"Όλοι όσοι παίζουν στον ΠΑΟΚ βγαίνουν κερδισμένοι" (vid)

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Τύπου της PAOK Sports Arena...
"Όλοι όσοι παίζουν στον ΠΑΟΚ βγαίνουν κερδισμένοι" (vid)

Στο πάνελ βρέθηκαν ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Νίκος Σταυρόπουλος, ο Τέλης Ζουρνατζίδης και ο Αρης Καρακούσης

Στις αρχικές τοποθετήσεις είπαν:

Μπάνε Πρέλεβιτς: "Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι σαν διοίκηση με την αγωνιστική πορεία της ομάδας, γνωρίζοντας τις συνθήκες και τους περιορισμούς που είχαμε".

Νίκος Σταυρόπουλος: "Υποχρέωση να ενημερώσουμε τους φίλους του ΠΑΟΚ για το τι κάναμε αυτή τη χρονιά, πώς το κάναμε και γιατί το κάναμε. Πάμε ένα χρόνο πριν, όταν σχεδιάζαμε, σε συνεργασία με τη διοίκηση πώς θια είναι η ομάδα για τη νέα χρονιά. Ένα βασικό στοχιείο: Ελληνικό στοιχείο. Το είχαμε αποφασίσει όλοι μαζί, ηθελημένα, ενώ είχαμε δικαίωμα να πάρουμε ξένους.

Ο στόχος ήταν να μπολιάσουμε έμπειρους με νέους παίκτες. Τους έμπειρους τους κάναμε και τους νέος έπρεπε να τους βρούμε. Αυτό έγινε με δύο τρόπους, ένα είναι τα τrials, το τουρνουά που κάναμε και δοκιμάσαμε 72 παιδιά και ένα το juniors cam. Και έτσι προέκυψαν πέντε συμβόλαια που συμπλήρωσαν παιδιά με εμπειρίες όπως ο Λάζαρος, ο Χαραλαμπίδης, ο Δέδας. Υπήρχε και η απόφαση να πάρουμε δύο παιδιά ξένα. Ο ένας κοινοτικός που ήξερε τη φιλοσοφία μας και ένας κοινοτικός. Έγινε μία ομάδα που στην αρχή είχε ένα μεγάλο στραβοπάτημα στο Κύπελλο με τα Τρίκαλα που μας ταρακούνησε. Η απόφαση της διοίκησης, πίστη στον Έλληνα προπονητή, πίστη στους Έλληνες παίκτες, πίστη σ' αυτούς που κάνουμε. Ήρθαν μεγάλες νίκες και σπουδαίες επιτυχίες που συζήτησε όλη η Ελλάδα. Ήρθε η φυγή του Μακ Γκραθ, λάθος απόφασή του για εμάς ακι αποδείχθηκε ότι δεν έφυγε γιατί δεν ήταν πληρωμένος. Μας ήρθε ως όνομα εξ ουρανού ο Λίνος Χρυσικόπουλος, το μεγαλύτερο ταλέντο πριν τρία χρόνια. Δύσκολη δουλειά για το τιμ ηπροσαρμογή του. Μας έβγαλε από τη σκέψη να ψάξουμε ξένο.

Στο τέλος είχαμε προβλήματα που προσπαθήσαμε όσο γινόταν να κρατήσουμε μυστικά. Τρεις σοβαρούς τραυματισμούς που έπρεπε να π΄άρουμε απόφαση αν χειρουργηθούν αυτά τα παιδιά ή όχι. Η απόφαση ήταν αν έπρεπε τότε να χειρουργηθούν ή συντηρητικά να πάνε λίγο αργότερα και οι επεμβάσεις να γίνουν στο τέλος. Ξέραμε ότι η διάρκεια αποθεραπείας θα ήτνα πολύ μεγάλη, ειδικά για το Λάζαρο θα ήταν 3, 4 μήνες. Και αποφασίσαμε να πάμε συντηρητικά. Ήρθε η ήττα από το Ρέθυμνο που μας πείραξε όλους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν ήταν πετυχημένη η χρονιά αυτή".

Τέλης Ζουρνατζίδης: "Είναι βέβαιο ότι βιώνουμε δύσκολη κατάσταση σαν ομάδα, όπως και σε όλο το ελληνικό μπάσκετ, εξαιρουμένων των δύο μεγάλων ομάδων και της Εθνικής. Το υπόλοιπο πρωτάθλημα ακροβατεί σε ένα πολύ λεπτό σχοινί και προσπαθεί αν επιβιώσει από πολύ δύσκολες καταστάσεις. Βοηθά η παρουσία ομάδων με ιστορία, που δεν τα παρατάνε όπως εμείς και επαρχιακών ομάδων που μένουν στο προσκήνιο για λίγα χρόνια και μετά αντιμετωπίζουν προβλήματα και εξαφανίζονται. Μπορείς να μπει σε μία διαδικασία να λες δεν έχω τους πόρους, υπάρχουν προβλήματα. Υπάρχει και ο άλλος, αυτός που ακολουθούμε, εποιλέγεις να πορευτείς με αυτά που έχεις.

Εγώ θα αναφερθώ στο επίπεδο που ο ΠΑΟΚ είναι από τις μία-δύο ομάδες που διακρίνονται. Μιλώ για αυτά που δεν προβάλλονται αλλά αν τα ακολουθήσεις πιστά μπορούν να σε βγάλουν κάπου. Διάβασα κάπου με ευχαρίστηση ότι ο ΠΑΟΚ είναι πιο εξωστρεφής ομάδα στην Ελλάδα. Από το καλοκαίρι με την παρότρυνησ του κ. Χορόζογλου αρχίσαμε τις παρουσιάσεις των παικτών. Και τα ίδια τα παιδιά, αντιλαμβανόμενα ότι έρχονται σε μία οργανωμένη και πολύ μεγάλη ομάδα. ΠΟλύ πιστά ακολουθήσαμε και το πλάνο που είχε αρχίσει τις πορηγούμενες χρονιές και προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε μικρά παιδιά, να τα φέρουμε στο γήπεδο. Για τέταρτη χρονιά λειτούργησε η παιδική κερκίδα.

Πολύ ευχάριστη νότα η παρουσία Ακαδημιών, μικρών παιδιών. Αυτά τα παιδιά και μπασκετ να μην παίξουν δημιουργούν τους φιλάθλους και οπαδούς τιου ΠΑΟΚ για το μέλλον. Είχαμε πολύ καλλη συνεργασία με τους χορηγούς μας. Θυμηθείτε την παρουσίαση στο Village, την κοπή της πίτας, είχαμε εξαιρετική σχέση με τους χορηγούς μας. Σχεδόν 50 εταιρίες εμπιστεύτηκαν τον ΠΑΟΚ για να διαφημιστούν. Βέβαιαι, κάποιες εταιρίες όπως του κ. ΚΟντομηνά, η χορηγία του ΟΠΑΠ, η συνεργασία με την ΠΑΕετά τη συμφωνία που είχαμε με τον κ. Σαββίδη, βοήθησαν ουσιαστικά ναλειτουργήσουμε, αλλά και μικρότεροι χορηγοί βοήθησαν, μοιράσαμε αρκετά δώρα.

Υπήρχε σκόμη μία σειρά επισκέψεων του ΠΑΟΚ σε κοντινές πόλεις. Δημιουργία σχέσεων με τον κόσμο πολύ σημαντικές. Δώσαμε την ευκαιρία σε παιδιά και αθλητές της περιοχής να έρθουνσ ε επαφή με τους καλαθοσφαιρστές μας. Δημιουργήσαμε εικόνα ανοιχτής ομάδας σε όλους. Δείξαμε και το κοινωνικό μας πρόσωπο.

Δουλεύουν άνθρωπιοι με μεγάλο μεράκι στην ομάδα. Τέσσερα χρόνια είμαστε το ίδιο τιμ με μία μόνο αλλαγή φυσιοθεραπευτή. Συνεννοούμαστε όλοιι με τα μάτια, ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα, με μεράκι, χωρίς να μετράμε το ΠΑΟΚτσηδιλίκι ο καθένας. Είναι αδύνατο να βγάζαμε τη χρονιά χωρίς την παρουσία δύο ανθρώπων του επικεφαλής του τμήματος φυσιοθεραπευτών και του κ. Σαμαρά. Ήταν καταλυτική η προσφορά του στην περιπτωση του Λάζαρου ειδικά.

Θυμίζω δύο επίσης πολύ όμορφες στιγμές. Η βασική καμπάνια μας για τα διαρκείας ήταν με τους βετεράνουν και μία εκδήλωση που εγινε στο γήπεδο με αγαπημένα παιδιά εδώ, του Κεν, του Κλιφ και του Μπίλι που βρέθηκαν με τους παλιούς συμπαίκτες τους. Ακόμη η ομάδα μας βρέθηκε στην υπέροχη εκδήλωση που κάθε χρόνο κάνουν οι βετεράνοι".

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις:

Σε ερώτηση για τον Λίνο Χρυσικόπουλο, απάντησε ο Νίκος Σταυρόπουλος: "Θεωρούμε ότι οι παίκτες θέλουν τον χρόνο τους ώστε να αποδώσουν αυτά που ζητούν. Προσωπικά θεωρώ ότι έχει τεράστια βήματα προόδου, που τα επόμενα χρόνια ίσως φανούν".

Σε ερώτηση γιατί δεν πήρε ο ΠΑΟΚ κι άλλον παίκτη για να βοηθηθεί η ομάδα, ο Σταυρόπουλος δήλωσε: "Είχαμε προτεραιότητα να δώσουμε χρόνο στον Λίνο. Αν είχαμε όμως την οικονομική δυνατότητα, ίσως και να παίρναμε. Ενδεχομένως να είχαμε και παίκτες, αν είχαμε ευμάρεια, και ίσως και αξιόλογους. Το κριτήριο ήταν κυρίως οικονομικό".

Για τις αλλαγές στο ρόστερ απάντησε ο Τέλης Ζουρνατζίδης: "Φέτος δεν υπήρξε καμία αλλαγή στην οποία να έχουμε ευθύνη. Αυτό λέει πολλά και είναι πρόοδος σε σχέση με το παρελθόν. Ο Χαριτόπουλος ξέραμε ότι αν έχει πρόταση θα έφευγε και ο Μακ Γκραθ έφυγε με καλύτερη πρόταση από αλλού, με δική του απόφαση, όχι με δική μας. Και κάναμε και μια προσθήκη. Θα στηριχθούμε σε όσα έγιναν φέτος, έχουμε πολλές ιδέες, για το τι θα κάνουμε στο μέλλον. Και για τα διοικητικά, έχουμε θέματα τα οποία ίσως κακώς δεν αναφέρθηκα, όπως τα απλικέισονς του ΠΑΟΚ ή η μεγάλη συμμετοχή του στο Ολ Σταρ Γκέιμ. Θα "πατήσουμε" πάνω σ' αυτά για να είμαστε καλύτεροι του χρόνου".

Σε ερώτηση για τον Κοντομηνά απάντησε ο Μπάνε Πρέλεβιτς: "Δεν υπάρχει ακόμη ραντεβού με τον κ. Κοντομηνά, θέλουμε πάρα πολύ να συνεχίσει, δεν έγινε τίποτα μεσούσης της σεζόν, λόγω των υποχρεώσεων μας εκατέρωθεν. Τώρα που τελειώσαμε, τώρα μπορούμε να κανονίσουμε ένα ραντεβού. Οι παίκτες είναι πληρωμένοι όσο μπορούσαμε, υπάρχουν και αρκετοί που είναι πληρωμένοι".

Για τους παίκτες και τα trials (Νίκος Σταυρόπουλος): "Οι παίκτες κρίνονται από τους προπονητές. Εμείς έχουμε το πρόγραμμα μας. Ο Μαργαρίτης έκανε καταπληκτική χρονιά, ο Νικολόπουλος έπαιξε πολύ καλά σε ένα κρίσιμο παιχνίδι, ο Θεοδωράκος έπεσε πάνω σε ένα πολύ καλό ρόστερ. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι απ' όλα τα παιδιά. Βοηθούν και στην προπόνηση, χρειαζόμαστε και τέτοιου είδους παιδιά, που ουδέποτε διαμαρτυρήθηκαν και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα. Για τους μικρούς, το πρόγραμμα μας τζούνιορ δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να πάρουν μια ευκαιρία να παίξουν με μεγάλους παίκτες. Θα αξιολογηθούν απ' τους προπονητές. Έρχονται απο πίσω κι άλλα παιδιά που κι αυτά είναι διψασμένα"

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ αλλά και την Ευρώπη ο ίδιος είπε:  "Θα δούμε το μπάτζετ με τη λήξη της θητείας μας". Εκεί υπήρξε παρέμβαση του Πρέλεβιτς που τόνισε: "Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε δικαίωμα να παίξουμε. Μιλάμε για κάτι υποθετικό". Ο Σταυρόπουλος συνέχισε λέγοντας: "Η εικόνα της ομάδας μας δεν είναι αυτοί οι τελευταίοι δύο αγώνες, η εικόνα είναι όλη η σεζόν".

Για το τουρνουά του Πόρτσμουθ, στο οποίο πηγαίνει ο ΠΑΟΚ και βλέπει νέους Αμερικανούς παίκτες, υπογράμμισε: "Ο πρόεδρος πιέζει αν και λοιδωρηθήκαμε και γι' αυτό για να πηγαίνουμε σε αυτό το τουρνουά και να είμαστε στην αγορά. Έτσι είμαστε πλήρως ενήμεροι για το αθλητικό ποιόν των παικτών και δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να πληρώσει ξανά 300.000 € για παίκτες 30.000 €".

Σε ερώτηση για την απουσία του κόσμου δήλωσε ο Τέλης Ζουρνατζίδης: "Είναι κάτι που μας προβληματίζει πάρα πολύ. Εύκολες απαντήσεις δεν υπάρχουν, ίσως θα πρέπει να βρούμε ειδικούς για την μαζική ψυχολογία. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η ομάδα παλεύει με συγκεκριμένα μέσα και με δικούς της ανθρώπους. Δεν υπάρχει η σταθερή υποστήριξη της μεγάλης μάζας του κόσμου, και δεν είμαι σε θέση να απαντήσω το γιατί, θα μπορούσα να μιλάω για ώρες. Είναι δύσκολο και οικονομικά, αν και φέτος τα εισιτήρια μας ήταν πολύ φτηνα, θα πρέπει να βοηθάνε όλες οι συνατεταγμένες για να έρθει ο κόσμος, θα πρέπει κι η Λίγκα να είναι πιο προσεκτική στο πρόγραμμα, παλεύαμε όλη τη χρονιά για να παίξουμε με τον κόσμο μας, να έχουμε πλεονέκτημα, έχουμε ορισμό αγώνα σε καθημερινή και μεσημέρι που είναι ώρα αγοράς, στο πιο ανταγωνιστικό ζευγάρι, όπως είναι το ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο. Ο κόσμος είναι διψασμένος να βλέπει τον ΠΑΟΚ να ανταγωνίζεται τον ΠΑΟ και τον Ολυμπιακό, το καταλαβαίνω αυτό. Αναπολεί τις μεγάλες στιγμές. Δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα".

Στο σημείο αυτό  παρενέβη και πάλι ο Πρέλεβιτς, λέγοντας: "Εμείς έχουμε 5 και 10 ευρώ εισιτήριο και η Πάτρα έχει 20 και 25 ευρώ και γεμάτα γήπεδα. Άρα η ερώτηση δεν πρέπει να απευθυνθεί σε εμάς".

Σε ερώτηση γιατί δεν έγιναν παράπονα για τη διαιτησία ή για το πρόγραμμα των αγώνων: "Όποια προβλήματα υπάρχουν δεν λύνονται με ανακοινώσεις. Κάνουμε αυτό που μπορούμε χωρίς να τα λέμε σε όλον τον κόσμο. Η πορεία της ομάδας είναι καταπληκτική και δεν μπορούμε να στεκόμαστε σε αυτά τα πράγματα. Μερικά πράγματα τα πετύχαμε, με τον τρόπο μας, μερικά όχι. Τα άλλα είναι για να δημιουργούν άλλοι εντυπώσεις ή να ρίχνουν αλλού ευθύνες".

Ο Τέλης Ζουρνατζίδης πρόσθεσε: "Εγώ θεωρώ ότι σε κανένα σημείο η διαιτησία δεν ήταν το πρόβλημα μας. Η πορεία της ομάδας δεν επηρεάστηκε. Μπορεί εγώ να ήμουν το αγαπημένο τους παιδί, αλλά αυτά ήταν στο πλαίσιο του αγώνα".

Για την έλλειψη των γκαρντ, ο Σταυρόπουλος σχολίασε: "Έχουμε τέσσερα γκαρντ, με τον Μακ Γκραθ πέντε, υπήρχε εμπιστοσύνη στα παιδιά απ' τον προπονητή. Μην ξεχνάτε τον Αμπαρά, είναι παίκτης της ομάδας μας και είναι ο 4ος γκαρντ".

Για τα εισιτήρια ο Πρέλεβιτς επεσήμανε: "Οι μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη έχουν τα εισιτήρια 30-35% του μπάτζετ, εμείς δυστυχώς έχουμε 7-8%. Εγώ είμαι σε μια νέα επιτροπή στον ΕΣΑΚΕ, στην επιτροπή διεθνών σχέσεων, που σκοπό θα έχει τις δημόσιες σχέσεις με τις ξένες Λίγκες".

Ο Σταυρόπουλος αναφέρθηκε στις επιλογές των παικτών και τον χρόνο συμμετοχής: "Πάντα υπάρχει συνεννόηση με τον προπονητή, είναι ευνόητο αυτό".

Ο Ζουρνατζίδης συμπλήρωσε για το ίδιο θέμα: "Όλοι είναι υπό εξέταση, την επόμενη χρονιά θα πάρουν χρόνο, αυτή τη χρονιά πήραν, του χρόνου μπορούν να πάρουν περισσότερο. Σαφώς και πιστεύεις ότι τα επόμενα χρόνια θα πάρουν περισσότερα και απ' αυτούς ζητάς παραπάνω. Έχουμε δυο πολύ μεγάλα ταλέντα, όπως ο Κασελάκης ή ο Χρυσικόπουλος και αυτούς τους πιστεύουμε, έχουν συμβόλαια".

Σταυρόπουλος: "Στο γήπεδο κρίνονται οι πάντες. Πιστεύουμε αυτό που κάνουμε και θα κάνουμε σε λίγο και το 2ο τράιαλ. Μέσα απ' τη διαδικασία το τιμ θα διαλέψει τι θέλει και θα αποφασίσει τι θέλει για την επόμενη σεζόν".

Έγιναν ερωτήσεις για συγκεκριμένους παίκτες, πχ. για τον Χαραλαμπίδη: " Ο Κώστας είχε μεγάλα παιχνίδια, δυστυχώς στο τέλος δεν μπόρεσε να συνεχίσει, ήταν πολύ στεναχωρημένος. Ήταν μια επιλογή όμως και για την αξία την αγωνιστική, αλλά ήταν και στυλοβάτης της ομάδας μέσα στην ομάδα, μαζί με τον Λάζαρο. Είναι και μερικά δικά μας τρικ, εντός της ομάδας, για το πως θα δεθεί μια ομάδα σε φιλικότητα και συλλογικότητα..."

Για τον Μαργαρίτη και τον Τσαιρέλη και αν υπάρχει φόβος για την υπεραξία τους: "Είναι βέβαιο ότι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, είναι και αυτοί το ίδιο, θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να κάνουμε μαζί τους μια καλύτερη ομάδα. Δεν είναι και τόσο τρομερό και τόσο δύσκολο. Είναι πανέξυπνα παιδιά και θα εκτιμήσουν πολλούς παράγοντες πριν πάρουν τις αποφάσεις. Εμείς φυσικά και θέλουμε να μείνουν".

Τελευταίο πήρε τον λόγο ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος σημείωσε: "Όλοι παίρνουν υπεραξία στον ΠΑΟΚ, δόξα τω Θεώ, όλοι όσοι παίζουν στον ΠΑΟΚ βγαίνουν κερδισμένοι"...

Πηγή: Basketplus.gr

Διαβάστε ακόμη...