"Η καλή εμφάνιση έφερε τη νίκη"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του ΠΑΟΚ για την νίκη τους επί της Neptunas για την 12η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Basketball Champions League.
"Η καλή εμφάνιση έφερε τη νίκη"

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε ότι το πιο σημαντικό σημείο του παιχνιδιού ήταν η άμεση αντίδραση των παικτών του, όταν η Neptunas πήρε μια διαφορά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σούλη Μαρκόπουλου:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια και την καλή εμφάνιση τους, η οποία έφερε και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θέλαμε αυτή τη νίκη για να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να προχωρήσουμε στον θεσμό και για αυτόν τον λόγο οι παίκτες μου πάλεψαν πολύ για αυτόν τον σκοπό. Το πιο σπουδαίο σημείο του παιχνιδιού είναι ότι όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, οι παίκτες μου αντέδρασαν άμεσα. Παίξαμε καλή άμυνα, τρέξαμε στην επίθεση και ήμασταν αρκετά εύστοχοι. Γυρίσαμε το παιχνίδι και από εκεί και πέρα κρατήσαμε το αποτέλεσμα».

Για την έφεση που έχει ο Thadd McFadden στο σκοράρισμα και για το αν άλλαξε κάτι στον τρόπο του παιχνιδιού του: «Εμείς δεν αλλάξαμε τίποτα. Συνεχίζουμε να παίζουμε με το ίδιο στιλ παιχνιδιού που είχαμε μέχρι τώρα και προσπαθούμε να προσαρμοστεί ο ίδιος σε αυτά που θέλει η ομάδα. Βέβαια, ο κάθε παίκτης έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία αναλύουμε, για να μπορέσουμε να του διευκολύνουμε την προσαρμογή και να βοηθήσουμε τόσο εμείς τον παίκτη, όσο και ο παίκτης την ομάδα».

Για το αν ο ίδιος έδωσε στον Thadd McFadden τον ρόλο του ηγέτη: «Αν δείτε τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ από την αρχή της περιόδου, διαφορετικοί παίκτες παίζουν καλό μπάσκετ από παιχνίδι σε παιχνίδι. Οι παίκτες δεν είναι μηχανές. Μία φορά θα παίξει καλά ο ένας και την άλλη κάποιος άλλος. Το θέμα είναι να βρούμε εμείς τον τρόπο να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια τα καλά διαστήματα των παικτών και να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Για τις λίγες ασίστ που έδωσε η ομάδα: «Η Νεπτούνας δεν μας άφησε να τρέξουμε. Πετύχαμε ορισμένα μακρινά σουτ και κατά συνέπεια δεν είχαμε ασίστ. Ξέρουν οι αντίπαλοι ότι εμείς μέχρι τώρα είμαστε μια ομάδα η οποία παίρνει πολλές προσπάθειες κοντά στο καλάθι. Είχαν κλείσει αρκετά τη ρακέτα και μας έδωσαν ευκαιρίες να σουτάρουμε. Εμείς το κάναμε και ήταν λογικό να μην έχουμε όσες ασίστ θέλουμε».

Για το γεγονός ότι δεν συμμετείχε ο Brandon Taylor: «Παίζουν οι παίκτες που νομίζουμε ότι είναι πιο έτοιμοι για το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας. Κι άλλοι παίκτες δεν παίζουν».

Από την πλευρά των Λιθουανών, ο Daimius Adomaitis τόνισε ότι το ματς χάθηκε για την ομάδα του στο τελευταίο πεντάλεπτο του δεύτερου δεκαλέπτου, όταν οι παίκτες του δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τον Thadd McFadden:

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Daimius Adomaitis:

«Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο μας λάθος έγινε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά και στα πρώτα πέντε λεπτά της δεύτερης περιόδου, πιστεύω ότι τα πήγαμε καλά, καθώς καταφέραμε και χτυπήσαμε τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ. Στο υπόλοιπο όμως διάστημα του πρώτου ημιχρόνου δεν παίξαμε καλή άμυνα, είχαμε σημαντικό πρόβλημα στην αντιμετώπιση του Thadd McFadden. Του δώσαμε τη δυνατότητα να πετύχει 22 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για εμάς. Το δεύτερο που θέλω να επισημάνω είναι τα πολλά λάθη που κάναμε (19 συνολικά). Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να πετύχει πολλούς εύκολους πόντους με lay up. Πιστεύω ότι πέτυχε περισσότερους από 20 πόντους από τα δικά μας λάθη. Αυτά τα φτηνά λάθη στη διάρκεια του αγώνα, έδωσαν στον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να έχει τον έλεγχο και να αυξήσει τη διαφορά».

Για το αν τον δυσκόλεψε την αντιμετώπιση του Thad McFadden το γεγονός ότι είναι καινούριος στην ομάδα: «Είναι ένας κλασικός σκόρερ. Είδαμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και τα τρίποντα που έβαλε στο τέλος του αγώνα. Επισημάναμε στους παίκτες μας ότι τόσο αυτός όσο και ο Jordan Sibert αγωνίζεται με έναν τρόπο που είναι πολύ επικίνδυνος για κάθε ομάδα. Το μπάσκετ είναι πάρα πολύ απλό άθλημα και πρέπει να παίζεις έξυπνα. Εμείς κάναμε ακριβώς το αντίθετο. Αντιμετωπίσαμε με χαζό τρόπο τον McFadden. Του δώσαμε τη δυνατότητα να μπει στο παιχνίδι. Ενώ είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε φάουλ, τον αφήσαμε να βρεθεί σε θέσεις από τις οποίες είναι επικίνδυνος. Δεν τον αντιμετωπίσαμε καθόλου έξυπνα».

Διαβάστε ακόμη...