Η καλύτερη θέσης της ιστορίας του!

Την πιο πετυχημένη χρονιά της ιστορίας του πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, που κατέλαβε την δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα, παίζοντας καθόλη την διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν πολύ ελκυστικό μπάσκετ.
Η καλύτερη θέσης της ιστορίας του!

Η ομάδα του Βασίλη Μασλαρινού, μπορεί να ξεκίνησε με κάποια σκαμπανεβάσματα στα πρώτα παιχνίδια, αλλά αυτό, ήταν απόρροια της χημείας που δεν υπήρχε ακόμα στην ομάδα, καθώς άλλαξαν αρκετές παίκτριες από πέρσι. Όταν η ομάδα «έδεσε», και οι Αμερικανίδες ξεκίνησαν να προσαρμόζονται στο σύνολο, ο Δικέφαλος πήρε πολύ μεγάλες νίκες, οι οποίες συνδυάστηκαν και με όμορφο θέαμα.

Στα ημιτελικά των play-offs, στον ΠΑΟΚ αρκούσε μία νίκη για να πάει για πρώτη φορά σε τελικούς, καθώς κρατούσε παρακαταθήκη τις δύο νίκες απέναντι στην Δάφνη, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Η επικράτηση, ήρθε δύσκολα στο Παλατάκι με 74-67, αλλά αυτό που μετρούσε, ήταν η πρώτη συμμετοχή σε τελικούς.

Εκεί, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε χωρίς τις ξένες του, καθώς είχαν αποχωρήσει ήδη για την Αμερική, λόγω παράτασης του πρωταθλήματος και οι δύο ήττες που ήρθαν από τον Ολυμπιακό, ήταν αναμενόμενες. Μεγάλο κέρδος της χρονιάς, ήταν και η συμμετοχή νεαρών παικτριών στην πρώτη ομάδα, που πήραν εμπειρίες από μεγάλα παιχνίδια, αλλά και συμμετοχές με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, καθώς οι παίκτριες αυτές μπορεί να την στελεχώσουν τα επόμενα χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ, στηρίζει πάντα τον ερασιτεχνικό χαρακτήρα του γυναικείου μπάσκετ, στο πλευρό της ΕΟΚ, και είναι αντίθετος στην πλήρη επαγγελματοποίηση και τον απεριόριστο αριθμό ξένων, οι οποίες δεν βοηθούν ούτε το επίπεδο του πρωταθλήματος, αλλά ούτε και την στελέχωση των εθνικών ομάδων.

Διαβάστε ακόμη...