ΠΑΟΚ - Τενερίφη. Οι αριθμοί του BCL...

O ΠΑΟΚ βρίσκει στη φάση των 16 του Basketball Champions League το (υψηλό) εμπόδιο της Τενερίφης και το PAOKMANIA παραθέτει τα στατιστικά στοιχεία των δυο ομάδων στη διοργάνωση,
ΠΑΟΚ - Τενερίφη. Οι αριθμοί του BCL...

όπως αυτά ειναι  καταγεγραμμένα στο επίσημο site του Basketball Champions League.

Αρχικά, ο πίνακας με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των ομάδων, όπου παρατηρούμε πρώτον πως ο ΠΑΟΚ έχει παίξει δυο αγώνες παραπάνω, αυτοί με τη Παρτιζάν, ενώ η Τενερίφη πέρασε απευθείας στα play off ως 1η του ομίλου της.

Σε αριθμούς, ο ΠΑΟΚ πέτυχε 74,2 πόντους στην επίθεση και δέχτηκε 71,5 (2,7 πόντοι η μέση διαφορά) ενώ η Τενερίφη είχε 81,1 στην επίθεση και δεχόταν μόλις 67,7 με τη μέση διαφορά νίκης να είναι στους 13 περίπου πόντους!

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα των δυο αντιπάλων:

Στη συνέχεια βλέπουμε στατιστικά ανα τομείς, όπως τα ριμπάουντ, τα ποσοστά στα σουτ, τα λάθη κ.α.

Αναλυτικότερα:

Μια πρώτη και "εύκολη" παρατήρηση έχει να κάνει με τη δύναμη του ΠΑΟΚ κάτω από τη ρακέτα αλλά και τα πολύ κακά ποσοστά του στο σουτ σε αντίθεση με τους Ισπανούς που μάλιστα διατηρούν από τα καλύτερα ποσοστά μεταξύ των 16 ομάδων που συνεχίζουν. Επίσης εντύπωση κάνει ο υψηλός μέσος όρος των Ισπανών στις ασίστ, όντας πρώτοι στη διοργάνωση! Από την άλλη ο ΠΑΟΚ είναι ψηλά και στα κλεψίματα, 3ος σε μ.ο στη διοργάνωση αλλά και με το υψηλότερο αριθμό φάουλ ανά αγώνα με σχεδόν 24 (17,1 η Τενερίφη). Γενικά η Τενερίφη σε μια καθαρά στατιστική άποψη, μπορεί να μην είναι τόσο δυνατή στη ρακέτα όσο ο Δικέφαλος αλλά υπερτερεί σχεδόν σε όλους τους άλλους τομείς!

Τέλος, ο πίνακας με τους key players σε διάφορες κατηγορίες για την κάθε ομάδα όπου στους σκόρερ ξεχωρίζουν ο μεν McFadden για εμάς και ο English για την Τενερίφη (20 και 12,7 μ.ο αντίστοιχα).

Σίγουρα μιλάμε για έναν εξαιρετικά δυνατό και δυσκολοκατάβλητο αντίπαλο αλλά και ο ΠΑΟΚ, παρά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, έχει δείξει στοιχεία που μπορούν να δώσουν ελπίδα στον κόσμο του για μια πρόκριση στην επόμενη φάση, έστω και αν αυτή δείχνει εξαιρετικά δύσκολη, απέναντι σε μια ομάδα που αυτή τη στιγμή είναι 2η στο Ισπανικό πρωτάθλημα, πίσω μόνο από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Διαβάστε ακόμη...