"Ένας μεγαλομέτοχος θα εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της ΚΑΕ" (vid)

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία δόθηκε σήμερα (20/6) το μεσημέρι στην Paok Sports Arena ...
"Ένας μεγαλομέτοχος θα εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της ΚΑΕ" (vid)

Δείτε τα όσα ειπώθηκαν... 

Τον λόγο πήρε πρώτος ο Μπάνε Πρέλεβιτς:

«Είμαι μια συνέντευξη που θα διαφέρει από όλες τις άλλες. Είμαστε για τρίτη χρονιά στην ομάδα σαν διοίκηση πρωτοδικείου και ήταν η πρώτη χρονιά που κρατήσαμε την ομάδα ίδια από την αρχή μέχρι το τέλος. Αυτό μας έφερε ένα καλό αποτέλεσμα. Πολλές φορές όμως λόγω οικονομικών κατά τη διάρκεια της χρονιάς, βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση. Αποφασίσαμε να κρατήσουμε όλους τους παίκτες, ακόμα και αυτούς που είχαν προτάσεις. Μας βοήθησε πολύ ο κόσμος που ήρθε στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα και από εκεί και πέρα ο κ. Σαββίδης με τις βοήθειες του προς την ΚΑΕ».

Είχαμε ένα αγωνιστικό αποτέλεσμα, αλλά αυτό πρέπει να δούμε τι θα μας φέρει. Στην αρχή σου φέρνουν περισσότερες υποχρεώσεις. Τα έσοδα θα είναι αβέβαια και σίγουρα μια συμμετοχή στο Eurocup, από το οποίο δεν θα έχουμε οικονομικό όφελος. Παρόλα αυτά δηλώσαμε συμμετοχή σε αυτό, θα κάνουμε προσπάθεια να κρατήσουμε τον κορμό και τους προπονητές, γιατί πιστεύουμε ότι η ομάδα έχει μέλλον. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία υπόθεση με παίκτες στη ΦΙΜΠΑ, είμαστε στο άρθρο 99 και δεν έχουμε κάποιο δικαστήριο με πιστωτές, προσπαθούμε να είμαστε εντάξει σε όλες τις υποχρεώσεις μας».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Νίκος Σταυρόπουλος:

«Είχαμε ένα μέλημα. Τα παιδιά που μαζέψαμε το καλοκαίρι να μη μας φύγουν. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στη διοίκηση. Η προσπάθεια που έκαναν όλοι όσοι βρίσκονται στη διοίκηση, ακόμα και αυτοί που δεν φαίνονται, είναι συγκλονιστική. Έχει πολλή μεγάλη αξία το ευχαριστώ.

Είχαμε τη δυνατότητα για 6 Αμερικανούς, αποκτήσαμε 2. Όλες οι αποφάσεις που παίρνονται είναι συλλογικές. Δεν θέλαμε να κάνουμε κάποια λάθος επιλογή, προκειμένου να μη χρειαστεί να διώξουμε κάποιο παιδί. Και αυτό το καταφέραμε. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια πριν από 3 χρόνια και το προπονητικό τιμ είναι το ίδιο. Αυτός ήταν στόχος μας. Γίνεται τεράστια δουλειά πίσω από τους παίκτες, σε ώρες απίστευτες. Δεν υπάρχουν ωράρια. Καταλαβαίνετε πως η δουλειά που έχει γίνει είναι συγκεκριμένη, γιατί υπάρχουν ρόλοι. Το ότι φτάσαμε να είμαστε τρίτοι, είναι συλλογική δουλειά και αξίζει μπράβο σε όλους.

Εμείς δεν βάλαμε στόχους. Ποτέ δεν παίξαμε με αριθμούς. Αυτό με το οποίο παίξαμε είναι να έχουμε μια ομάδα που να αντιπροσωπεύει τον ΠΑΟΚ και να έχουμε παίκτες που τιμούν τη φανέλα του ΠΑΟΚ και νιώθουν τι σημαίνει ΠΑΟΚ. Κάναμε νομίζω εξαιρετική δουλειά και ήταν εφαλτήριο το ότι ήμασταν μια οικογένεια. Είχαμε 2 ξένους, εξαιρετικά παιδιά και οι δύο. Δεν θέλαμε καλούς παίκτες με κακούς χαρακτήρες. Το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι το ήθος, η αξία έρχεται δεύτερη. Η αξία τους φάνηκε μέσω της σκληρής δουλειάς και της σκληρής προπόνησης.

Δεν πιέσαμε κανέναν. Ήμασταν μια τεράστια ομπρέλα ως διοίκηση προς την ομάδα. Φτάσαμε στην επιτυχία, το επόμενο βήμα θα το δούμε στη συνέχεια. Αυτό που έχουμε αποκτήσει είναι κάτι πολύ σημαντικό. Σεβασμός... Και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, αυτό που εισπράττουμε κάθε φορά είναι ο σεβασμός στην ομάδα μας και αυτό είναι το μεγαλύτερο μπόνους. Από προπονητές, από ατζέντηδες και από παίκτες, που πλέον παρακαλάνε να έρθουν στον ΠΑΟΚ. Είναι μια τεράστια επιτυχία, μέσα από πολλά προβλήματα.

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τα νέα μας παιδιά να μπουν στη διαδικασία. Αυτό θέλει υπομονή. Έχουμε ήδη 2-3 παιδιά από τις ακαδημίες που βρίσκονται μαζί μας, από πίσω υπάρχουν όμως και άλλοι που τα επόμενα χρόνια θα βρίσκονται στην πρώτη ομάδα. Τρέξαμε πιλοτικά ένα πρόγραμμα, το PAOK Elementary Basket School. Έχει να κάνει με την εκπαίδευση νεαρών παιδιών δημοτικών σχολίων. Το τρέξαμε ορισμένες φορές με ψυχολόγους, διαιτολόγους, επιστήμονες. Τους διδάσκουμε τι σημαίνει φίλαθλος και όχι οπαδός. Πόσο μακριά είναι η νίκη και πόσο η ήττα. Τι είναι επιτυχία και τι όχι. Είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που ελπίζουμε τη νέα χρονιά να το τρέξουμε πιο δυνατά.

Με την σειρά του ο τιμ μάνατζερ της ομάδας Τέλης Ζουρνατζίδης είπε:

"Βιώσαμε μία καταπληκτική χρονιά. Και εγώ θα ξεκινήσω λίγο ανάποδα, θα αναφερθώ σε κάποιες αγωνιστικές διακρίσεις, κάποιοι από εσάς αρέσκεστε σε αυτά και χαίρομαι πολύ όταν τα διαβάζω. Η ομάδα κατέκτησε την 3η θέση στο πρωτάθλημα, που συνοδεύεται από πολλές ομαδικές διακρίσεις αλλά και ατομικές. Ήταν φέτος τρίτη στο ranking με 87,12 μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι, έναν εξαιρετικά ψηλό αριθμό. Η ομάδα φέτος είχε την τρίτη καλύτερη επίθεση με 79,4 πόντους, ήταν δεύτερη στα δίποντα, δεύτερη στις βολές, τέταρτη σε αμυντικά ριμπάουντ, τρίτη σε ασίστ. Όλα αυτά για να γίνουν υπήρχαν πολλές ατομικές διακρίσεις μέσα στη χρονιά. Αν πάρουμε τη λίστα με τους 20 καλύτερους παίκτες μέσα στη χρονιά , θα δείτε ότι τέσσερις από αυτούς είναι παίκτες του ΠΑΟΚ, φυσικά είχαμε τον πρώτο παίκτη στο πρωτάθλημα σε ασίστ, όχι μόνο φέτος, αλλά σε όλη την ιστορία του πρωταθλήματος του ελληνικού και από πλευράς ΠΑΟΚ.

Είχαμε ένα πολύ δυνατό στατιστικό, ότι οι δύο πιο βελτιωμένοι παίκτες πάλεψαν για τον τίτλο του καλύτερου, ο Γιώργος Μπόγρης ήταν ο πιο βελτωμένος παίκτης στο πρωτάθλημα. Είχαμε τον καλύτερο προπονητή στο πρωτάθλημα, με περισσότερες από 600 συμμετοχές, θεωρούμε ότι είναι ένα από τα πιο λαμπερά πετράδια του μπάσκετ και χαιρόμαστε που είναι μαζί και φυσικά πολύ θα χαρούμε να είναι και στη συνέχεια. Όλα αυτά για να κατορθωθούν και να επιτευχθούν δούλεψαν άνθρωποι. Άνθρωποι που είναι πέντε χρονια μαζί, άνθρωποι που πλέον συνεννοούνται με τα μάτια και εγώ είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ σε όλους. Εκτός λοιπόν από τον λαμπερό προπονητή, είχαμε δίπλα του τους δύο βοηθούς προπονητές, τον Χάρη Μαρκόπουλο, ο οποίος είναι ένα παιδί που έχει μία απίθανη ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ και νομίζω ότι θα συνεχίσει να γράφει για πολλά χρόνια λαμπρές σελίδες. Δούλεψε πάρα πολύ, τα ξέρετε και για έμαε είναι ένας τρομερός συνδιασμός, γιατί ξέρετε πάντα όλες οι σχέσεις όταν είναι μακροχρόνιες υπάρχει φθορά. Εδώ υπάρχει ένας δυνατός οικογενειακός σύνδεσμος και μας κάνει να πιστεύουμε ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο καλύτερη θα γίνεται η κατάσταση.

Να αναφερθώ στο δεύτερο βοηθό προπονητή μας, τον κύριο Μπούτσκο Παντελή, ο οποίος είναι ένα πολύ αθόρυβο παιδί, ένας φοβερός εργάτης του μπάσκετ, είναι το καθαρό μυαλό, η ήρεμη δύναμη. Ο άνθρωπος που ακόμα και στις πιο τρελές στιγμές απόπνεε μία ηρεμία και σιγυριά. Τεράστια η βοήθεια του και στους νέους παίκτες. Να αναφερθώ στο γυμναστή της ομάδας, τον κύριο Παναγιώτη Βασιλείου. Αυτό που έγινε φέτος στον ΠΑΟΚ είναι τρομερό Είχαμε μία φουλ χρονιά, με πάρα πολλά παιχνίδια, με την Ευρωπη με διπλά παινίδια, με ένα τέλος που κάθε μέρα οι υποχρεώσεις ήταν τεράστιες, είχαμε λοιπόν σε ένα πολύ περιορισμένο ρόστερ, ανθρώπους που έπαιζαν συνεχόμενα παιχνίδια και βγάλαν τη χρονιά χωρίς να έχουμε κανέναν ουσιαστικό τραυματισμό. Η ομάδα ήταν με τις περισσότερες παρατάσεις, αλλά παίκτες όπως ο Χαραλαμπίδης ή ο Δέδας το καλύτερο κομμάτι τους να το βγάζουν στο τελος της σεζόν. Αν αυτό δεν είναι δουλειά ενός καταπληκιτκού ανθρώπου τότε τι είναι; Σε αυτό επίσης που λέω συνάδει και η τρομερή συνεισφορά των φυσιοθεραπευτών. Οι φυσιοθεραπευτές, ο κ. Τσουκαλάς υπό την επίβλεψη του κ. Αυτοσμίδη, ήταν ένα staff που έδωσε πολλά. Οι γιατροί με επικεφαλής του κ. Σαμαρά που έχει τεράστια ιστορία στον ΠΑΟΚ, υπό τη σκέπη του Διαβαλκανικού έκαναν καταπληκτική δουλειά. Τελευταίος, στην αναφορά και όχι στη δουλειά, είναι ο φροντιστής ο Μανώλης ο Βαλιάνος που κατάφερε να έχει τους παίκτες ήρεμους και ευχαριστημένους. Να ξέρετε ότι αν δεν γίνουν τα μικρά πράγματα δεν μπορείς να πετύχεις τα μεγάλα. Και είχαμε και βοηθεια από τις κυρίες στα γραφεία, την κα Παπλιώρη και την κα Μαγκουλά.

Εάν υπήρχε βραβείο εξωστρέφειας θα το κερδίζαμε και αυτό. Γιατί τα πράγματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, από την πρώτη στιγμή που μαζευόμαστε και όλα αυτά που γίνονται με τις παρουσιάσεις παικτών, αλλά και με τον κοινωνικό χαρακτήρα εκεί θα ήμασταν πρωταθλητές, αυτό είναι έργο του κύριου Χορόζογλου, είναι έργο του κύριου Στύλλα. Να τονίσω πάνω σε αυτό το κομμάτι ότι η σελίδα μας στο facebook έφτασε τους 30.000 followers, ειδικά στην περίοδο των πλέι οφ υπήρχε μία έκρηξη. H κοινωνική εικόνα της ομάδας εντός και εκτός γηπέδου. Υπήρχε και το κοινωνικό πρόσωπο της ομάδας και μακριά από το γήπεδο. Να μιλήσουμε για τις επισκέψεις σε δημοτικά σχολεία, υπήρχε η συμμετοχή μας στο Πειραματικό σχολείο σε ένα καταπληκτικό event που έγινε εκεί. Υπήρχε η συνεργασία με τον κόσμο, το υλικό που συγκεντρώσαμε για τους πλημμυροπαθείς στη Σερβία. Έγινε μία τεράστια προσπάθεια, με την βοήθεια του κόσμου, του παπά Χρήστου, ο οποίος ήρθε με μία τεράστια βοήθεια εκεί που δεν το περιμέναμε. Υπήρχαν επισκέψεις ανθρώπων από την Αμερική. Φιλοξενήσαμε στο παιχνίδι με τον Παναθηναικό στο ΟΑΚΑ παιδιά από την Αμερική. Είχαμε την εκδήλωση για το Κυπελλο που κατακτήσαμε στην Τεργέστη, η ομάδα φόρεσε επετειακές φανέλες, υπήρχε η επιστροφή του Μάικ Τζόουνς μετά από πάρα πολλά χρόνια, υπήρξε μία μεγάλη ανάπτυξη στη μπουτίκ. Η ομάδα συμμετείχε στην αιμοδοσία της ΠΑΕ, υπάρχει η συνεργασία με τα ΙΕΚ Ξυνή, επισκεφτήκαμε και αυτό θέλω να το τονίσω, με πολύ μεγάλη χαρά και θαυμάσαμε το μουσείο της ΧΑΝΘ, συμμετείχαμε στην εκδήλωση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ για τα βλαστοκύτταρα.

Υπήρξαν άνθρωποι, οι οποίοι μας βοήθησαν πάρα πολύ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη χορηγεία τους τους αδελφούς Δαμιανίδη, οι οποίοι λύσανε τα χέρια με τη βοήθεια τους, είναι άρρωστοι ΠΑΟΚτσηδες. Τον κύριο Κώστα Ορφανό, ο οποίος βοήθησε πάρα πολύ στο θέμα των σπιτιών. Υπάρχουν άνθρωποι και φίλαθλοι που είναι κάτι παραπάνω από φίλαθλοι, όπως είναι ο κύριος Χατζόπουλος και ο κύριος Άρης Χατζηστεφάνου, ξέρουν αυτοί τι έχουν κάνει για την ομάδα σε πολλές δύσκολες στιγμές. Καμιά φορά εμείς οι τρεις που καθόμαστε στο πάνελ ήμαστε λίγο δύσκολοι μαζί σας, θα μας συγχωρήσετε για αυτό. Πολλές φορές είναι ο χρόνος δύσκολος, είναι η πίεση, θα θελα να σας ευχαριστήσω για τη συμπαράσταση σας, για την κριτική σας που για εμάς είναι καλή και μας βοηθάει να βελτιωνόμαστε. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση. Φέτος πέρα από μία χρονιά εκπληκτική αγωνιστική, ήταν και μία χρονιά εκπληκτική. Φέτος αγωνιστήκαμε μόνο με το μπασκετ, αυτό είναι μία μεγάλη επιτυχία. Αυτά είναι μικρά πράγματα, που κάνουν τις ομάδες μεγαλύτερες«».

Εν συνεχεία ακολούθησαν οι ερωτήσεις:

Για τα οικονομικά της ΚΑΕ: Όταν ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε με τα διοικητικά το μόνο που μπορούσαμε να υποσχεθούμε είναι ότι κάθε χρήση θα είναι κερδοφόρα, έστω και ένα ευρώ. Είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε ανοικτή αύξηση κεφαλαίου, αυτη τη στιγμή τρέχει, δεν έχουμε καμία ένδειξη από κανέναν για να θέλει να ασχοληθεί. Ο κύριος Σαββίδης μας έχει βοηθήσει, μας βοηθάει και θα μας βοηθάει, μας έχει βοηθήσει στις πιο κρίσιμες στιγμές, δεν έχουμε αυτή τη στιγμή κάποια άλλη ένδειξη. Ο κύριος Ανδρέου, βοήθησε από πάρυσι τέτοιο καιρό, ήταν όλη τη χρονιά και ηθικά και υλικά δίπλα μας, έχουν γίνει πολλές συζητήσεις μέσα στη χρονιά για το μέλλον της ομάδας, αλλά όχι κάτι παραπάνω. Με τον κ. Κοντομηνά είχε σχέση σε χορηγικό επίπεδο και στις υποχρεώσεις του και τις υποσχέσεις του είναι άψογος.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ένα άνθρωπο, μεγαλομέτοχο που να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της ΚΑΕ. Να πληρώνονται υποχρεώσεις, εφορία, πιστωτές του 99 και οι εργαζόμενοι στην ώρα τους. Αυτός που θα έρθει θα αποφασίσει τι θέλει να κάνει, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να ξεφεύγει από τις οικονομικές δυνατότητες της ΚΑΕ

Για την εξυγίανση, πέρυσι είχαμε πει ότι χρειάζεται μία επταετία με βάση αυτό που βλέπαμε. Δυστυχώς δεν άλλαξε καθόλου. Θα αλλάξει με την παρουσία ιδιοκτήτη ή ενός μεγάλο χορηγού. Με τον Κούπερ, έχουμε κάνει συζητήσεις. Έχει αποκτήσει νέο διαβατήριο, έχει εθνική ομάδα, υποχρεώσεις, μπορεί να καθυστερήσει η υπόθεσή του. Με τον κόουτς συνεννοούμαστε πολύ εύκολα, κάνε πολλές συζητήσεις και σύντομα θα γίνει και μία ουσιαστική

Για πιθανή αύξηση του μπάτζετ: «Είναι πάρα πολύ μεγάλο ρίσκο. Θα καθίσουμε να το συζητήσουμε όλοι μαζί. Αλλά είναι μεγάλο ρίσκο, γιατί έχουμε ανειλημμένες υποχρεώσεις, ξέρουμε τι γίνεται με εισιτήρια κλπ. Στο τέλος κάθε μήνα πρέπει να πληρώνουμε συγκεκριμένα χρήματα. Καταλαβαίνετε τι πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί στην ΚΑΕ»

Για τις εκλογές του ΕΣΑΚΕ: «Ποιος ξέρει αυτός που γράφει ότι πήγαμε με τους ηττημένους πώς ξέρει τι ψηφίσαμε; Η ψήφος είναι μυστική. Και με τον προηγούμενο και με το νυν πρόεδρο έχουμε πολύ καλή σχέση και θα συνεχίσουμε να έχουμε και τα επόμενα δύο χρόνια, παρόλο που σαν ΠΑΟΚ πιστεύουμε ότι η θητεία είναι μεγαλύτερη»

Για Κούπερ (Σταυρόπουλος): «Ο Κούπερ είναι ένας παίκτης που έπαιξε αξαιρετικά, αλλά τις συνθήκες τις έδωσε ο ΠΑΟΚ. Ο Κούπερ έχει ταλέντο, αλλά τις συνθήκες για να απογειωθεί τις έδωσε ο ΠΑΟΚ. Ολοι οι παίκτες ήταν σημαντικότατοι, γιατί βλέπω ότι γράφετε μόνο γι αυτόν. Η χημεία έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο. Έχουμε κάνει πρόταση στον Κούπερ, θέλουμε να μείνει, ξέρει πόσο τον στηρίξαμε. Έχουμε και άλλα παιδιά υπόψιν. Αφού τελειώσει το θέμα προπονητή θα αποφασίσουμε τι θα γίνει.»

Για τα διαρκείας (Πρέλεβιτς): «Όταν κάνουμε τους υπολογισμούς μας και τις πράξεις μας στη διοίκηση παίρνουμε τα χειρότερα σενάρια. Δεν λέμε αν είχαμε διαρκείας παραπάνω. Εμείς υπολογίζουμε σε αυτά που είχαμε και φέτος, δεν ξέρουμε πόσος κόσμος θα έρθει, δεν μπορούμε να βασιστούμε σε αυτά.»

Ζουρνατζίδης: Φέτος η οργάνωση των διαρκείας έγινε πολύ νωρίτερα. Οι τιμές είναι προσαρμοσμένες στις κοινωνικές ανάγκες, υπάρχουν εξαιρετικές τιμές για τα διαρκείας και δίνεται η δυνατότητα στον κόσμο να στηρίξει την ομάδα, με τη συνεχή υποστήριξη από το τμήμα μάρκετινγκ και ευελπιστούμε να φέρει αποτελέσματα.»

Για τον Πέιν (Σταυρόπουλος): «Ναι έχει γίνει πρόταση στον Πέιν, ενώ για το νεαρό Θωμά Κώττα, είναι ένα παιδί που μας ενδιαφέρει, θέλουμε να μείνει, έχουμε μιλήσει με τον ατζέντη του και του έχει μιλήσει και ο προπονητής. Θέλει να μείνει και να συνεχίσει στην ΚΑΕ τη δικιά μας.»

Για το θέμα του Κώττα ο Πρέλεβιτς συμπλήρωσε: «Έχει γίνει πρόταση εδώ και καιρό, σύμφωνα με το νόμο, όταν έγινε 18 χρονών.»

Για το θέμα παραμονής του Μαρκόπουλου: «Ο Σούλης έχει μία προσωπική εκδήλωση, μόλις τελειώσει θα γίνει ραντεβού με τη διοίκηση. Το θέμα του προπονητή είναι προτεραιότητα για την ομάδα.»

Για τους στόχους της ομάδας (Ζουρνατζίδης): «Αυτό που θα νιώσω προσωπικά σαν επιτυχία, είναι στην Ευρώπη να μπούμε στον όμιλο του Euro Cup, θα είναι ένα βήμα μεγάλο για εμάς, στο ελληνικό πρωτάθλημα η ψιλοενόχληση που δημιουργήσαμε σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό θα ήθελα να είναι πιο σοβαρή και πιο δύσκολη γι αυτούς. Το Κύπελλο, είναι πιο δύσκολη κατάσταση και δεν έχει να κάνει συνολικά με τη σεζόν. Σαφώς είναι στους στόχους»

Διαβάστε ακόμη...