«Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο»

Για την ήττα από την Παρτιζάν αλλά και τον επαναληπτικό αγώνα σε δύο εβδομάδες, μίλησε ο Σούλης Μαρκόπουλος στη Συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα.
«Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο»

Αρχικά ο έμπειρος προπονητής δήλωσε: «Ξέραμε ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με μια πολύ καλή ομάδα. Το γεγονός ότι κέρδισε πριν από τρεις μέρες τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος τα πάει πολύ καλά στην Ευρωλίγκα είναι αρκετό για να δείξει την αξία της. Στην αρχή δεν είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση, καθώς δεν γυρίσαμε την μπάλα όπως έπρεπε. Οι παίκτες μας παγιδεύτηκαν και έδωσαν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό με αποτέλεσμα η Partizan να πάρει μια διαφορά, την οποία συντήρησε ως το τέλος του ημιχρόνου. Επίσης στην άμυνα, είχαμε θέσει κάποιους στόχους πριν τον αγώνα, αλλά χάναμε τη συγκέντρωση μας και δεχόμασταν καλάθια κυρίως από την περιφέρεια. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε τακτική και πήγαμε σε πιο ελεύθερο μπάσκετ για να δημιουργήσουμε κενά στην άμυνα των αντιπάλων και νομίζω ότι το καταφέραμε. Στην άμυνα κάναμε καλή δουλειά οδηγώντας τους αντιπάλους σε 22 λάθη, αλλά ήταν πρόβλημα για εμάς το γεγονός ότι είχαμε πολύ χαμηλά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων στο πρώτο ημίχρονο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνανε και θα προσπαθήσουμε στο επόμενο παιχνίδι να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι σε αυτά που λέμε πριν το παιχνίδι».

Για το γεγονός ότι ο Clanton αγωνίζεται πολύ και φάνηκε να εκνευρίζεται στο τέλος : «Ίσως θα πρέπει να τον ξεκουράζουμε ορισμένες φορές περισσότερο, αλλά εξαρτάται από το παιχνίδι. Αν χρειάζεται να είναι μέσα στο παιχνίδι, τότε θα είναι».

Για το γεγονός ότι ο Clanton δεν πήρε την μπάλα κάτω από το καλάθι: «Νομίζω ότι στα προηγούμενα παιχνίδια πήρε την μπάλα κάτω από το καλάθι. Είναι και θέμα της άμυνας της αντιπάλου. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για τον Clanton, λόγω των ψηλών και δυνατών κορμιών. Έπρεπε να βγει λίγο έξω από τη ρακέτα, γιατί τον περίμεναν δύο και τρεις αντιπάλοι».

Για την ρεβάνς στο Βελιγράδι: «Εμείς θα πάμε να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.»

Για το τι θα κρίνει την πρόκριση στον επαναληπτικό: «Είναι πάρα πολύ οι παράγοντες που θα κρίνουν το ματς. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα και να μην τους αφήσουμε να τρέξουν, αλλά και να μην τους δώσουμε επιθετικά ριμπάουντ, Σήμερα είχαμε 9 χαμένες βολές και σε αυτά τα παιχνίδια αυτό παίζει μεγάλο ρόλο, ενώ στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολύ χαμηλό ποσοστό στα τρίποντα. Πάνω από όλα πρέπει να το πιστέψουμε».

Για την αντιμετώπιση του Hatcher: «Είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Αλλάξαμε πολλούς παίκτες πάνω του, αλλά ήταν σε πολύ καλή μέρα. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είναι ένας παίκτης που παίρνει πολλές προσπάθειες, ενώ σήμερα έπαιξε πολύ παραπάνω από το συνηθισμένο λόγω της απουσίας του Gordon και αυτό εν τέλει μετατράπηκε σε πλεονέκτημα».

 

Διαβάστε ακόμη...