Περί "σπυριάρας" μπάλας

Οι μέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες και κανείς δεν ξέρει τι θα φέρoυν για την ομάδα μπάσκετ,  εύχομαι όμως ο ΠΑΟΚ να είναι και αύριο εδώ!
Περί "σπυριάρας" μπάλας
Αυτές τις μέρες που η ομάδα ποδοσφαίρου μπαίνει και επίσημα σε τροχιά προετοιμασίας για τα 2 παιχνίδια του προκριματικού γύρου για την είσοδο στους ομίλους του Champions League, στο μπάσκετ γίνεται ΧΑΜΟΣ.

Αρχικά τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει διοίκηση. Ο κ.Κανώτας που δήλωνε ότι δεν έχει παντρευτεί τη θέση και την καρέκλα του προέδρου, δε δείχνει να αναζητά κάποια λύση διαδοχής, αφού είναι γνωστό πως δεν αποτελεί τον παράγοντα που οικονομικά μπορεί να στηρίξει μια ΚΑΕ, πόσο μάλλον του ΠΑΟΚ που οι απαιτήσεις είναι πολλές. Από την άλλη και οι "ενδιαφερόμενοι" να αναλάβουν τις τύχες του δικεφάλου δεν είναι οικονομικά εύρωστοι αλλά και είναι άνθρωποι που κατά το παρελθόν προσπάθησαν να δώσουν λύσεις με τα αποτελέσματα να είναι λίγο πολύ σε γνωστά σε όλους . . .

Κάνοντας μια μικρή ανασκόπηση της περασμένης χρονιάς και φτάνοντας στο δια ταύτα, η διοίκηση με επικεφαλή τον κ. Κανώτα κατάφερε τη σεζόν που τελείωσε, να μειώσει αφενός το έλλειμμα των περασμένων ετών, αφού διακανόνισε ή έκλεισε εκρεμότητες δίνοντας σε μετρητά ή επιταγές μικρότερα ποσά, αλλά άφησαν ανοιχτό το χρέος της χρονιάς που τελείωσε αφού ελάχιστοι είναι πληρωμένοι.

Κατά βάση όλοι έχουν να παίρνουν. Το θέμα που προκύπτει όμως είναι πως και οι παίκτες που πέρασαν κατά το παρελθόν από την ομάδα, που διακανόνισαν τα χρέη τους, δεν εξοφλήθηκαν όπως προέβλεπαν οι εκάστοτε συμφωνίες. Αυτό που αναρωτιέμαι λοιπόν είναι πιο το κέρδος ;

Για να έρθουμε στις τρέχουσες εξελίξεις, μάθαμε όλοι για την έξοδο στην Ευρώπη και συγκεκριμένα το Eurocup, από τον συμπολίτη άρη, ο οποίος τερμάτισε στην 7η θέση, σε αντίθεση με την ομάδα του Κολοσσού της Ρόδου, που πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά και κατέλαβε την 6η θέση. Από κει και πέρα ο ΠΑΟΚ θα συμμετάσχει τελικά σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση αφού σήμερα -που ήταν η τελευταία στην προθεσμία που είχε η ΚΑΕ για να πληρώσει τις 25.000 ευρώ- τα πλήρωσε στο παρά πέντε  ώστε  να πάρει την άδεια συμμετοχής στο Eurocup.

Ο Τομάσεβιτς είχε διακανονισμό στα χέρια του σύμφωνα με τον οποίο ο ΠΑΟΚ θα του έδινε 15.000 ευρώ τον Μάιο (όταν και τιμήθηκε στο παιχνίδι με το Περιστέρι . . . αν λέει κάτι αυτό . . .) και τον Ιούνιο θα έπαιρνε σε ΜΕΤΡΗΤΑ τα υπόλοιπα (κοντά στα 100.000 ευρώ). Πράγμα που προφανώς δεν έγινε και ο Σέρβος ζητάει όλο το ποσό σε μετρητά και έχει όλο το δίκιο με το μέρος του, αφού ένα χρόνο μετά δεν μπορείς να του ζητάς και πάλι διακανονισμό και μάλιστα να του δώσεις και λιγότερα απ' ότι του χρωστάς..

Πρόβλημα έχει προκύψει και με τα υπόλοιπα που έχουν να παίρνουν οι Γκετσέφσκι και Ντελινικάιτις που είναι 93.000 και 24.000 αντίστοιχα. Σε αυτά φυσικά θα πρέπει να προσθέσουμε και τις οφειλές προς τον Κούβελα ο οποίος απειλεί με κατάπτωση της εγγυητικής και αυτά είναι μόνο όσα ακούγονται . . .

Απ' ότι μάθαμε ο ερασιτέχνης αποφάσισε πως η νέα διοίκηση (αν και όταν συγκροτηθεί) θα έχει και πάλι πρόεδρο τον κ. Κανώτα και θα αποτελείται από μέλη της διοίκησης που πρότεινε ο κ. Καρακούσης. Ο κ. Πατρίδας αγνοείται και δεν έχει δώσει σημεία ζωής εδώ και μέρες, όπως ισχυρίζονται οι άνθρωποι της ΚΑΕ. Φτάνω λοιπόν στο σημείο και αναρωτιέμαι:
Υπάρχουν τύχες για το αύριο του συλλόγου και αν ναι ποιο είναι αυτό;
Υπάρχει κάποιο πλάνο και αν ναι πιο είναι αυτό;
Ποιος θα αναλάβει και πόσο εύρωστος μπορεί να είναι οικονομικά;
Τελικά θα βρούμε τα περίπου 100.000 ευρώ που είναι η άμεση ανάγκη ούτως ώστε να παίξουμε στην Ευρώπη;

Και εν τέλει μας συμφέρει ο ΠΑΟΚ να παίξει στο Eurocup, γιατί καλό είναι το πρεστίζ  του συλλόγου, αλλά οικονομικά τι επιβάρυνση θα φέρει στην ομάδα;
Ποιοι παίκτες υπολογίζονται και ποιοι όχι;
Η όποια διοίκηση προκύψει, θα μπει στη διαδικασία να φέρει παίκτες μεγάλης αξίας οι οποίοι  στο τέλος του χρόνου θα έχουν να παίρνουν (όπως έγινε φέτος) ή θα πάει σε μια λύση που στόχο θα έχει την παραμονή αλλά παράλληλα και την μείωση του ελλείμματος;

Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν και δυστυχώς δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να δώσει απαντήσεις αφού αυτή την ώρα δεν υπάρχει και κάποιος που μπορεί έντιμα και υπεύθυνα να δώσει εξηγήσεις για το τι γίνεται και τι υπάρχει σαν πλάνο. Είναι λυπηρό να ακούω ότι άνθρωποι εκπροσωπώντας το όνομα και τον κόσμο του ΠΑΟΚ παρακαλάνε αριστερά και δεξιά για 100.000 ευρώ. Αυτό ναι με πονάει και ναι μου θίγει την υπερηφάνεια που νιώθω.

Δεν μπορώ να δεχτώ πως δεν υπάρχουν 3-4 επιχειρηματίες που μπορούν να βάλουν από 150.000 ο καθένας και με τις χορηγίες και τα τηλεοπτικά να δημιουργήσουν ένα μπάτζετ κοντά στα 800.000 ευρώ και να κάνει η ομάδα μια αξιοπρεπέστατη πορεία, όπως με ανάλογο μπάτζετ έκανε φέτος ο Κολοσσός Ρόδου. Εκτός αν τελικά ο λαός του ΠΑΟΚ μετράει ανθρώπους της μεσαίας τάξης και επί το πλείστον μεροκαματιάρηδες . . . τότε όλοι αυτοί που τόσα χρόνια διαφημίζουν τους εαυτούς τους μέσω του ΠΑΟΚ θα έπρεπε να κρυφτούν, αν και ορισμένοι το έκαναν ήδη . . .

Οι μέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες και κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει για την ομάδα. Ευελπιστώ και εύχομαι πως ο ΠΑΟΚ θα είναι και αύριο εδώ, αναδιοργανωμένος αυτή τη φορά, με ένα πλάνο συγκεκριμένο, με ένα όραμα εξυγίανσης και είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα στηρίξει όπως ανάλογα έκανε όταν ανέλαβαν την ΠΑΕ ο Ζαγοράκης με το Βρύζα.

Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ . . .


Με τιμή, Roume

Διαβάστε ακόμη...