Ο Παντελής Μπούτσκος αναλύει την Varese

Ο ΠΑΟΚ είναι ήδη σε ρυθμούς Basketball Champions League και ετοιμάζεται για τον επόμενο αγώνα, το πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Ιταλία απέναντι στην Varese.
Ο Παντελής Μπούτσκος αναλύει την Varese

Ο άμεσος συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου, προπονητής Παντελής Μπούτσκος, αναλύει την θρυλική Ιταλική ομάδα και όλες τις παραμέτρους του αγώνα της Τρίτης...

«Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στο Basketball Champions League με επόμενο αντίπαλο μία ομάδα με ιστορία και βαριά φανέλα, την Varese στην Ιταλία. Ο όμιλός μας παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και κάθε εκτός έδρας νίκη είναι ιδιαίτερα πολύτιμη. Είμαστε ανυπόμονοι για το επόμενο παιχνίδι γιατί είναι μεγάλη η πρόκληση να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε μία ποιοτική ομάδα και πρέπει να καταθέσουμε την ψυχή μας στο παρκέ σε κάθε κατοχή, σε κάθε ριμπάουντ, σε κάθε διεκδικούμενη μπάλα, γιατί αυτός είναι ο χαρακτήρας που πρέπει να χτίσουμε σαν ομάδα.

Η Varese είναι ομάδα με μεγάλο βάθος στο ρόστερ της, που συνδυάζει την εμπειρία των Bulleri, Cavaliero και Kangur, με σπουδαίες παραστάσεις από την Ευρωλίγκα, με το ταλέντο και την αθλητικότητα των ξένων τους όπως οι Eyenga, Johnson και Maynor που αποτελούν τα βαρύ πυροβολικό στην περιφέρεια.
Οφείλουμε να εμφανιστούμε με το υψηλότερο δυνατό κίνητρο και να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα και να μη δώσουμε στον αντίπαλο μας τη δυνατότητα να αναπτύξει το παιχνίδι του στο τρανζίσιον όπου παρουσιάζεται ιδιαίτερα επικίνδυνος. Για να το καταφέρουμε αυτό θα πρέπει να κερδίσουμε τη μάχη των ριμπάουντ και να κυκλοφορήσουμε την μπάλα χωρίς λάθη, πηγαίνοντας μεθοδικά σε καταστάσεις που παράγουν πλεονέκτημα για μας.

Έχουμε ξεκινήσει να χτίζουμε ένα νικηφόρο σερί σε Ελλάδα και Ευρώπη κι αυτό είναι κάτι από το οποίο, ειδικά οι νέοι παίκτες μας, πρέπει να αντλήσουν αυτοπεποίθηση αλλά από την άλλη πρέπει να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια, γιατί η αλήθεια μας κάνει πιο θαρραλέους. Είναι επιτακτική η ανάγκη για βελτίωση. Όπως έχουμε πολλούς παίκτες προς ανάπτυξη, έτσι έχουμε και την ομάδα μας προς ανάπτυξη. Είναι αρκετά τα στοιχεία του παιχνιδιού μας που πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Θέλουμε μεγαλύτερη ισορροπία και καλύτερες συνεργασίες στην επίθεσή, αλλά και αφοσίωση στην άμυνά μας και περισσότερη επικοινωνία. Η δουλειά μας για βελτίωση θα συνεχιστεί και θα συνεχιστεί σκληρά. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας. Να πιέσουμε την ομάδα να ξεπεράσει τα όρια της...»

Διαβάστε ακόμη...