"Είμαι ενθουσιασμένος για την κλήρωση"

Το Basketball Champions League αργεί ακόμη, υπάρχει πολύς δρόμος ως τις 19 Οκτωβρίου, οπότε και θα ξεκινήσει η νέα διοργάνωση,
"Είμαι ενθουσιασμένος για την κλήρωση"

ωστόσο με την κλήρωση της περασμένης Πέμπτης ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για μία εντελώς νέα και πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία.

Για τον Zanis Peiners, τον πρώτο Λετονό καλαθοσφαιριστή που θα φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, η κλήρωση ήταν πολύ ιδιαίτερη, καθώς θα τον φέρει αντιμέτωπο και με την προηγούμενη ομάδα του, την Ventspils.

«Ναι, είμαι ενθουσιασμένος για την κλήρωση και κυρίως το γεγονός ότι θα αγωνιστούμε στο Basketball Champions League. Πάντα το να παίζεις απέναντι στην προηγούμενη ομάδα σου έχει πολύ ενδιαφέρον», σχολίασε ο Zanis Peiners και πρόσθεσε:

«Νομίζω ότι σε κάθε παιχνίδι θα υπάρχει το ίδιο μεγάλο κίνητρο και το παιχνίδι με την Ventspils δεν θα είναι διαφορετικό. Σίγουρα όμως θα είναι ωραίο να επισκεφθώ την Λετονία, την πατρίδα μου, στη διάρκεια της σεζόν».

Για τον ΠΑΟΚ, δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα αντιμετωπίσει ομάδα από τη Λετονία, καθώς έχει ήδη αντιμετωπίσει και την Ventspils, αλλά και άλλες ομάδες από την όμορφη χώρα του Βορρά.

Στις δύο αναμετρήσεις του απέναντι στη Ventspils την σεζόν 2014-15 ο ΠΑΟΚ είχε πετύχει ισάριθμες νίκες, καθώς είχε επικρατήσει με 66-63 στο παιχνίδι που είχε πραγματοποιηθεί στη Λετονία, ενώ κέρδισε (76-62) και το παιχνίδι του δευτέρου γύρου στη Θεσσαλονίκη.

Πριν από εκείνους τους αγώνες με την Ventspils, ο ΠΑΟΚ είχε αντιμετωπίσει την VEF Riga την σεζόν 2011-12 (ήττα 74-80 στη Λετονία και δεύτερη ήττα με 76-81 στη Θεσσαλονίκη) και την Skonto Riga την σεζόν 2002-03 (με ήττα, 76-107 στη Λετονία και νίκη 90-84 στη Θεσσαλονίκη).

Αυτή την σεζόν, στην κανονική περίοδο του Basketball Champions League, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Ventspils την 7η αγωνιστική (29 ή 30/11/2016) στη Θεσσαλονίκη και την 14η αγωνιστική (24 ή 25/1/2017) στη Λετονία.

Διαβάστε ακόμη...