Μεγάλη πρόκριση στον τελικό!

Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Δικέφαλου καθώς επικράτησε με 80-49 του Αθηναϊκού, στον πρώτο ημιτελικό του F4 του Κυπέλλου Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 23 Μαρτίου 2018, στο κλειστό «Μ. Λιούγκας» στη Γλυφάδα.
Μεγάλη πρόκριση στον τελικό!



Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ πήρε μία σπουδαία νίκη και πανηγύρισε την πρόκρισή του σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας για δεύτερη φορά στην ιστορία του, εκεί όπου θα εκπροσωπήσει με όλες του τις δυνάμεις τον Σύλλογό μας. 

Η ομάδα του Βασίλη Μασλαρινού απέδειξε για ακόμα μία φορά το πόσο μεγάλη ποιότητα διαθέτει και αυτό το έδειξε στο παρκέ, σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα.

Όσον αφορά το παιχνίδι αυτό κάθε αυτό, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με την πεντάδα Λύμουρα, Μαγαλιού, Αλμπάνεζ, Λιούις και Μάλαρντ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Αφεντούλα Μαγαλιού άνοιξε το σκορ με τρίποντο για το 19ο φάιναλ φορ Κυπέλλου Ελλάδας για τον Δικέφαλο και στην συνέχεια με άψογη "Ελληνοαμερικανική" συνεργασία των παικτριών της ομάδας έκλεισε την πρώτη περίοδο με 18-7. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε με τον ίδιο εξαιρετικό ρυθμό και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με πολύ καλή αμυντική λειτουργία και επιθετικό πλουραλισμό, απόδειξη το γεγονός ότι πήρε πόντους από επτά διαφορετικές παίκτριες, πήγε στο ημίχρονο προηγούμενος με οκτώ πόντους, 32-24.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στην τρίτη περίοδο, δεν άλλαξε κάτι ως προς την ροή του παιχνιδιού με την ομάδα του Βασίλη Μασλαρινού να βρίσκει λύσεις τόσο εντός περιφέρειας όσο και εκτός αυτής, αύξησε το προβάδισμά του και πήρε μία διαφορά  21 πόντων, με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει 57-36. Ο Δικέφαλος έχοντας δημιουργήσει τις κατάλληλες προυποθέσεις για την τέταρτη περίοδο, δεν αντιμετωπίσε κανένα πρόβλημα σε αυτήν και έκλεισε το παιχνίδι με 80-49 τελικό σκορ, παίρνοντας την μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Διακριθείσες όλες οι παίκτριες που αγωνίστηκαν με πρώτες σκόρερς τις Μάλαρντ με 15, Αλμπάνεζ με 14,  από κοντά η μαέστρος Λολίτα Λύμουρα με 7 πόντους και 8 ασίστ και η Λιούις με 8 πόντους.

Οι παίκτριες του Δικέφαλου καλούνται τώρα να αφήσουν πίσω τους, τους πανηγυρισμούς και να στραφούν στον Κυριακάτικο μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί στις 18:00, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός - ΑΟ Φάρος Κερατσινίου.

Η ομάδα του ΠΑΟΚ πέτυχε 54 πόντους εντός περιφέρειας, 18 έξω από το σημείο των 6.75 και 8 από τις ελεύθερες βολές.

Αναλυτικά τα δεκάλεπτα: 18-7, 32-24, 57-36, 80-49

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ - Αθηναϊκός ΑΣ Βύρωνα: 80-49

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ (Βασίλης Μασλαρινός):  Κωτούλα 11, Λύμουρα 7, Μαγαλιού 3, Μάλαρντ 15, Ταρπάγκου 4, Τράντα 6, Λιούις 8, Αλμπάνεζ 14,  Κουλουμπή, Κρίμιλη 2, Καρακούλα 4, Στεργίου 6    

 

Διαβάστε ακόμη...