H ανάλυση της Partizan

O ΠΑΟΚ επιστρέφει στην ενεργό δράση του Basketball Champions League με την συμμετοχή του στα Play offs της διοργάνωσης και με δύο πολύ μεγάλα παιχνίδια απέναντι στην Partizan Belgrade.
H ανάλυση της Partizan

Ο άμεσος συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου, προπονητής Παντελής Μπούτσκος αναλύει στο www.paokbc.gr το προφίλ της Σερβικής ομάδας, αλλά και όλες τις παραμέτρους του αγώνα της Τετάρτης...

«Με πολύ ενθουσιασμό μπαίνουμε στη μάχη των Play offs του BCL, καθώς είναι μεγάλη πρόκληση να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε ομάδες υψηλού επιπέδου. Η ευρωπαϊκή μας πορεία μέχρι τώρα σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό όμιλο, μας δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξούμε καθώς έχουμε σταθεί πολύ ανταγωνιστικά μακριά από την έδρα μας, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για νοκ άουτ αγώνες.

Με λίγη προσοχή στις λεπτομέρειες θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει αρκετούς αγώνες επιπλέον. Βιώσαμε κάποιες σκληρές ήττες, κάτι που αποτέλεσε ένα θλιβερό κέρδος για μας, αφού δοκιμάστηκαν οι αντοχές της ομάδας αλλά και σφυρηλατήθηκε ο χαρακτήρας μας, έτσι ώστε να ωριμάσουμε σαν σύνολο και να κρατάμε τη συνοχή μας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Αυτή η ισχυρή ένωση των μελών της ομάδας ώστε το κάθε μέλος να νιώθει ότι ανήκει σε κάτι πολύ μεγαλύτερο, να νιώθει ξεχωριστό, ήταν το κλειδί που μας οδήγησε σε σπουδαίες νίκες και στην πρόκριση.

Απέναντι μας η Partizan, η οποία προέρχεται από την επιβλητική νίκη απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Μία πολύ σκληρή ομάδα, που ξεχειλίζει από ταλέντο, καταθέτει πολλή ενέργεια στο παρκέ και με μεγάλο βάθος στο ρόστερ. Δεδομένης της σχέσης των δύο κλαμπ είναι μεγάλος ο ενθουσιασμός μας για αυτήν την αναμέτρηση αλλά ακόμη μεγαλύτερο είναι το κίνητρό μας να κερδίσουμε σε ένα παιχνίδι γιορτή για το μπάσκετ

Εκτός των άλλων θα υποδεχθούμε έναν σπουδαίο παίκτη και ακόμη σπουδαιότερο χαρακτήρα, τον Will Hatcher, που τίμησε όσο λίγοι ξένοι τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο Hatcher αποτελεί το βαρύ πυροβολικό στην περιφέρεια, που με την προσθήκη του έμπειρου Gordon ενισχύεται σημαντικά. Το all around παιχνίδι και η πολυχρηστικότητα του Velickovic αποτελούν σημείο αναφοράς στην επίθεση της Partizan αφού έχει την ικανότητα να δημιουργεί καταστάσεις και με πρόσωπο αλλά και με πλάτη στο καλάθι.

Στη front line συναντάμε πληθώρα ψηλών με μέγεθος αλλά καi αθλητικότητα, που αποτελούν διαρκή απειλή για το επιθετικό ριμπάουντ, με κορυφαίο τον Bircevic, που διανύει μια εξαιρετική σεζόν. Η ικανότητα του να τρέχει στο transition, αλλά και να σουτάρει έξω από τα 6,75 καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το μαρκάρισμά του.

Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας γιατί όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Η δέσμευσή μας είναι να παλέψουμε για κάθε μπάλα, για κάθε κατοχή και όταν είσαι γενναίος στην προσπάθεια ωραία πράγματα αρχίζουν και συμβαίνουν...»

Διαβάστε ακόμη...