"Ο ΕΣΑΚΕ παραπλάνησε το ΑΣΕΑΔ"

Την απόφαση του ΠΑΟΚ να "κυνηγήσει" με κάθε μέσο τη διαφύλαξη των συμφερόντων του προς πάσα κατεύθυνση εξέφρασαν σε συνέντευξη Τύπου σήμερα οι διοικούντες του "Δικεφάλου".
"Ο ΕΣΑΚΕ παραπλάνησε το ΑΣΕΑΔ"

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς τόνισε πως ο ΕΣΑΚΕ παρέβη τους κανονισμούς και γι' αυτό θα επιδιώξεi να προασπίσει το συμφέρον του ο ΠΑΟΚ. Στην αρχική του τοποθέτηση είπε: 

"Από την πρώτη στιγμή, η στάση μας ήταν πως καμία ομάδα δεν είχε την ευθύνη για όσα έγιναν. Περιμέναμε την απόφαση του διαιτητή, τη σεβαστήκαμε, σεβαστήκαμε και το φύλλο αγώνα και την απόφαση του αθλητικού δικαστή. Δε δεχθήκαμε την προσφυγή του Άρη στο ΑΣΕΑΔ, γιατί το ΑΣΕΑΔ δεν αποφασίζει για την τύχη ενός αγώνα. Για την τύχη ενός αγώνα, ευθύνη έχει μόνο ο ΕΣΑΚΕ βάσει των κανονισμών του, τους οποίους έχουν υπογράψει όλες οι ομάδες.

Θα σας μεταφέρω τις ερωτήσεις που κάναμε στον ΕΣΑΚΕ. Γιατί δεν εφαρμόστηκε ο κανονισμός του ΕΣΑΚΕ που λέει πως πρέπει να γίνει δεκτή η απόφαση του αθλητικού δικαστή και πως πρέπει να διαμορφωθεί αμέσως η βαθμολογία; Πιστεύω ότι η στάση του ΕΣΑΚΕ έχει παραπλανήσει μέχρι και το ΑΣΕΑΔ και αυτό φαίνεται από τις δηλώσεις του νομικού συμβούλου της ΚΑΕ Άρης, που είπε πως η είναι θετική η απόφαση του ΕΣΑΚΕ να περιμένει το ΑΣΕΑΔ πριν διαμορφώσει τη βαθμολογία. Σας λέω λοιπόν ότι εμείς σαν ΠΑΟΚ θα προσφύγουμε κατά της καινούριας απόφασης του ΕΣΑΚΕ".

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, λέγοντας από την πλευρά του: "Εμείς σαν ΠΑΟΚ τηρήσαμε μία στάση που πρέπει να τηρούν όλες οι ομάδες. Σεβαστήκαμε κανόνες και κανονισμούς, διαιτητές και φύλλα αγώνος και από εκεί και πέρα στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ καταθέσαμε ολοκληρωμένα και νομικά κατοχυρωμένα την απόφαση του ΠΑΟΚ, την οποία θα μπορείτε να τη δείτε στο σάιτ της ομάδας, για το τι έπρεπε να γίνει και τι τελικά έγινε.

Το περίεργο της υπόθεσης ήταν υπήρξαν παρεμβάσεις και παρεμβολές διαφόρων. Ο αθλητικός δικαστής έβγαλε μία απόφαση, η οποία έλεγε πως απορρίφθηκε η ένσταση του Άρη, ο αγώνας κατοχυρώνεται στον ΠΑΟΚ με σκορ 2-0 και επιβάλλεται μηδενισμός στον Άρη. Η απόφαση αυτή αναρτήθηκε στο σάιτ του ΕΣΑΚΕ και μετά από ένα τέταρτο κατέβηκε, κατόπιν εντολής. Οφείλει λοιπόν ο ΕΣΑΚΕ να απαντήσει δημόσια για το ποιος έδωσε την εντολή, γιατί κατέβηκε η απόφαση από το σάιτ και γιατί δεν επικυρώθηκε η βαθμολογία την άλλη ημέρα το πρωί.

Είναι ένα πολύ σοβαρό ερώτημα, οφείλει ο πρέοδρος του ΕΣΑΚΕ, ο κ. Χαλβατζάκης, να τοποθετηθεί δημόσια. Σε ένα σάιτ ενός φορέα, δεν μπορεί να παρέμβει κανείς χωρίς εντολή. Να απαντήσει σε αυτό και στο γιατί δεν επικυρώθηκε η βαθμολογία. Θα μπορέσετε να διαβάστε όλη την επίσημη τοποθέτηση του ΠΑΟΚ στην επίσημη ιστοσελίδα. Και επειδή έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα πως ο ΠΑΟΚ το έπαιξε κιμπάρης ακι δεν παρουσιάστηκε πουθενά, σας λέω πως εμείς στείλαμε υπόμνημα. Ο ΕΣΑΚΕ μας είπε πως για κάποιους τεχνικούς λόγους, αυτό δεν έφτασε ποτέ. Εμείς ως σοβαροί άνθρωποι, δεχόμαστε τους ισχυρισμούς του ΕΣΑΚΕ.

Εμείς όμως σαν ΠΑΟΚ στείλαμε υπομνημα στον αθλητικό δικαστή και όπως σοφά είπε ο Μπάνε, δεν είχε καμία άλλη υποχρέωση να παρευρεθεί στο ΑΣΕΑΔ όπως βρέθηκαν άλλοι. Να πούμε τι; Ο ΑΣΕΑΔ μπορεί να διατηρήσει μία ποινή ή να μειώσει μία ποινή. Μπορεί επίσης να κάνει και μία τοποθέτηση για το αν ένας αγώνας διακόπηκε καλώς ή κακώς. Μέχρι εκεί όμως. Για την τύχη ενός αγώνα, υπεύθυνος είναι ο ΕΣΑΚΕ. Θα κάνουμε τα πάντα, θα πάμε όπου μπορούμε να πάμε, για να προασπίσουμε τα συμφέροντα της ανώνυμης εταιρίας που λέγεται ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Σεβόαστε τους κανονιμούς αλλά απαιτούμε την εφαρμογή των κανονισμών που υπέγραψαν όλες οι ομάδες.

Να πω και κάτι ακόμα. Η ομάδα με μία πολύ σοβαρή προσπάθεια που έγινε, και θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλη τη διοίκηση, στους προπονητές, στους παίκτες και στον κόσμο, να προκριθεί στους "32" του Eurocup. Αυτός ήταν ένας σοβαρός στόχος που είχαμε θέσει από την αρχή και είναι πολύ σημαντικό που τον πετύχαμε. Για την ομάδα, τον κόσμο, το stuff, τη διοίκηση και τους χορηγούς που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια.

Έχουμε μπροστά μας δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια, με Κηφισιά και Παναθηναϊκό. Καλούμε επίσημα τον κόσμο να έρθει να χειροκροτήσε και να στηρίξει την ομάδα και την προσπάθεια που γίνεται. Μετά το παιχνίδι με την Κηφισιά, ο ΠΑΟΚ έχει ένα μεγάλο και κρίσιμο αγώνα, με τον Παναθηναϊκό για το κύπελλο στις 22 του μήνα.

Θα γίνει η μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια που μπορεί να γίνει, προκειμένου η ομάδα να πετύχει και τον δεύτερο στόχο της, να βρεθεί στον τελικό του κυπέλλου. Γι΄ αυτό, εφυστούμε την προσοχή του κόσμου, να στηρίξει την ομάδα μέσα σε υγιή και αθλητικά πλαίσια και να δούμε γεμάτο το Παλατάκι".

Στη συνέχεια υποβλήθηκαν ερωτήσεις...

Αν ο ΠΑΟΚ έκανε αυτές τις ερωτήσεις στον κ. Χαλβατζάκη.

Μπάνε Πρέλεβιτς: «Μου μετέφερε τις απαντήσεις στο νομικό σύμβουλο, που πολύ έξυπνα το πήγε αλλού το θέμα και δεν πήραμε απαντήσεις. Για το ποιος κατέβασε την απόφαση του αθλητικού δικαστή από το σάιτ, μου είπε ότι θα ρωτήσει το γραφείο τύπου».

Βαγγέλης Γαλατσόπουλος: «Δεν επιτρέπεται από τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ να λέει δεν ξέρω ποιος κατέβασε την απόφαση. Επίσης είναι απαράδεκτο να λέγεται ότι 'θα περιμένουμε το ΑΣΕΑΔ'. Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε πριν ένα και δύο χρόνια, τέσσερις αγωνιστικές με τον Ολυμπιακό και τρεις με τον Άρη. Δεν εφαρμόζονταν οι ποινές τότε; Περίμενε κανείς την απόφαση του ΑΣΕΑΔ; Η απλή προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ δεν αναστέλλει την απόφαση του αθλητικού δικαστή».

Αν η πλήρης απόφαση του αθλητικού δικαστή πήγε στο ΑΣΕΑΔ;

Βαγγέλης Γαλατσόπουλος: «Είναι σίγουρο ότι το ΑΣΕΑΔ έλαβε υπ' όψη την απόφαση του αθλητικού δικαστή. Είναι αυτονόητο».

Μπάνε Πρέλεβιτς: «Αυτό που γίνεται από εδώ και πέρα ακυρώνει την ύπαρξη του ΕΣΑΚΕ, της λίγκας, του διαιτητή και του φύλλου αγώνα. Θα πρέπει δηλαδή να απευθυνόμαστε στο ΑΣΕΑΔ για να βλέπουμε αν είναι σωστή μία απόφαση του διαιτητή;»

Αν συνέτρεχαν λόγοι διακοπής του αγώνα:

Μπάνε Πρέλεβιτς: «Αν θυμάμαι καλά οι διαιτητές διέκοψαν τον αγώνα λόγω μη εκκένωσης του γηπέδου. Αυτό είναι θέμα απόφασης του διαιτητή. Δεν μπορώ να κρίνω την απόφαση του διαιτητή, αλλά τη σέβομαι».

Βαγγέλης Γαλατσόπουλος: «Θα συμπληρώσω ότι κυρίαρχος του αγώνα είναι ο διαιτητής. Θα θυμίσω ότι το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός είχε διακοπεί επειδή έπεσε ένα μικρό μπουκάλι με νερό στον Χριστοδούλου. Σε αυτό τον αγώνα θυμάστε τι έπεσε στον αγωνιστικό χώρο;»

Για το υπόμνημα που δεν πήγε στον αθλητικό δικαστή:

Βαγγέλης Γαλατσόπουλος: «Δεχόμαστε αυτό που μας είπε ο ΕΣΑΚΕ ότι για τεχνικούς λόγους δεν πήγε το υπόμνημα. Δεν έχει αξία, όμως αυτή η κουβέντα, διότι ο αθλητικός δικαστής έβγαλε μία απόφαση και ο ΕΣΑΚΕ την κοινοποίησε. Ας μας εξηγήσει ο ΕΣΑΚΕ ποιος την κατέβασε».

Για τις παρεμβάσεις που ανέφερε ο κ. Γαλατσόπουλος: «Νομίζω ότι ήμασταν σαφείς. Κάποιος παρενέβη είναι σαφές αυτό. Κάποιος διέταξε να κατέβει η απόφαση του αθλητικού δικαστή από το σάιτ».

Αν υπάρχει επικοινωνία με την Ομοσπονδία για όσα έγιναν:

Μπάνε Πρέλεβιτς: «Ενημερώθηκαν οι πάντες. Από εδώ και πέρα θέλουμε να συγκεντρωθούμε στα επόμενα βήματά μας. Αυτό που εμένα με φοβίζει είναι ο τρόπος της εφαρμογής της απόφασης του ΑΣΕΑΔ και τι μπορεί να φέρει στον αθλητισμό. Πίσω από αυτή την απόφαση μπορεί στο μέλλον να κρυφτούν πολλοί. Οι αγώνες πρέπει να γίνονται μέσα σε αθλητικά πλαίσια και να τηρούνται οι κανονισμοί. Να ξέρουν οι φίλαθλοι μας ότι όλα τα χρήματα που αφαιρούνται από τις ομάδες και τον ΠΑΟΚ για τα πρόστιμα εξαιτίας της συμπεριφοράς τους, πηγαίνουν στα ταμεία της λίγκας. Πλέον δεν έχουμε καμία διάθεση να χρηματοδοτούμε τη λίγκα. Να το καταλάβουν αυτό οι φίλαθλοί μας».

Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν ζήτησε να παρέμβει στο ΑΣΕΑΔ;

Μπάνε Πρέλεβιτς: «ΤΟ ΑΣΕΑΔ θα έκρινε την τιμωρία του Άρη. Σε τι να παρέμβουμε εμείς, στο κατά πόσο θα τιμωρηθεί ο Άρης ή η οποιαδήποτε ομάδα. Δεν μας ενδιαφέρει αυτό».

Που μπορεί να προσφύγει ο ΠΑΟΚ;

Μπάνε Πρέλεβιτς: «Θα προσφύγουμε στο ΑΣΕΑΔ καταρχήν και η νομική υπηρεσία μας εξετάζει το αίτημά μας».

Για το γεγονός ότι οι παράγοντες του Άρη έλεγαν ότι ο ΠΑΟΚ ευνοείται:

Μπάνε Πρέλεβιτς: «Ως Μπάνε θα πω ότι δεν με ενδιαφέρουν οι δηλώσεις άλλων. Εγώ κοιτάω τι μπορώ να κάνω για την ομάδα μου. Για το τι κρύβεται πίσω από μία δήλωση απευθυνθείτε σε αυτόν που την κάνει. Χάνουμε το νόημα του αθλητισμού με τις απαντήσεις σε δηλώσεις και χάνουμε το χρόνο μας για να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Τι θα κερδίσεις από την απάντηση. Στην ουσία τίποτα».

Βαγγέλης Γαλατσόπουλος: «Δόθηκε απάντηση από εμένα στον κ. Αρβανίτη».

Αν έπαιξε ρόλο η τοποθέτηση Σταυρόπουλου που είπε ότι ο ΠΑΟΚ ήθελε να συνεχιστεί το ματς;

Μπάνε Πρέλεβιτς: «Εκείνη τη στιγμή φυσικά και θέλαμε να συνεχιστεί το ματς και γι' αυτό το λόγο δεν κάναμε καμία παρέμβαση στους διαιτητές. Όχι μετά από δύο μήνες». αποφάσισε.

Αν συζητήθηκε στον ΕΣΑΚΕ για το πότε θα γίνει ο αγώνας:

Μπάνε Πρέλεβιτς: «Δεν συζητήθηκε καν αυτό το θέμα στο δ.σ. του ΕΣΑΚΕ. Έγινε μία τοποθέτηση της επιτροπής του πρωταθλήματος, που είπαμε μπροστά σε όλους. Δεν συζητήθηκε ποτέ αν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί αυτή η απόφαση.

Αν ο κ. Χαλβατζάκης προέτρεψε τον ΠΑΟΚ να δεχθεί την συνέχιση του αγώνα για να παίξει και ο Μπρέμερ:

Βαγγέλης Γαλατσόπουλος: «Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Είναι σαν να παρακάμπτει ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ τον κανονισμό».

Αν ο Μπάνε αισθάνεται απογοητευμένος από τον ΕΣΑΚΕ;

Μπάνε Πρέλεβιτς: «Εγώ αισθάνομαι περήφανος για τη στάση του ΠΑΟΚ. Όταν συζητήθηκε το θέμα της χορηγίας του πρωταθλήματος από τον ΟΠΑΠ, πρώτοι εμείς είπαμε ότι τα χρήματα πρέπει να μοιραστούν ισομερώς»

Πώς φαντάζονται ότι θα τελειώσει η ιστορία;

Μπάνε Πρέλεβιτς: «Αυτό πρέπει να το φανταστεί η λίγκα και όχι εμείς. Αν θα τελειώσει και πότε θα τελειώσει».

Για το πότε θα γίνει ο αγώνας πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, που είχε αναβληθεί;

Μπάνε Πρέλεβιτς: «Και αυτό δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία της ομάδας και της Ανώνυμης Εταιρίας. Δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε τίποτα

Διαβάστε ακόμη...