Μαρκόπουλος: «Το παιχνίδι στα μέτρα μας»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Σούλης Μαρκόπουλος και ο αρχηγός της ομάδας Λάζαρος Παπαδόπουλς μίλησαν στην ιστοσελίδα του Eurocup, ενόψει του αγώνα με την Estudiantes και για την πρεμιέρα του ΠΑΟΚ στη διοργάνωση.
Μαρκόπουλος: «Το παιχνίδι στα μέτρα μας»

Ο κ. Σούλης Μαρκόπουλος τόνισε: "Ξεκινάμε τις Ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις με ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και σε μία θερμή έδρα. Η Estudiantes είναι μία ομάδα που θέλει και προσπαθεί να παίξει γρήγορα κι αυτό πρέπει να το προσέξουμε ιδιαίτερα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κοντρολάρουμε το ρυθμό του αγώνα, να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας και να αποφύγουμε τα λάθη, που ειδικά σε αυτό το επίπεδο μπορεί να στοιχίσουν. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στο Eurocup και θέλουμε μέσα από τη συμμετοχή μας, να κερδίσουμε εμπειρίες, να βρούμε ένα πολύ καλό ρυθμό από τα συνεχή παιχνίδια, αλλά να είμαστε και ανταγωνιστικοί απέναντι σε κάθε αντίπαλο".

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Λάζαρος Παπαδόπουλος υποστήριξε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που μετά από χρόνια ο ΠΑΟΚ συμμετέχει σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να αποκτήσει εμπειρίες, αυτός είναι ο βασικός μας στόχος και μέσα από αυτές να έρθουν και τα αποτελέσματα. Ολα τα παιχνίδια μίας πρεμιέρας, είτε πρόκειται για Ευρωμπάσκετ, Μουντομπάσκετ, Ευρωλίγκα ή Eurocup κρύβουν πάντα εκπλήξεις κι αν γίνει έκπληξη και σε αυτό το παιχνίδι θέλουμε να είναι ευχάριστη για μας. Η Estudiantes είναι μία κλασική Ισπανική ομάδα, που παίζει γρήγορο μπάσκετ, με γρήγορες επιθέσεις, πηγαίνει πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ και πάνω σε όλα αυτά πρέπει με προσοχή να χτίσουμε την τακτική μας. Πρέπει να προσέξουμε πολύ στο αμυντικό ριμπάουντ και στην πρώτη πάσα, για να έχουμε καλή ανάπτυξη στο παιχνίδι μας".

Κατά την άφιξη της ομάδας στη Μαδρίτη δηλώσεις έκαναν οι Μακ Γραθ και Δέδας

Μακ Γκραθ: «Είχαμε μεγάλο ταξίδι, ήμασταν πολλές ώρες στον δρόμο, αλλά μας περιμένει ξεκούραση και προετοιμασία για το αυριανό παιχνίδι. Περιμένουμε με ανυπομονησία το πρώτο παιχνίδι του Eurocup. Δείξαμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση και στον αγώνα με την ΑΕΚ. Στο Eurocup υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες, αλλά η λογική μας θα είναι να προσπαθούμε για τη νίκη όπου και αν παίζουμε. Πρέπει να κρατήσουμε σε υψηλά επίπεδα την συγκέντρωση μας. Δεν φοβόμαστε κανέναν και τίποτε. Και εμείς είμαστε καλή ομάδα και μπορούμε να φανούμε ανταγωνιστικοί. Περισσότερο ενθουσιασμό νοιώθουμε και σίγουρα όχι φόβο».

Για το ρυθμό που επιβάλλουν οι ισπανικές ομάδες, δήλωσε: «Ελπίζω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα. Ούτε η θερμή ατμόσφαιρα θα μας επηρεάσει, το τι θα γίνεται στο παρκέ μας ενδιαφέρει και όχι τι θα γίνεται στην κερκίδα» είπε ο γκαρντ του ΠΑΟΚ».


Δέδας: «Είμαστε σε καλή κατάσταση. Στο μυαλό μας είναι μόνο αυτό το παιχνίδι. Το στυλ των Ισπανικών ομάδων δεν μας ταιριάζει. Είμαστε προετοιμασμένοι όμως να τους νικήσουμε, αφού τους οδηγήσουμε σε ένα άλλο στυλ μπάσκετ με πιο πολλές επαφές. Πρέπει να τους κόψουμε τον ρυθμό που θέλουν να επιβάλουν. Από τους παίκτες τους ξεχωρίζει ο Γκάμπριελ που παίρνει πολλές επιθέσεις αλλά και ο Έλις που είναι πολύ καλός σουτέρ».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί: «Δεν είμαστε φαβορί εμείς. Θέλουμε να προκριθούμε όμως. Σε όλους τους παίκτες αρέσει να συμμετέχουν σε τέτοιους αγώνες σε μία τόσο υψηλού επιπέδου διοργάνωση. Δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο. Πρέπει να βγάλουμε μεγάλη ενέργεια και πολύ πάθος στο παιχνίδι μας έτσι ώστε να πετύχουμε όσο περισσότερες νίκες γίνεται».

Διαβάστε ακόμη...