"Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας..." (vid)

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τύπου της PAOK Sports Arena η συνέντευξη Τύπου της Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.
"Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας..." (vid)

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς και ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ανέλυσαν στους εκπροσώπους του Τύπου τα οικονομικά στοιχεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και κάλεσαν τον κόσμο του Δικεφάλου να στηρίξει την ομάδα ώστε να γίνει ακόμη πιο δυνατή.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη:

Αρχικά πήρε το λόγο ο Μπάνε:

"Για δεύτερη χρονιά η χρήση μας είναι θετική. Δεν ξέρω αν το έχει καταφέρει άλλο ελληνικό σωματείο αυτό. Δεσμεύομαι ότι για όσο θα είμαστε εδώ, θα υπάρχει πλεόνασμα. Θα πω κάποια πράγματα για τα χρέη προς το δημόσιο. Τους τελευταίους 2,5 μήνες έχουμε δουλέψει σε αυτά τα θέματα μαζί με το υπουργείο Οικονομικών. Έχοντας την απ΄φοαση ότι η ομάδα είναι ακόμη στο άρθρο 99 εκμεταλλευτήκαμε ένα νόμο και ένα μεγάλο ποσό των παλαιών χρεών θα μπει σε μία ρύθμιση 90 δόσεων. Θα γίνουν και άλλες ρυθμίσεις που θα κάνουν τα χρέη πιο βιώσιμα.

Πιστεύω ότι από το 2014 και μετάτο χρέος προς το δημόσιο θα είναι σε τέτοιο επίοπεδο που θα εξασφαλίσει μία ομαλή λειτουργία στην ΚΑΕ. Δημιουργούνται γερά θεμέλια στην ΚΑΕ για να μπορέσει να έχει όραμα αγωνιστικό. Ισχυρή ΚΑΕ δημιουργείται μόνο με καλή διαχείριση. Με αυτούς τους ρυθμούς πιστεύω ότι σε 7-8 χρόνια η ομάδα δεν θα έχει χρέη. Εμείς λειτουργούμε με τα όπλα που έχουμε, σωστή διαχείριση και αποφάσεις. Δεν έχουμε δικαίωμα λάθους σε καμία απόφαση. Δημιουργώντας μία βιώσιμη ΚΑΕ έχουμε δικαίωμα να ελπίζουμε σε καλύτερο μέλλον. Αυτό που έχουμε πετύχει είναι ότι μας εμπιστεύεται όλος ο κόσμος, οι πιστωτές, οι παίκτες, η Ευρωλίγκα με το κάλεσμα στο Eurocup. Το θέμα είναι να συμμετέχει ο κόσμος σε αυτή την προσπάθεια.

Όλα αυτά που γίνονται δεν θα έχουν καμία σημασία με το γήπεδο άδειο. Θέλουμε να δώσουμε κίνητρο στον κόσμο να έρθει στο γήπεδο, έχουν γίνει εργασίες στις κερκίδες, θα υπάρξει μπουτίκ καθώς έχει επιτευχθεί συμφωνία. Έχουμε κάνει εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα. Όλα αυτά γίνεται για να κάνουμε τον κόσμο να ασχολείται με την ομάδα όπως παλιά και για να φτάσει η ομάδα εκεί που ήταν παλιά. Πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια θα μας επιτραπεί και να αγωνιζόμαστε στην Ευρωλίγκα".

Για την απόφαση της Ευρωλίγκα να δεχθεί τον ΠΑΟΚ, ανέφερε: "Σίγουρα φάνηκε ότι εμπιστεύεται τη δυναμική την ιστορία και το μέλλον της ομάδας. Γιατί να μην δείχνουν όλη αυτή την εμπιστοσύνη;".

Για τον κόσμο που απουσιάζει από το γήπεδο: "Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Τα μηνύματα που εισπράτουμε είναι όλα θετικά, αλλά όταν φτάνουμε στο δια ταύτα δεν γνωρίζω γιατί κάποιος δεν έρχεται. Πέρσι πήγαμε πάρα πολύ καλά. Στο ματς με το Ρέθυμνο για την τετράδα είχαμε 100 εισιτήρια. Στο παγκόσμιο παλαιμάχων είχε 800 άτομα το γήπεδο. Σε όλες τις ομάδες τα έσοδα από τα εισιτήρια είναι περίπου 30-35%. Φανταστείτε να γινόταν στον ΠΑΟΚ αυτό".

Για τους οικονομικούς όρους της συμμετοχής του ΠΑΟΚ στο Eurocup: "Η Ευρωλίγκα δεν μας δίνει χρήματα, αλλά μας επιτρέπει να έχουμε παραπάνω έσοδα από τα εισιτήρια και τα τηλεοπτικά. Άντε να τους εξηγήσουμε ότι έχουμε πρόβλημα με τα εισιτήρια".

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος:

"Θα ξεκινήσω με δύο θέματα, για τα οικονομικά και τις χορηγίες. Ο ΠΑΟΚ κάνει βήματα μπροστά. Αυτό που βγαίνει είναι ότι δύο χρόνια γίνονται τέτοιες κινήσεις προς τα εμπρός. Ο ΠΑΟΚ πληρώνει, μειώνει το χρέος και προχωρά με ανταγωνιστική ομάδα. Με τις καλύτερες επιλογές που μπορούν να γίνουν με τα λιγότερα χρήματα. Ο ΠΑΟΚ οδηγείται στην Ευρώπη διότι πιστεύουμε ότι εκεί αξίζει ο ΠΑΟΚ να είναι. Σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν όλοι. Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια. Οι χορηγοί μας το έχουν καταλάβει.

Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη θετικής ενέργειας και όχι μιζέριας. Στα οικονομικά για δεύτερη χρονιά η ομάδα έχει έσοδα 1.150.000, το κόστος της ομάδας είναι 800.000 ευρώ και η κερδοφορία αφήνει 350.000 ευρώ. Είμαστε η μοναδική ΚΑΕ που με αυτά τα έσοδα είναι κερδοφόρα. Ο κόσμος θέλει όραμα και καλή ομάδα, το ίδιο θέλουμε και εμείς. Αυτό θα μπορούσε να γίνει αν δεν υπήρχαν τα παλιά χρέη. Θα σας αναφέρω τέσσερα νούμερα. Ο ΠΑΟΚ από αυτά τα έσοδα πλήρωσε 350.000 στο δημόσιο, πλήρωσε εκτός από την ομάδα 19 παίκτες που δεν ανήκουν στην ομάδα με 181.000 ευρώ, πλήρωσε 70.000 για το άρθρο 99. Συνολικά 600.000 έφυγαν για τα χρέη στην εφορία, τους πρώην παίκτες και το 99. Αυτή είναι η οικονομική κατάσταση που δείχνει ότι όσο συνεχίζει έτσι η διοίκηση, αυτό που καταφέρνουμε είναι να μειώνουμε το χρέος και λειτουργούμε χωρίς επενδυτή.

Επιθυμούμε να έρθει επενδυτής, κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση και έτσι θα συνεχίσουμε για να αλλάξει ο ΠΑΟΚ επίπεδο. Στο δεύτερο κομμάτι, των χορηγιών, πέρσι οι ομάδα είχε 1 εκατομμύριο έσοδα από όλες τις συμφωνίες, 90.000 ήταν τα εισιτήρια και 50.000 τα διαρκείας. Εδώ φαίνεται ότι δεν στηρίζει ο κόσμος. Αν έρθουν περισσότερα χρήματα από τα διαρκείας θα τα διαθέσουμε στο αγωνιστικό τμήμα. Γι΄ αυτό είναι αναγκαία η στήριξη. Είναι η πέμπτη χρονιά που η ομάδα έχει χορηγό μη κρατική εταιρία. Χορηγός μας είναι ο όμιλος του κ. Κοντομηνά και ανανεώσαμε τη συνεργασία για φέτος με την τεράστια βοήθεια του ΠΑΟΚτσή κ. Μαλέλη. Τα προηγούμενα χρόνια μας στήριζε ο Κώστας Αμοιρίδης, που παραμένει κοντά στην ομάδα.

Η δεύτερη μεγάλη συμφωνία είναι με τον κ. Σαββίδη για το σήμα και διασφαλίζουμε έσοδα για την ομάδα για τα επόμενα χρόνια. Είναι μία τεράστια συμφωνία για πέντε χρόνια, που θα αποδώσει ένα μεγάλο ποσό. Το τρίτο που πετύχαμε ήταν τα τηλεοπτικά. Μετά από διαπραγματεύσεις δύο μηνών, η ομάδα έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο με τη NOVA για τρία χρόνια. Πλέον ξέρει η ομάδα πώς μπορεί να κινηθεί μετά από αυτή την κεντρική συμφωνία. Ο ΠΑΟΚ θα έχει το μεγαλύτερο ποσό από τις 12 ομάδες της κεντρικής διαχείρισης. Την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε μία συνάντηση με τη Forthnet για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και πιστεύω ότι μέχρι τις 20 Αυγούστου θα μας απαντήσουν στην πρόταση που κάναμε. Το τέταρτο κομμάτι είναι της CYTA. Συζητάμε για να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας.

Στόχος είναι να αλλάξει επίπεδο ο ΠΑΟΚ. Πλέον είναι η κατάλληλη στιγμή για τα διαρκείας. Η επιθυμία μας είναι, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια, ώστε να έχουμε μία πολλή σοβαρή παρουσία στην Ευρώπη. Να ξέρετε ότι στην Αθήνα όλοι μιλούν γι΄ αυτά που έχουμε καταφέρει. Παράλληλα, προετοιμάζουμε τη μπουτίκ μας που φέτος θα πουλά προϊόντα τόσο της ομάδας μπάσκετ, όσο και της ομάδας ποδοσφαίρου".

Διαβάστε ακόμη...