H συνέντευξη τύπου της ΚΑΕ (vid)

Ενόψει της διεξαγωγής του μεγάλου φιλικού αγώνα ΠΑΟΚ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο οποίος εντάσσεται στον εορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΟΚ, αλλά και με αφορμή την έναρξη της νέας αγωνιστικής
H συνέντευξη τύπου της ΚΑΕ (vid)

περιόδου, η διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ έδωσε συνέντευξη, στην αίθουσα τύπου του PAOK Sports Arena.

Αναλυτικά:

Για όλους και για όλα μίλησαν σήμερα οι παράγοντες του ΠΑΟΚ με αφορμή την νέα σεζόν αλλά και το φιλικό με την ΤΣΣΚΑ Mόσχας που θα γίνει στο "Παλατάκι" στις 9/9 για την συμπλήρωση των 90 ετών του "Δικεφάλου". Παράλληλα παρουσιάστηκε και η -επετειακή- φανέλα που θα φορέσει η ομάδα του ΠΑΟΚ στο φιλικό με τους Ρώσους.

O Mπάνε Πρέλεβιτς είπε για το φιλικό με την ΤΣΣΚΑ: "Ευχαριστώ την επιτροπή εορτασμού του ΠΑΟΚ για την δυνατότητα που μας έδωσε για να γίνει το φιλικό. Τον Ιτούδη, την ΤΣΣΚΑ και την ΠΑΕ που βοήθησε".

Για την φετινή ομάδα: "Εχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες. Μην ξεχνάμε πως πλέον ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Υπάρχουν ομάδες με μεγάλες δυνατότητες οικονομικά αλλά αυτό δεν μας φοβίζει".

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ και τι κίνητρο έχει να στηρίξει: "Δεν μπορώ να συμφωνήσω πως κίνητρο πρέπει να είναι το αποτέλεσμα. Αν αγαπάμε τις ομάδες μόνο στα καλά αποτελέσμαστα, τότε δεν υπάρχει καμιά αγάπη".

Για τις μεγάλες προσωπικότητες που θα δώσουν το παρών στο ΠΑΟΚ-ΤΣΣΚΑ: "Θα έχουμε την ευκαιρία να τους δούμε, να θημηθούμε τα παλιά. Εγώ θέλω να δω τον Παπαχρόνη. Δεν ξέρω αν έρθει. Με τους άλλους έχω βρεθεί παλιά".

Για τα χρόνια που έζησε ως πρόεδρος: "Δεν περίμενα πως θα κάτσω πέντε χρόνια πρόεδρος. Είπαμε πως θα είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο για το άρθρο 99 μέχρι να έρθει κάποιος μεγαλομέτοχος. Δυστυχώς ακόμη δεν έχουμε ιδιοκτήτη. Εμείς και εγώ θα είμαι εδώ έως βρεθεί η καλύτερη λύση για την ομάδα".

............................................

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος τόνισε για το διοικητικό κομμάτι: "Υγεία στην ομάδα και στους παίκτες εύχομαι. Κλείνοντας μια πενταετία από το τότε που αρχίσαμε την προσπάθεια, είχαμε ως στόχο την εξυγίανση και την δημιουργία μιας καλής ομάδας. Διαχειριστήκαμε μια κατάσταση μιας ΚΑΕ με χρέη από 5 εκατ. ευρώ και πάνω και πάρθηκε η απόφαση για να μπούμε στο άρθρο 99 με ένα μεγάλο ποσό ύψους 1,4 εκατ. ευρώ. Ο ΠΑΟΚ πλέον σώθηκε, βγήκε από το άρθρο 99 και κοιτάει με άλλο μάτι την δημιουργίας μιας νέας σελίδας, μιας νέας αρχής και μιας καλής ομάδας. Τα έσοδα ήταν λίγα λόγω και της κρίσης που υπάρχει. Ολα όσα πετύχαμε δεν έγιναν μόνα τους.

Υπάρχει ένα όνομα από πίσω, ο Ιβάν Σαββίδης. Είναι πραγματικά ο σωτήρας του μπάσκετ και με την τεράστια βοήθειά του, καταφέραμε όλα αυτά. Η διοίκηση κατάφερε να έχει δίπλα της τον Σαββίδη και σε κάθε πρόβλημα, είναι πάντα δίπλα μας. Kάνουμε πλέον μια νέα αρχή. Κάναμε το γήπεδο ασπρόμαυρο και σε αυτό βοήθησε η επιτροπή εορτασμού (των 90 ετών του ΠΑΟΚ) και ο Σαββίδης και βελτιώθηκαν πολλοί χώροι, ανακατασκευάστηκαν τα αποδυτήρια και η μπουτίκ. ενώ υπάρχει και το μουσείο της ΚΑΕ. Θέλουμε να επενδύσουμε στις υποδομές. Ευχαριστώ το τμήμα μάρκετινγκ που έχει 60 χορηγούς, μεγάλους και μικρούς".

Για τον Σαββίδη και αν έρθει ακόμη πιο κοντά στην ΚΑΕ: "Εχει κληθεί ο Σαββίδης για το φιλικό. Δεν έχουμε απάντηση ακόμη, ελπίζω να βολέψει το πρόγραμμά του. Ο Σαββίδης είναι πάρα πολύ κοντά σε εμάς. Εμείς νιώθουμε την τεράστια βοήθειά του. Το αν θα γίνει ιδιοκτήτης, αφορά αυτόν. Ο Σαββίδης δεν είναι από τους ανθρώπους που πιέζεται. Σαν διοίκηση δεν υπάρχει άλλη κίνηση για την ΚΑΕ (για το αν αναλάβει κάποιος). Εμείς αυτή την στιγμή συνεχίζουμε τον Γολγοθά".

Για τα οικονομικά: "Το θέμα σήμερα είναι το ματς με την ΤΣΣΚΑ. Να πω ότι δημιουργήσουμε μια κερκίδα με τα τμήματα του Α.Σ.. Μιλήσαμε και με τον Πουρλιοτόπουλο και θα είναι τα τμήματα της ΠΑΕ. Για τα οικονομικά, για να μπορεί να υπάρχει ομάδα πρέπει να πληρώνεται το Δημόσιο. Το μέλημά μας μετά, είναι να δημιουργεί η ομάδα δίχως πρόβλημα. Επίσης θέλουμε χορηγίες στον ΠΑΟΚ για να λειτουργεί η ομάδα καλύτερα. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως όσο δεν υπάρχει χρηματοδότης στην ομάδα, με την στήριξή και την βοήθειά του θα μπορεί να προσδώσει πολλά στην ομάδα. Τα έσοδα καθαρά θα πηγαίνουν στην ομάδα".

...........................................

Ο Τέλης Ζουρνατσίδης δήλωσε για την ομάδα που "φτιάχτηκε" φέτος: "Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα νέο προφίλ στην ομάδα, να παίξουμε πιο γρήγορα ενώ θέλαμε να ανανεώσουμε και τον κορμό της ομάδας. Ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών έπεσε περίπου 4,5 χρόνια. Για να γίνει αυτό έπρεπε κάποια παιδιά να φύγουν. Οπως ο Δέδας που ήταν πολύ σημαντικός, ο Κακαρούδης και ο Χαραλαμπίδης που ευτυχώς παρέμεινε στην ομάδα σε άλλο πόστο. Ηρθαν οι Χρυσικόπουλος, Κόνιαρης, υπάρχει ο νεαρός Καραμανώλης, ο Καμάρας και αποκτήσαμε τον Παπαδόπουλο από τον Μαντουλίδη. Θέλαμε να επενδύσουμε σε παιδιά με το βλέμμα στο μέλλον με πολυετή συμβόλαια. Και στους Αμερικανούς δόθηκε βάση ώστε και ηλικιακά να έχουν όρεξη να διακριθούν.

Είναι ταλαντούχοι και οι τέσσερις, επίσης ο Πέινερς και ο Μιλιένοβιτς έχουν πολύ ταλέντο και επιθυμία να διακριθούν. Η ομάδα φέτος θα έχει μεγάλη όρεξη και άγνοια κινδύνου, κάτι που χρειάζεται. Βέβαια θα υπάρχει έλλειψη εμπειρίας αλλά σε αυτό περιμένουμε να βοηθήσουν οι Ελληνες. Ο αρχηγός μας, ο Μαργαρίτης, ο Τσόχλας που είναι στην οικογένειά μας τα τελευταία χρόνια και ο Γλυνιαδάκης που έχει τεράστια εμπειρία και προσωπικότητα. Αυτοί θα δίνουν το σύνθημα για το πώς πρέπει να προχωρήσουμε.

Το κυριότερο συστατικό στην ομάδα μας είναι ο προπονητής που παραμένει οχτώ χρόνια στην ομάδα. Δεν υπάρχει χρονιά που δεν ήταν πιο ορεξάτος και πιο ενθουσιώδης. Το καλοκαίρι ετοίμαζε νεαρούς παίκτες που θα είναι στο ρόστερ μας. Για οχτώ χρόνια είναι και ο Μπούτσκος ενώ από φέτος υπάρχει στο σταφ ο Χαραλαμπίδης που είναι τεράστιο κεφάλαιο. Υπάρχει και ο Καραίσκος στο προπονητικό σταφ. Προσθέσαμε έναν ακόμη φυσιοθεραπευτή στην ομάδα".

Για το φιλικό με την ΤΣΣΚΑ είπε: "Το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ θα είναι ιστορικής σημασίας. Είναι τεράστια τύχη για όσους συμμετέχουν".

Για τους στόχους της ομάδας: "Θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ. Στο πρωτάθλημα θα είμαστε άκρως ανταγωνιστικοί και θέλουμε να είμαστε πιο ψηλά σε σχέση με πέρυσι. Στην Ευρώπη και με όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα, υπάρχει δικαίωση για εμάς που στηρίξαμε στο Champions League. Θέλουμε να φτάσουμε μακριά. Υπάρχει και το Κύπελλο που δεν είχαμε καλά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια. Αλλά δεν παύει το Κύπελλο να είναι ένας τίτλος που μπορείς να τον κατακτήσεις".

Για την προτομή Δεδέογλου: "Με απόφαση διοίκησης έχουμε ετοιμάσει την προτομή του Δεδέογλου που βοήθησε να γίνει το γήπεδο (σ.σ. θα είναι μια μαρμάρινη πλάκα με τα αδέλφια Δεδέογλου)".

.................................

Ο Νίκος Σταυρόπουλος υπογράμμισε για το φιλικό με την ΤΣΣΚΑ: "Τα τελευταία χρόνια κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να έχουμε υγεία στον σύλλογο. Θυσιάσαμε τόσες ώρες για την ομάδα. Εμείς συγχωρούμε όσους ανθρώπους που δεν πρόσεξαν τόσο πολύ τον σύλλογο. Θέλουμε τον ΠΑΟΚ ψηλά. Το ματς με την ΤΣΣΚΑ είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Θα είναι η αρχή για ένα νέο ξεκίνημα αυτό το παιχνίδι. Ηταν η μοναδική ομάδα που πιέσαμε και μας έκανε την τιμή αμέσως να απαντήσει θετικά στο παιχνίδι που θα γιορτάσουμε τα 90 χρόνια. Ευχαριστούμε την επιτροπή εορτασμού. Τα έξοδα είναι πολλά αλλά με την βοήθεια του Σαββίδη θα φέρουμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Θα έχει όλα τα αστέρια τους εκτός από τους τραυματίες. Το ματς θα γίνει στις 9/9 στις 20.00. Αυτό το παιχνίδι το κάνουμε σε σεβασμό στην ιστορία μας. Θα είναι άνθρωποι της ομάδας που ήταν μπροστά και πίσω από τα φώτα. Δεν θα τιμηθεί κάποιος ιδιαίτερα. Θέλουμε να αναδείξουμε μια ιστορική αναδρομή, αρχής γενομένης από το 1926.

Θα έρθουν άτομα από τις ΗΠΑ και καλούμε όλο τον κόσμο να είναι μαζί μας. Η τιμή των 10 ευρώ είναι συμβολικό και κάποια έσοδα από αυτά θα είναι για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Θα δείτε τον Ιβκοβιτς που δέχτηκε με χαρά να είναι εδώ, θα είναι ο Λέβινγκστον... Θα είναι και κορυφαίοι πρόεδροι, θα είναι άτομα που δούλευαν στα γραφεία. Θα είναι προπονητές όπως ο Σάκοτα, ο Φλεβαράκης, ο Ιβκοβιτς, ο Μαρκόπουλος. Ο Λάιος μάλλον θα λείψει γιατί θα είναι στο εξωτερικό. Θα προσπαθήσουμε να συνδέσουμε την γενιά του 1926 μέχρι το 2016.

Θα είναι απλό το τελετουργικό και δεν θα κάνουμε υπερβολές. Για το συγκεκριμένο ματς, υπάρχει μια φωτογραφία από το 1928 που είναι η πρώτη εικόνα που παρουσιάζεται από το μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Από εκείνη την εικόνα κλέψαμε την στολή που θα φορέσουν οι δικοί μας αθλητές στο φιλικό. Η στολή (σ.σ. η φανέλα είναι λευκή και το σορτσάκι μαύρο ενώ το έμβλημα θα είναι ίδιο με αυτό που υπήρχε το 1984 όταν ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας) έχει τον βυζαντικό δικέφαλο. Το σορτσάκι είναι απλό. Αυτή η φανέλα δεν θα ξαναφορεθεί. Θα είναι μόνο για το ματς με την ΤΣΣΚΑ. Θέλουμε ο κόσμος να μας στηρίξει σε αυτό το φιλικό".

Για την φετινή ομάδα: "Δεν ανησυχούμε. Δεν μας νοιάζει η νίκη και η ήττα στο ματς με την ΤΣΣΚΑ. Είναι συμβολικό το ματς. Θα είναι στο φιλικό ο Μπάρλοου και ο Κολντεμπέλα ενώ θα είναι οι Ρεντζιάς, Μπουντούρης και Γιαννούλης. Ολοι που έχουν προσφέρει στον σύλλογο, έχουν θέση στο γήπεδο. Είναι καλεσμένοι όλοι".

Για το αν το φιλικό με την ΤΣΣΚΑ κάνει... κακό γιατί ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα θυμηθεί το ένδοξο παρελθόν στην ομάδα ενώ την δεδομένη χρονική στιγμή οι απαιτήσεις δεν είναι μεγάλες: "Κακό δεν πρόκειται να κάνει αυτό το φιλικό. Πρέπει να ξέρουμε την ιστορία της ομάδας. Γι' αυτό παλεύουμε. Θα είναι καλή ευκαιρία να θυμηθούμε πολλά για όσους ήμασταν στην ομάδα".

Για την φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ: "Είναι ομάδα με αρκετό ταλέντο. Ελπίζω να απολαύσουμε την ομάδα πραγματικά".

Πηγή: sport24.gr 

Διαβάστε ακόμη...