"Ο νόμος της έλξης"

"Ο νόμος της έλξης"
"Ο νόμος της έλξης"
"Ο νόμος της έλξης"

 

Εδώ και καιρό έχει κυκλοφορήσει ένα βιβλίο με τίτλο ¨The secret¨ και συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2006 και ξεπέρασε μέσα σε 4 μήνες το έβδομο βιβλίο του Harry Potter στον κατάλογο των μπεστ σέλερ παγκοσμίως. Η ταινία που είναι διαθέσιμη σε DVD βγήκε στις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2006 και σε λιγότερους από 6 μήνες έκανε πωλήσεις πολλών εκατομμυρίων αντιτύπων, και έχει την τρίτη καλύτερη θέση σε πωλήσεις DVD στο amazon.com.

Στόχος της ταινίας είναι να αποδείξει πως εφαρμόζοντας τον Νόμο της Έλξης μπορούμε να αποκτήσουμε τα πάντα. Σύμφωνα με αυτόν το νόμο με αυτή τη θεωρία ελκύουμε -τραβάμε πάνω μας ότι ακριβώς θέλουμε (υλικό ή πνευματικό )θετικό αλλά και αρνητικό . Το νόημα είναι ότι ο καθένας τραβάει πάνω του, σαν μαγνήτης, την πραγματικότητα.

Ό,τι συμβαίνει στη ζωή σου, καλό ή κακό, το προκαλείς εσύ ο ίδιος, μέσω των εικόνων που έχεις μέσα στο μυαλό σου.Μπορείς να σκεφτείς (και εδώ η θεωρία τους γίνεται λίγο γελοία) αυτό που επιθυμείς: ένα αυτοκίνητο, μια σύντροφο, μια εταιρεία που θέλεις να φτιάξεις — και όταν το φαντάζεσαι, εκπέμπεις μια συχνότητα συνεχώς, σαν να εκπέμπεις μαγνητικό σήμα και τότε αυτό πραγματοποιείται.


Το βιβλίο έχει κατηγορηθεί και όχι άδικα για πολλά, αλλά δεν είναι το θέμα μου αυτό.Θέλω να ξεπεράσουμε άμεσα όλες τις ενστάσεις μας απέναντι σε αυτές τις νεοεποχικές θεωρίες , για να πάμε στην ουσία του θέματος Και εγώ διαφωνώ με τα περισσότερα επιχειρήματα και τις θεωρίες του βιβλίου όμως κρατώ και θέλω να μείνω στην δύναμη που έχει η (προ)διάθεση του καθένα μας και πως αυτή επηρεάζει εμάς και τους γύρω μας. Στην προκειμένη περίπτωση πως η αγωνία μας και το άγχος μας για τα θέματα της ομάδας εκνευρίζουν, αγχώνουν και προκαλούν αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα σε εμάς αλλά και στους φίλους μας ακόμη και στην ιντερνετική μας αυτή παρέα.

Στην ζωή, έλκουμε πάνω μας αυτό που του δίνουμε περισσότερη έμφαση δηλαδή σε ότι εστιάζουμε περισσότερο θετικό ή αρνητικό , καλό ή κακό... Το έλεγε και η γιαγιά μου «καλομελέτα και έρχεται».Είμαστε αυτό που πιστεύουμε βαθιά μέσα μας ότι είμαστε..., η πραγματικότητα μας είναι αυτό που είναι γιατί επηρεάζεται από τις σκέψεις, και τις πράξεις μας...ο κόσμος μας αλλάζει ανάλογα με την πρόθεση που βγάζουμε προς τα έξω γι' αυτόν...η παραμένει ο ίδιος...


Η ουσία του Μυστικού είναι αυτό που γράφει ο Παολο Κοέλο (και πριν απ’αυτόν ίσως ο Μπόρχες) στον ¨Αλχημιστή¨. «Τα πάντα είναι ένα και μοναδικό πράγμα και όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να γίνει ό,τι επιθυμείς».

Η διδασκαλία του Βούδα και συγκεκριμένα μέσα από το Dhammapada όμως επισημαίνει: Είμαστε ότι σκεφτόμαστε-Ότι είμαστε είναι αποτέλεσμα των σκέψεών μας. Κανείς –φαντάζομαι –δεν διαφωνεί ότι οι σκέψεις μας είναι υπεύθυνες για τον τρόπο που αισθανόμαστε και αντιδράμε. Είναι λογικό όταν σκεφτόμαστε τα χειρότερα, αυτά και να συμβαίνουν.

Εμείς σε πολλές περιπτώσεις προκαλούμε την τύχη μας, τη μοίρα μας, το γραφτό μας ή όπως αλλιώς το ονομάζει ο καθένας μας.

Ας προσπαθήσουμε , όσο είναι δυνατόν φυσικά, να ακολουθήσουμε μία πορεία θετικής σκέψης ακόμη και αν αυτό χρησιμεύει μόνο ως «αντικαταθλιπτικό»,

Δεν μπορώ να ξεχάσω τo παράπονο του Κατσουράνη για την Εθνική μετά το Euro 2008 “Αυτή η ομάδα ξεκίνησε προετοιμασία και δεν έστειλε κανείς κάτι για καλή επιτυχία ………εκτός από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ”.

Τι ζήτησε ο Κατσουράνης; συμπαράσταση , θετική ενέργεια και θετικές σκέψεις.

Ας ευχηθούμε στην ομάδα μας λοιπόν και εμείς καλή επιτυχία και ας στείλουμε τις θετικές μας σκέψεις και όση θετική ενέργεια έχουμε . Επιπλέον ας μη ξεχνάμε πως η διάθεση ενός ανθρώπου επηρεάζει τους γύρω του, ας αλλάξουμε λοιπόν διάθεση και ας μεταδώσουμε τη θετική μας σκέψη . Να υπερτονίσουμε αυτό που θέλουμε τόσο πολύ. Ας κάνουμε το σύμπαν να συνωμοτήσει για να δούμε αυτό που όλοι μας επιθυμούμε.


Τον ΠΑΟΚ μας ψηλά.

Jordanios

paokmania.gr

Διαβάστε ακόμη...