Η ανάλυση του BCL για το Τενερίφη – ΠΑΟΚ (vids)

Όπως πριν από κάθε αγώνα, έτσι και τώρα, το επίσημο site του Basketball Champions League έκανε το preview του ζευγαριού Τενερίφη – ΠΑΟΚ και το PAOKMANIA σας τo παρουσιάζει.
Η ανάλυση του BCL για το Τενερίφη – ΠΑΟΚ (vids)

SAN CRISTOBAL DE LA LAGUNA – H Iberostar Tenerife θα πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένη ώστε να μην απογοητευτεί όταν θα παρουσιαστεί στο παρκέ την Τετάρτη για το δεύτερο αγώνα της φάσης των 16 του BCL ενάντια στον ΠΑΟΚ.

Μετά την αποτυχία τους στον πρώτο αγώνα με 66-63, με τον δεινό εκτελεστή Jordan Sibert να μην μπορεί να αγωνιστεί για την Ελληνική ομάδα εξαιτίας της εξάρθρωσης ώμου που υπέστη στο παιχνίδι με την αεκ για το εγχώριο πρωτάθλημα, η ομάδα απο τις Κανάριες Νήσους επέστρεψε για να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια τα δυο τελευταία χρόνια Ρεάλ Μαδρίτης και κατάφεραν ένα θρίαμβο με 75-64.

Η ομάδα έχει υψηλό ηθικό μετά τη νίκη επι της Μαδρίτης και δίκαια, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη για τους παίχτες της να είναι έτοιμοι για τα πιο σημαντικά 40 λεπτά στη σεζόν τους στο Basketball Champions League αλλιώς δεν θα επιβιώσουν απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που έχει ανοίξει τα φτερά του τελευταία.

Ο Keith Clanton και ο Zanis Peiners έπαιξαν ιδιαιτέρως καλά για τον ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα. Ο πρώτος είχε 13 πόντους και 10 ριμπάουντ ενώ ο δεύτερος ήταν πρώτος σκόρερ με 15 πόντους.

O Thadus McFadden, MVP των Play-off Qualifiers, έπαιξε και τα 40 λεπτά του αγώνα και παρόλο που δεν του βγήκαν τα σουτ, πετυχαίνοντας 9 πόντους, η προτεραιότητα του ήταν να παίξει εξαιρετική άμυνα, κάτι που έκανε. “Το κλειδί ήταν η άμυνα” είπε μετά το πρώτο παιχνίδι. “Μια ομάδα (Iberostar Tenerife) που συνήθως πετυχαίνει 80 πόντους, πέτυχε 63”.

Μία μεγάλη ερώτηση είναι το άν ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να παίξει στο ίδιο υψηλό επίπεδο χωρίς τον Sibert, έναν απο τους καλύτερους του παίχτες. Η ομάδα υπέγραψε τον Αυστραλό guard Nathan Sobey αλλά απομένει να δούμε το αν θα μπορέσει να αγωνιστεί στον δεύτερο αγώνα (σ.σ δεν μπορεί καθώς υπέγραψε μετά την έναρξη των play-off).

Επίσης ο Clanton ήταν φαινομενικά ασταμάτητος για τον ΠΑΟΚ το Σάββατο στη νίκη εναντίων των Τρικάλων.

Μετά τον αγώνα με τα Τρίκαλα, ένας ρεπόρτερ είπε στον Σούλη Μαρκόπουλο, τον βετεράνο προπονητή του ΠΑΟΚ, ότι ο αγώνας της Τετάρτης με την Τενερίφη θα είναι μια καθοριστική στιγμή για την σεζόν της ομάδας του.

“Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά” είπε. “Σίγουρα θα είναι πολύ καλό για τον ΠΑΟΚ αν προκριθούμε (για τους προ-ημιτελικούς) στην Ισπανία. (Αλλά) απέναντι μας θα είναι μια πολύ καλή ομάδα που έχει ένα εξαιρετικό στυλ παιχνιδιού και είναι πολύ δυνατή”

Ο Μαρκόπουλος, στα 68 του έτη, είναι στην τρίτη του περίοδο ως προπονητής του ΠΑΟΚ. Η πρώτη φορά ήταν όταν την καθοδήγησε στη σεζόν 1993-94 και επίσης κατείχε τα ηνία της ομάδας στη σεζόν 2005-06.

Αυτή τη στιγμή είναι για μια πολύ μεγαλύτερη περίοδο στην ομάδα, απο το 2009.

Στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα με τα Τρίκαλα, ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε αν ο δεύτερος αγώνας με την Τενερίφη του φέρνει αναμνήσεις από τις παλαιότερες μεγάλες επιτυχίες του ΠΑΟΚ. Έχουν αντιμετωπίσει Ισπανικές ομάδες αρκετές φορές σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια κατα τη διάρκεια των ετών.

“Δεν θέλω να θυμάμαι το παρελθόν γιατί έτσι νιώθω..νεότερος” αστειεύτηκε. “Είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση τώρα και δεν μπορεί να συγκριθεί” συμπλήρωσε.

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, ο 34χρονος Power Forward και Αρχηγός του ΠΑΟΚ, δεν είχε καταφέρει να παίξει απο το πρώτο παιχνίδι του BCL και μέχρι τα μισά της φάσης των ομίλων. Στο πρώτο παιχνίδι, είχε 8 πόντους και 2 κλεψίματα ενώ στον θρίαμβο με 97-86 για το εγχώριο πρωτάθλημα ενάντια στα Τρίκαλα ευστόχησε στα 8 από τα 11 σουτ που επιχείρησε, σκοράροντας 17 πόντους.

Μετά τη δεύτερη αυτή μεγάλη τους νίκη, μίλησε επιτακτικά για την ανάγκη οι παίχτες του ΠΑΟΚ να έχουν τη σωστή νοοτροπία από την αρχή.

“Πρέπει να παίξουμε σκληρά απο την αρχή και να μην αφήσουμε την Τενερίφη να κάνει το παιχνίδι της” είπε. Με άλλα λόγια, ο ΠΑΟΚ δεν θέλει τους Ισπανούς να επιβάλλουν ένα γρήγορο και άναρχο ρυθμό στο παιχνίδι.

Αυτό που κάνει τόσο δύσκολο αντίπαλο την Τενερίφη είναι η αμυντική τους επιμονή και το βάθος που έχουν στον πάγκο.

Επίσης, αυτό που έχει πολλάκις αποδειχτεί στη σεζόν είναι η σημαντικότητα του και η προσφορά του Aaron Doornekamp.

Ο διεθνής Καναδός παίχτης, είχε 19 πόντους και 12 ριμπάουντ στον πρώτο αγώνα με 5 στα 7 τρίποντα. Γενικότερα, ο Doornekamp σουτάρει με 46,1% επιτυχία (35 στα 76) στα τρίποντα στη διοργάνωση.

 

Το κείμενο όπως δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Basketball Champions League μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμη...