"Να δώσουμε τα πάντα για τη πρόκριση!"

Ο μεγάλος αγώνας με την Τενερίφη πλησιάζει κι ο Σούλης Μαρκόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ
"Να δώσουμε τα πάντα για τη πρόκριση!"

η οποία δημοσιεύεται στη νέα εφαρμογή της ασπρόμαυρης ΚΑΕ (διαβάστε εδώ).

Αναλυτικά η συνέντευξη του προπονητή του Δικεφάλου:

Πριν από μία εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο βήμα με τη νίκη του (66-63) επί της Iberostar Tenerife και τώρα ταξιδεύει στην Ισπανία για το παιχνίδι που θα κρίνει την πρόκριση. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε για το ματς της Τετάρτης, τις παραμέτρους ενός αγώνα δίχως αύριο, αλλά και για την εξαιρετική ομάδα της Τενερίφης, που είναι πρώτη στο Ισπανικό πρωτάθλημα.

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά και ένας αγώνας με πολύ υψηλό κίνητρο για όλους μας. Η Τενερίφη είναι μία πολύ σκληρή ομάδα και στην έδρα της είναι ακόμη πιο δυνατή. Είναι ένα παιχνίδι χωρίς γυρισμό, ένας αγώνας που εάν θέλουμε να συνεχίσουμε στη διοργάνωση και είναι δεδομένο ότι το θέλουμε πολύ, πρέπει να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια, να δώσουμε ότι έχουμε για να πάρουμε την πρόκριση. Η σημασία του αγώνα είναι μεγάλη και πολύ διαφορετική από όλους τους αγώνες που έχουμε δώσει ως τώρα», τόνισε ο Σούλης Μαρκόπουλος αρχικά και πρόσθεσε… «Ξέρουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν σε αυτό το παιχνίδι, γνωρίζουμε τα πολλά και δυνατά σημεία που έχει ο αντίπαλος, πρέπει να βρούμε και τα τρωτά του σημεία, τις αδυναμίες που υπάρχουν και το πιο σημαντικό θα είναι να καταφέρουμε να τις εκμεταλλευτούμε. Αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Το ίδιο θα κάνει και ο αντίπαλος και τώρα πια, μετά και το ματς της Θεσσαλονίκης, γνωριζόμαστε πολύ καλύτερα. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα και σε μία πολύ δυνατή έδρα. Το παιχνίδι έχει τεράστια σημασία και για αυτούς και για αυτό περιμένουμε ένα γεμάτο γήπεδο και μία πιεστική ατμόσφαιρα».

Σχετικά με τον πρώτο αγώνα, ο Σούλης Μαρκόπουλος είπε… «Κερδίσαμε, έχουμε μία νίκη με τρεις πόντους, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να σκεφτούμε. Χάσαμε στο πρώτο παιχνίδι από την Παρτιζάν, αλλά κερδίσαμε στο δεύτερο και προκριθήκαμε. Έτσι είναι αυτά τα παιχνίδια, αλλά μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικές ομάδες και διαφορετικές σειρές αγώνων. Η Τενερίφη είναι πολύ πιο σκληρή, δυνατή και καλύτερη ομάδα από ότι η Παρτιζάν και όχι μόνο σε έναν, αλλά σε όλους τους τομείς. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να μην τους δώσουμε χώρο στο γήπεδό τους, ούτε να τους δώσουμε την δυνατότητα να σουτάρουν έξω από το τρίποντο, γιατί είναι ομάδα εύστοχη».

Έχοντας μεγάλη εμπειρία και από παιχνίδια με ισπανικές ομάδες, ο Σούλης Μαρκόπουλος τόνισε… «Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος, να κοντρολάρεις το παιχνίδι, να έχεις έλεγχο στο ρυθμό του αγώνα και να μην αφήσεις την αντίπαλη ομάδα να βάλει μέσα στο παιχνίδι και τους οπαδούς που θα είναι στο γήπεδο. Γενικά, όλες οι Ισπανικές ομάδες προσπαθούν να τρέξουν, οπότε είναι πολύ σημαντικό να το προσέξουμε και να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους».

Διαβάστε ακόμη...