Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα...

Χμ, για να δούμε... να τα βάλουμε κάτω ρε αδερφέ γιατί θα χάσουμε την μπάλα! Έφυγε ο Γκρέι σήμερα. Άλλη μια αποχώρηση. Πολύ σημαντική για μένα αυτή η λέξη!
Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα...

Χμ, για να δούμε... να τα βάλουμε κάτω ρε αδερφέ γιατί θα χάσουμε την μπάλα! Έφυγε ο Γκρέι σήμερα. Άλλη μια αποχώρηση. Πολύ σημαντική για μένα αυτή η λέξη! Άλλο είναι να διώχνεις έναν αθλητή από την ομάδα σου γιατί δε σου κάνει και άλλο είναι  να φεύγει, πόσο δε όταν είναι πληρωμένος!!!

Αλλά ας προσπαθήσω να βάλω τις σκέψεις μου κάτω. Την αρχή έκανε ο Ντεσόν Σιμς, ο οποίος ήρθε, έκανε τα μπάνια του και έφυγε, δίνοντας το πρώτο δείγμα για το τι επρόκειτο να επακολουθήσει...

Πριν από 2 μήνες άρχισε να ακούγεται ότι ο Λάζαρος είναι φευγάτος. Πράγμα που αρχικά δεν έγινε, αφού ο ίδιος ο παίκτης, όντας ο φυσικός ηγέτης της ομάδας, πήρε διαβεβαιώσεις από την διοίκηση πως θα πληρωθούν οι υποχρεώσεις προς όλους. Η θέληση του Λάζου να μείνει στην ομάδα τον έφερε στα πρόθυρα της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο της διοίκησης. Ο κ.Κανώτας όμως είχε άλλη άποψη... το αποτέλεσμα το ξέρουμε. Ο Λάζος παίζει στη Ρωσία.

Ο Ντόζιερ ακολούθησε, με τις φήμες να οργιάζουν πως φεύγει και την διοίκηση να δηλώνει πως ο παίκτης θα φύγει γιατί δεν ικανοποίησε με την απόδοση του. Ο παίκτης δεν έφυγε ακόμα, αλλά το αν αύριο θα είναι ακόμα εδώ, στιγματίζεται από ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Μέσα σε μια μεγάλη παρένθεση να πούμε πως η ομάδα έχασε τον Μακ Γκράθ πριν 2,5 μήνες λόγο τραυματισμού και αφού δεν αντικαταστάθηκε, αποτέλεσε κι αυτός παρελθόν κι όσο και αν θέλουν να μας πείσουν πως όταν αποθεραπευτεί θα ξαναγίνει μέλος της ομάδας, δεν μας πείθουν. Εγώ λέω ότι ο Μακ Γκράθ με αυτά που βλέπει έφυγε για να γλυτώσει. Ο Γκρέι με την φυγή του ουσιαστικά έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Γιατί δεν έφυγε όντας απλήρωτος. Έφυγε για να μην γίνει κι αυτός ένας από τους απλήρωτους. Το ότι βγαίνει προς τα έξω πως λόγω της γυναίκας του έφυγε, εγώ το θεωρώ τουλάχιστον αφελές.

Μέσα στον -3 των επαγγελματιών καλαθοσφαιριστών, αναλογίζομαι και το πόσοι έφυγαν από τα διοικητικά πόστα. Η διοίκηση άλλαξε πρόσωπα 4 φορές φέτος με μόνο 1 να είναι σταθερό... του κ. Κανώτα. Αυτός δηλαδή που καταφέρνει να διαλύει την ομάδα κάτω από τις ευλογίες του κ. Κατσαρή, είναι πάντα εδώ. Θυμίζω πως την προηγούμενη εβδομάδα βγήκε ανακοίνωση πίστης και στήριξης στο πρόσωπο του κ. Κανώτα από τον ερασιτέχνη.

Θεωρώ πως όταν ένας άνθρωπος είναι πρόεδρος μιας ομάδας, θα πρέπει να έχει σκεφτεί όλους τους πιθανούς τρόπους, για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του μέσα στη χρονιά, ακόμα και όταν θα υπάρξει το απρόοπτο. Αν έχει λεφτά μπορεί να τα βάλει από την τσέπη του. Αν δεν έχει τι κάνει; Η λογική μου λέει πως υπολογίζει τα έσοδα από τηλεοπτικά, χορηγούς και ότι άλλο μπορεί να θεωρεί δεδομένο, για να έχει μια σταθερά, ένα υπόβαθρο.

Βάση αυτού λοιπόν φτιάχνει το ρόστερ. Τα έσοδα από εισιτήρια είναι απρόβλεπτα οπότε δεν μπορεί να τα θεωρήσεις στάνταρ. Πώς ξεκίνησε λοιπόν αυτός ο άνθρωπος μη έχοντας καμία μα καμία βάση να φτιάξει μια ομάδα; Εκεί έρχεται ο  κ. Κατσάρης. Ο άνθρωπος που καταφέρνει να προσφέρει  ανακοινώσεις στήριξης, έχοντας τους γνωστούς δημοσιογράφους δίπλα του να τον αβαντάρουν και να τον προωθούν.

Η ομάδα λοιπόν μετράει -3 επαγγελματίες παίκτες και στους 9 που απομένουν μετράμε άλλους 2 που κάνουν τα πρώτα τους βήματα έχοντας ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Πάμε λοιπόν να βγάλουμε το υπόλοιπο του πρωταθλήματος με 7 επαγγελματίες παίκτες. Εδώ προσθέτουμε την αποχή από τις προπονήσεις, που είναι και μόδα στις τάξεις των αθλητών που φορούν των Δικέφαλο Αετό στο στήθος και την απραξία – αδιαφορία των οπαδών και έχουμε την τέλεια εικόνα καταστροφής ενός τμήματος.

Όχι εγώ δε θα πω στον κόσμο να πάει στο γήπεδο να στηρίξει την ομάδα. Γιατί αυτή η ομάδα όντας ένας ζωντανός οργανισμός, θα έπρεπε να αποβάλει από μόνη της την αρρώστια που δεν την αφήνει να σηκωθεί από το κρεβάτι.

Ένα βασικό στοιχείο που καθρεφτίζει την ύπαρξη ενός άντρα, είναι τα παντελόνια που φοράει και πρέπει να τιμάει. Όταν δεν μπορείς λοιπόν, λες φεύγω. Αφού ο κ. Κανώτας ακόμα δεν θέλει να παραδεχτεί στον εαυτό του ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, θα πρέπει εμείς να κάνουμε και πάλι την επανάστασή μας .

Ως πότε θα παίρνουν τα ηνία άνθρωποι  που δεν μπορούν να προβλέψουν, που δεν μπορούν να έχουν ένα πλάνο. Άνθρωποι που έρχονται, παίρνουν δημοσιότητα και εξαφανίζονται καταφέρνοντας να μεγαλώσουν την πληγή. Ε Λ Ε Ο Σ πια! Ο ΠΑΟΚ θέλει πρόεδρο με «φρύδια»...

Αναλογιστείτε πόσες φορές ο Κανώτας μίλησε στον κόσμο... να πει ένα σχέδιο, ένα πλάνο, το τι γίνεται με τα οικονομικά, κάτι... Όταν δεν έχεις ιδέα όμως του τι γίνεται, τι να βγεις να πεις;

Φτάνει ... αρκετά! Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από ένα νέο ξεκίνημα, από μια καινούρια αρχή. Να ξεκινήσει από το 0, να γίνει μια σωστή διαχείριση, να μειωθεί το χρέος και όταν σβηστεί εντελώς, να πατήσει στις γερές βάσεις που έχει θέσει και να προσπαθήσει για το κάτι παραπάνω. Ούτως η άλλως αν θέλεις να φτιάξεις μια καλή και ακριβή ομάδα είναι πάρα πολύ εύκολο, κάθε χρόνο φτιάχνουμε μια καινούργια ομάδα εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια.

Λευτεριά στ' αδέρφια μας . . . Λευτεριά στον ΠΑΟΚ μας ! Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ . . .

Με τιμή, Roume

Διαβάστε ακόμη...