Πάλεψε αλλά έχασε με 62-67...

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ και γνώρισε την ήττα από την Μπενετόν με 62-67 στην Paok Sports Arena
Πάλεψε αλλά έχασε με 62-67...
Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ και γνώρισε την ήττα από την Μπενετόν με 62-67 στην Paok Sports Arena

Στην πρώτη Ευρωπαϊκή παρουσία του ΠΑΟΚ στο σπίτι του ο κόσμος δεν έδωσε το παρόν αφού δεν ήταν πάνω από 1.500 όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο. Παρόλα αυτά όσοι βρέθηκαν στο ΠΑΛΑΤΑΚΙ έκαναν αισθητή την παρουσία τους τραγουδώντας ασταμάτητα.

Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι στο παρκέ βρέθηκε ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα ο οποίος βραβεύτηκε από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ και χειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο. Έντονες στιγμές για τον πρώτο ξένο που αποτέλεσε αρχηγός της ομάδας. Έναν παίκτη που έδωσε πολλά στην ομάδα και μόνο θετικά έχει να πει γι αυτήν και τον κόσμο της.

Όσον αφορά το παιχνίδι η Μπενετόν έδειξε την ανωτερότητα με οδηγό το δεύτερο 10λεπτο, όταν και κατάφερε να πάρει μια διαφορά που έφτασε και τους 12 πόντους ( 16-28). Το ξεκίνημα ήταν εξίσου κακό και για τις 2 ομάδες και πιστεύω ότι δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ανάλυση αφού το 10-11 τα λέει όλα. Το παιχνίδι ουσιαστικά ξεκίνησε στο δεύτερο δεκάλεπτο με τηνΜπενετόν οδηγό και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να βρει το δρόμο του.

Πλουραλισμός επιθετικά για τους Ιταλούς, Λαζαρος Παπαδόπουλος για εμάς. Αυτή η επιθετική μονοτονία που ψάχνει συνέχεια τον Λάζο δεν βγάζει πουθενά και φαίνεται και στο παρκέ πλέον αφού τον μαρκάρουν 2 και 3. Μόνο ο Δέδας έδωσε μια πνοή στην ομάδα πετυχαίνοντας 6 συνεχόμενους πόντους και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου ήταν 26-35.

Το 3ο δεκάλεπτο έδειχνε πως ο ΠΑΟΚ είχε εκτροχιαστεί αφού η ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με 18 πόντους (28-46) και κάπου εκεί που όλα έμοιαζαν τελειωμένα και ο κόσμος απογοητευμένος, ένα ξέσπασμα από τον κόσμο ήταν αρκετό για να τραβήξει το κάρο από τη λάσπη και . . . τα κατάφερε! Ο εκκωφαντικός θόρυβος αποσυντόνισε την Μπενετόν και πώρωσε τους παίκτες μας. Ο Λάζαρος έφτασε τους 14 πόντους και ο Δέδας με ένα τρίποντο στην εκπνοή του δεκαλέπτου έριξαν την διαφορά στους 8. Σκορ 3ου δεκαλέπτου 42-50.

Έτσι ξεκίνησε και το τελευταίο δεκάλεπτο. Με τον κόσμο να έχει από ώρα δημιουργήσει φανταστική ατμόσφαιρα και το γήπεδο να σείεται ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά. Εξαιρετική άμυνα και σωστές επιθετικές επιλογές έφεραν την διαφορά στο 46-50 και 51-54 με τρίποντο του Γκρέι. Ο ΠΑΟΚ είχε ξαναμπεί στο παιχνίδι για τα καλά. Ο κόσμος τραγουδούσε ασταμάτητα και όσο πιο δυνατά μπορούσε και οι παίκτες έδειναν προσπαθούσαν να κάνουν την ανατροπή στο σκόρ. Η ελπίδα χάθηκε όταν με την διαφορά στους 6 (53-59) και 2¨30 πριν το τέλος ο Τούλσον έβαλε ένα τραβηγμένο από τα μαλλιά τρίποντο στην λήξη του χρόνου επίθεσης της Μπενετόν και με τον Μαγκράθ κρεμασμένο πάνω του. 1 λεπτό πριν το τέλος η μπάλα μπήκε και βγήκε σε λέι απ του Γκρέι και κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ πήγε σε φάουλ για να μην κυλάει ο χρόνος που σημαίνει βολές και ο φωτεινός πίνακας έδειξε τελικό σκορ 62-67.

Το παιχνίδι τελείωσε. Η ομάδα έδειξε ψυχή αργά κι όταν ήταν πίσω στο σκορ με 18 πόντους. Πρώτοι σκόρερ για τον ΠΑΟΚ οι Παπαδόπουλος με 17, Γκρέι 13, Ντόζιερ 10 ενώ σημαντικά καλάθια πέτυχε ο Δέδας ο οποίος τελείωσε με 9 πόντους. Ο ΠΑΟΚ πλέον δύσκολα θα συνεχίσει αφού έχει 2 συνεχόμενες ήττες. Βέβαια όλα γίνονται και ποτέ δε λέω ποτέ. Άποψη μου πως πρέπει να αλλάξουμε επιθετική σκέψη. Δεν μπορεί ο Παπαδόπουλος να τραβάει την ομάδα σε κάθε ματς.

Επίσης ο κόσμος έδειξε σήμερα πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα. Αφού ήταν αυτός ο οποίος βλέποντας την ομάδα να μένει πίσω με φωνή πέρασα στους παίκτες τον τσαμπουκά που δεν είχαν έως τότε και ξαναμπήκαμε στο παιχνίδι. Οπότε καλό είναι να στηρίξει την ομάδα στη συνέχεια.

Τα δεκάλεπτα: 10-11, 26-35, 42-50, 62-67

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 2, ΜακΓκράθ 5, Αποστολίδης 2, Δέδας 9, Ντοζιέρ 10, Γκρέι 13, Παπαδόπουλος 17, Γιαννακίδης, Καλές, Γκετσέφσκι 4

Μπενετόν (Ρέπεσα): Σμιθ 8, Μάρκοβιτς 11, Μπουλέρι 6, Νίτσεβιτς 12, Μοτεγιούνας 13, Τζεντίλε 1, Βοτσιεκόφσκι 4, Μπρούνερ 9, Τούλσον 3

Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ. . .

Με τιμή Roume

Διαβάστε ακόμη...