αλλαγές του ΠΑΟΚ στην άμυνα. Προσπαθήσαμε κάποια στιγμή να παίξουμε με 4 κοντούς και τελικά εκμεταλλευτήκαμε τον Nicolas Richotti. Είναι πολύ καλό για εμάς ότι πήραμε τη νίκη απόψε. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα πάει πολύ καλύτερα με τους παίκτες που θα πάρει και την επιστροφή του Ousman Krubally και δεν νομίζω ότι από εδώ και πέρα θα πάρουν πολλές ομάδες τη νίκη εδώ μέσα».

Διαβάστε ακόμη...