Αναχωρεί για Κρήτη ο ΠΑΟΚ…

Στην Κρήτη θα βρίσκεται από σήμερα το βράδυ η αποστολή του ΠΑΟΚ, προκειμένου να συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» που διεξάγεται στο Ρέθυμνο και αποτελεί το τελευταίο τεστ προετοιμασίας για την ομάδα, πριν από την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών της υποχρεώσεων.
Αναχωρεί για Κρήτη ο ΠΑΟΚ…

Η ομάδα προπονήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο κλειστό της Καλαμαριάς και λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση της αποστολής για το Ηράκλειο κι από εκεί για το Ρέθυμνο, όπου θα παραμείνει η αποστολή του ΠΑΟΚ μέχρι και την Κυριακή.

Στην αποστολή συμμετέχουν όλοι οι καλαθοσφαιριστές της ομάδας, δηλαδή οι... Kevin Langford, Μιχάλης Λιάπης, Κώστας Χαραλαμπίδης, Marc Carter, Κώστας Κακαρούδης, Απόλλων Τσόχλας, Γιώργος Δέδας, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Θωμάς Κώττας, Jake Odum, Julian Vaughn και Χρήστς Σαλούστρος.

Στο πρόγραμμα της ομάδας, υπάρχουν προπονήσεις την Πέμπτη, το μεσημέρι της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου με την παρουσία των προπονητών των πέντε ομάδων που συμμετέχουν στο τουρνουά, ενώ το ίδιο απόγευμα ξεκινούν οι αγώνες, που θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από τη ΝΕΡΙΤ.

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει κατά σειρά...

Την Unics Kazan την Παρασκευή (3 Οκτωβρίου) στις 4.30μ.μ.
Την Al Riyadi από το Λίβανο, το Σάββατο (4 Οκτωβρίου) στις 6.30μ.μ.
Το Ρέθυμνο Aegean την Κυριακή (5 Οκτωβρίου) στις 4μ.μ.

Το τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης», διεξάγεται στη μνήμη του Πέτρου Οικονομάκη που έφυγε τόσο πρόωρα από την ζωή, πριν από έξι χρόνια. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Ρέθυμνο Aegean αναφέρεται και το βιογραφικό του... «Ο Πέτρος Οικονομάκης γεννήθηκε το 1972 στα Χανιά, είχε ύψος 2.07μ. και σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. Τα πρώτα του μπασκετικά βήματα τα έκανε το 1986 αγωνιζόμενος στον Κύδωνα Χανίων ως σέντερ. Το 1991 μετακόμισε στον Α.Ο. Αμπελοκήπων όπου γνώρισε την πρώτη του μεγάλη επιτυχία όταν με προπονητή τον Γιώργο Καλαφατάκη και συμπαίκτες το Τζαννή Σταυρακόπουλο, τον Γιώργο Φλώρο τον Παναγιώτη Παναγιωταράκο και τα άλλα παιδιά ανέβασαν τους Αμπελοκήπους από τις τοπικές κατηγορίες της ΕΣΚΑ στην Α1 της δεκαετίας του 90'. Το 1998 αγωνίστηκε στην Ολύμπια Λάρισας, το 1999 στον Δ.Α.Σ. Άνω Λιοσίων και το 2001 στο Παλαιό Φάληρο. Τελευταίος του σταθμός ήταν το Ρέθυμνο Aegean, το οποίο τίμησε με την παρουσία του αγωνιζόμενος για τρία χρόνια (2003-2006) στην Α2 και Β' Εθνική κατηγορία. Όλοι μιλούν για ένα καλοκάγαθο γίγαντα, ο οποίος έδινε και την ψυχή του σε όποια ομάδα και αν ήταν, με ότι καταπιανόταν. Το 2006 σταμάτησε το μπάσκετ που τόσο αγαπούσε και αφοσιώθηκε στις επαγγελματικές υποχρεώσεις του με την ιδιότητα του πολιτικού μηχανικού. Δυστυχώς, στις 14 Ιουλίου 2008 βρέθηκε νεκρός, από ανακοπή καρδιάς, στο σπίτι του στα Χανιά, βυθίζοντας στη θλίψη όλο τον κόσμο του Ρεθύμνου αλλά και ολόκληρο το αθλητικό κοινό της Ελλάδας».

Διαβάστε ακόμη...