Το BCL για το Partizan-ΠΑΟΚ

Ο επαναληπτικός αγώνας του ΠΑΟΚ με την Partizan στη Hala Pionir πλησιάζει και το Basketball Champions League παρουσίασε στην επίσημη ιστοσελίδα του ένα preview για την αναμέτρηση της ερχόμενης Τετάρτης (22/2).
Το BCL για το Partizan-ΠΑΟΚ

Στο κείμενο υπάρχει ανάλυση για τον τρόπο που εξελίχτηκε ο πρώτος αγώνας στη Θεσσαλονίκη, ενώ παρουσιάζονται οι τομείς στους οποίους οι δύο ομάδες θα πρέπει να βελτιωθούν για να πάρουν την πρόκριση.

Αναλυτικά:

«Η 1η φάση των Play Off του Basketball Champions League συνεχίζεται και το ζευγάρι της Partizan με τον ΠΑΟΚ παραμένει αμφίρροπο.

Το παιχνίδι θα αρχίσει με την Partizan να έχει ένα προβάδισμα 2 πόντων, το οποίο μπορεί να εξαλειφθεί αμέσως, αν ο Jordan Sibert ξεκινήσει τον επαναληπτικό με τον τρόπο που τελείωσε τον πρώτο αγώνα, πετυχαίνοντας, δηλαδή, ένα τρίποντο.

Στο πρώτο παιχνίδι, η Partizan προηγήθηκε δύο φορές με διψήφιες διαφορές, η μία εκ των οποίων στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν της επέτρεψε να πάρει μεγάλο πλεονέκτημα. Στα τέλη της τρίτης περιόδου προηγήθηκε με 53-51, χάρη στο πρώτο τρίποντο του Jordan Sibert στον αγώνα.

Η παρουσία του Uros Lukovic στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου βοήθησε την Partizan να πάρει και πάλι το προβάδισμα, ενώ με ένα καλάθι του Branislav Ratkovica πήρε διαφορά 5 πόντων, 13 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Ο Sibert όμως, ευστόχησε σε ένα τρίποντο από την δεξιά γωνία, φέρνοντας τον ΠΑΟΚ πιο κοντά στην Partizan.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε», δήλωσε ο Sibert. «Έχουμε μια σπουδαία ομάδα. Ξέρουμε ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα και θα το δείξουμε στο επόμενο παιχνίδι».

Ο Sibert δήλωσε ότι ένας τομέας στον οποίο ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να τα πάει καλύτερα στο δεύτερο παιχνίδι, είναι το να ανταπεξέλθει στο δυναμικό παιχνίδι των Σέρβων.

«Έπαιξαν πολύ δυνατά και μας πήρε λίγο χρόνο για να προσαρμοστούμε σε αυτό το στιλ παιχνιδιού», δήλωσε ο Sibert, για να συμπληρώσει: «Είμαστε πολύ καλύτερη ομάδα από αυτό που δείξαμε».

Ο καλός οιωνός για τον ΠΑΟΚ εν όψει του δεύτερου αγώνα είναι ότι κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι στην τρίτη περίοδο, όταν η Partizan έμοιαζε να ελέγχει τον αγώνα. Ο Sibert και οι υπόλοιποι βρήκαν πολλές λύσεις στο τέταρτο δεκάλεπτο.

«Πρέπει να παλεύουμε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όπως το κάνουμε στα τελευταία λεπτά», δήλωσε ο Sibert.

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε πιο μαχητικός όταν είχε στο παρκέ τους Keith Clanton, Thaddus McFadden, Jordan Sibert και Zanis Peiners, οπότε είναι πιθανό αυτοί οι 4 να πάρουν αρκετά λεπτά στη Σερβία.

Ένας τομέας που έχει πλήξει τον ΠΑΟΚ καθ΄όλη τη διάρκεια της σεζόν και μπορεί να του κοστίσει στο τέλος της σειράς με την Partizan, είναι η αστοχία του από τη γραμμή των βολών. Στο πρώτο αγώνα είχε 11 στις 20 βολές.

Η Partizan δεν είχε στη διάθεσή της τον Novica Velickovic στον πρώτο αγώνα, καθώς ο Σέρβος διεθνής ήταν τραυματίας. Αυτό που έσωσε την Partizan, ήταν η εκπληκτική βραδιά στην οποία βρέθηκε ο Will Hatcher, ο οποίος δεν φοβάται να πάρει τα μεγάλα σουτ και δείχνει να είναι το κλειδί για τον δεύτερο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων.

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, τελείωσε τον αγώνα με 27 πόντους και έδιωξε τις αμφιβολίες για την τελική έκβαση του αγώνα, έχοντας την μπάλα στα χέρια του όταν αυτό κρίθηκε απαραίτητο.

Ο Hatcher είχε 10/17 σουτ, 4 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα. Αυτό που πλήγωσε την Partizan στον πρώτο αγώνα ήταν τα 22 λάθη στα οποία υπέπεσε. Οι Branislav Ratkovica και Stefan Bircevic είχαν από 4, ενώ ο Hatcher έκανε 3.

Υπήρχαν επίσης στιγμές που η Partizan δεν μπορούσε να λειτουργήσει με τον σωστό τρόπο σε άμυνα και επίθεση.

«Σε μερικά κρίσιμα σημεία του αγώνα, κάναμε αρκετά λάθη», δήλωσε ο Hatcher, για να συμπληρώσει: «Στο επόμενο παιχνίδι, θα πρέπει να προσέξουμε τα λάθη και να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Άλλη μία νίκη στο Βελιγράδι και θα είμαστε στον επόμενο γύρο, αλλά πρώτα από όλα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα έρθει στην έδρα μας για να χάσει».

Μπορείτε να δείτε το πρωτότυπο κείμενο του Basketball Champions League ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη...