"Από μηχανής Θεός ο Σαββίδης, αλλά..."

Παρουσία ελάχιστων (μόλις 70 μελών) πραγματοποιήθηκε το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης η Γενική Συνέλευση του ΑΣ ΠΑΟΚ  (photps)...
"Από μηχανής Θεός ο Σαββίδης, αλλά..."

Κυρίαρχο θέμα στη Συνέλευση η διεκδίκηση περισσότερων από τα 500.000 € που βάσει συμφωνίας με τον Ιβάν Σαββίση θα πάρει ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ για το καθένα από τα επόμενα χρόνια. Το παρόν έδωσαν ιστορικά στελέχη του συλλόγου όπως οι: Νίκος Βεζυρτζής, Απόστολος Οικονομίδης,  Βασίλης Οικονομίδης, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, Μιλτιάδης Κανώτας.

Αρχικά ο πρόεδρος του ΑΣ είπε:

"Το 2008 ο προϋπολογισμός των τμημάτων ήταν 2.063.000 €. Το 2009 1.900.000€, το 2010 1.500.000€, το 2011 1.250.000€ και το 2012 1.150.000€. Υπάρχουν  τμήματα τα οποία συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματα που συμμετέχουν ενώ ο ΠΑΟΚ είναι ο μοναδικός σύλλογος στην Ελλάδα με τόσα τμήματα σε υψηλό επίπεδο. Το γυναικείο ποδόσφαιρο έκανε φέτος το νταμπλ, το γυναικείο χάντμπολ πήρε το πρωτάθλημα, το γυναικείο μπάσκετ έφτασε στον τελικό του κυπέλλου όπως και το ανδρικό χάντμπολ. Σήμερα, εκτός από το ψαλίδι στις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών, υπάρχει και πρόβλημα στις χορηγίες. Για αυτό καλούμε τους ΠΑΟΚτσήδες να βοηθήσουν τα ερασιτεχνικά μας τμήματα μέσω χορηγιών και να διαφημιστούν".

Για τη συμφωνία με τον Ιβάν Σαββίδη ανέφερε: "Ο Σαββίδης ήρθε σαν από μηχανής Θεός στον σύλλογο. Αν δεν ερχόταν  δεν θα υπήρχε σήμερα ούτε ΠΑΕ ούτε ΑΣ. Αναγκαστήκαμε να δεχθούμε αυτά που μας πρότεινε και τα έσοδα μας θα είναι λιγότερα. Έχουμε όμως αρμονική σχέση μαζί του και ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε να συνεχίσει να λειτουργεί ο Ερασιτέχνης".

Τον λόγο πήρε ο Νίκος Βεζυρτζής:  "Αν δεν δεχόμασταν τη συμφωνία θα είχαμε τελειώσει ως σύλλογος και γι΄ αυτό συμφωνήσαμε. Όλα τα έσοδα που είχαμε από την Τούμπα, δηλαδή τα ενοίκια των κυλικείων, του σούπερ μάρκετ και από τις  κεραίες κινητλης και το ποσοστό από την ΠΑΕ  ήταν 1.150.000€. Φέτος θα έχουμε 550.000 € λιγότερα. Οι συζητήσεις με τον Σαββίδη έγιναν Αύγουστο και όλα τα τμήματα είχαν ήδη στηθεί. Γι΄ αυτό ζητήσαμε να πάρουμε την πρώτη χρονιά 800.000€ και για τα επόμενα 4 χρόνια από 550.000€. Ακόμη δεν έχουμε υπογράψει το τελικό κείμενο της συμφωνίας με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και είναι προς συζήτηση το θέμα των κεραιών της κινητής".

Ο Θανάσης Κατσαρής παρενέβη και τόνισε: "Να ξεκαθαρίσω πως δεν έχουμε υπογράψει με την ΠΑΕ, αλλά με την εταιρεία η οποία διαχειρίζεται την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τα έσοδα από τις κεραίες κινητής στην Τούμπα είναι 80.000€ το χρόνο".

Και ο Βασίλης Οικονομίδης πήρε θέση επισημαίνοντας πως η συμφωνία με τον Ιβάν Σαββίδη δεν είναι καλή για τον Ερασιτέχνη για να πάρει την απάντηση πως εκείνη την εποχή δεν γινόταν αλλιώς.

Ακολούθως τοποθετήθηκε ο Απόστολος Οικονομίδης: "Όλοι θέλουμε να βοηθηθεί η ΠΑΕ, αλλά αν δεχθούμε τα καπρίτσια του κάθε ιδιοκτήτη, θα τελειώσουν όλα για τον ΑΣ. Θα πρέπει και ο ΑΣ ΠΑΟΚ να έχει κάποια έσοδα που θα του επιτρέπουν να καλύπτει τις μεγάλες υποχρεώσεις του".

Ο πρόεδρος του ΑΣ του απάντησε: "Αυτό δεν είναι πλέον θέμα συζήτησης, καθώς έχουμε υπογράψει τη συμφωνία για την επόμενη πενταετία. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο για την ώρα. Πλέον προσπαθούμε να κερδίσουμε ότι περισσότερο. Ο ΑΣ ΠΑΟΚ στην οικογένειά του έχει 5.000 ΠΑΟΚτσάκια που γεμίζουν τις κερκίδες. Πρέπει να δώσουμε στον κ. Σαββίδη να καταλάβει ότι δεν είναι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ το Α και το Ω. Τώρα που μπαίνει στην ελληνική πραγματικότητα ελπίζουμε να πάρουμε κάτι παραπάνω από αυτόν. Χαρήκαμε όταν ο ίδιος χάρηκε για το γυναικείο τμήμα χάντμπολ του ΠΑΟΚ. Ελπίζουμε να μας βοηθήσει. Μην ξεχνάμε ότι  κ. Σαββίδης έχει βάλει ένα τεράστιο ποσό στην ΠΑΕ και εμείς σαν οικογένεια του ΠΑΟΚ πρέπει να τον στηρίξουμε. Κανείς δεν έχει κάνει στην Ελλάδα αυτό που έκανε ο Σαββίδης. Φαντάζεστε να εξοφλήσει και τα χρέη;"...

Και συνέχισε: "Τη νέα χρονιά προβλέπονται μειώσεις της τάξης του 30% με 40% για τα τμήματα του ΑΣ ΠΑΟΚ. Κάποιοι πονάνε πραγματικά με αυτά που είπα.  Καταλαβαίνετε τι είναι για ένα τμήμα να κατακτά πρωτάθλημα και να πρέπει να του μειώσουμε τόσο πολύ τον προϋπολογισμό; Μόλις ολοκληρωθεί η πενταετία της συμφωνίας μας και εφόσον δεν υπάρξει νέα συμφωνία, ο ΑΣ ΠΑΟΚ και η ΠΑΕ θα επιστρέψουν στο αρχικό καθεστώς της μεταξύ τους οικονομικής".

Και πάλι πήρε το λόγο ο Νίκος Βεζυρτζής: "Τα τμήματα του ΑΣ ΠΑΟΚ κυριολεκτικά μεγαλουργούν σήμερα. Κανένας από τον ΑΣ ΠΑΟΚ δεν διώκεται σήμερα από το Νόμο, όπως συμβαίνει με παράγοντες άλλων συλλόγων. Βλέπουμε στον ΠΑΟΚ εφόρους που τρέχουν όλη μέρα και όλη νύχτα. Κάνω έκκληση να μην τα εγκαταλείψουμε αυτά τα τμήματα. Οι μεγάλες ομάδες γίνονται με την προσπάθεια. Αυτό που με στενοχωρεί πολύ είναι ότι δεν συζητάμε καθόλου για ένα τμήμα που κράτησε όλους τους φιλάθλους του και αναφέρομαι φυσικά στο μπάσκετ. Για μέσα σήμερα δεν υπάρχει ΠΑΟΚ στο μπασκετικό χάρτη σήμερα. Πρέπει να σκύψουμε όλοι από πάνω και να το βοηθήσουμε να ανέβει. Ο νέες γενιές δεν θα καταλάβουν ποτέ τι είναι ο μπασκετικός ΠΑΟΚ αν δεν το κάνουμε εμείς. Εγώ σαν Βεζυρτζής δεν ανέχομαι να βλέπω μόνιμα τελικούς μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Το όνομά του ΠΑΟΚ μετρά για κάποιους ακόμη, αλλά να μην πάει άλλο έτσι γιατί θα γίνουμε Ίκαρος".

Απαντώντας ο Κατσαρής σημείωσε: "Όλα τα χρόνια που η ΚΑΕ ΠΑΟΚ έχει διοίκηση πρωτοδικείου, όλοι βοηθούμε προσωπικά με χρήματα. Δεν παίρνουμε τίποτα από αυτά που δικαιούμαστε βάσει νόμου. Το γήπεδο λειτουργεί με 4 ανθρώπους που βρίσκονται στο μισθολόγιο του ΑΣ και το έξοδο πλησιάζει τις 100.000 το χρόνο. Αν αυτό το κάλυπτε η ΚΑΕ  δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Το μέγεθος της προσφοράς αυτών των τεσσάρων ανθρώπων είναι πολύ μεγάλο. Στο Παλέ ντε Σπορ, υπάρχουν 40-50 υπάλληλοι και εμείς έχουμε μόλις 4. Επίσης βοήθησε πάρα πολύ ο κ. Κοντομηνάς την ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Μακάρι όταν τελειώσει το άρθρο 99 να βρεθεί ο επενδυτής".

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ζήτησε να υπάρξει μία πρωτοβουλία για να μάθει όλος ο κόσμος του ΠΑΟΚ τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η διοίκηση για την εξυγίανση της ομάδας μπάσκετ. "Και εμένα δεν μου αρέσει να βλέπω τελικούς Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού. Προσκαλέστε μία συζήτηση στο Παλατάκι και όσοι μπορούν και θέλουν να αναλάβουν τη διοίκηση ας έλθουν".

Σε εκείνο το σημείο ο Κώστας Πανάκας ζήτησε από τη διοίκηση του ΑΣ να βρει επενδυτή για την ΚΑΕ. "Το να κάνουμε μία συζήτηση για τις δυσκολίες της ΚΑΕ είναι εύκολο. Πρέπει με δική σας πρωτοβουλία να υπάρξει μία επιτροπή επιφανών ΠΑΟΚτσήδων που θα αναλάβει να βρει επενδυτή. Να μας ακούσει και ο κ. Σαββίδης".

Ακολούθησε αναφορά στο νεοϊδρυθέν τμήμα σκάκι από τον Κατσαρή: "Πριν δύο εβδομάδες ήμουν στο Μακεδονία Παλλάς, όταν γινόταν ένα τουρνουά για το σκάκι. Γινόταν κυριολεκτικά χαμός. Όταν το είπα στον κ. Σαββίδη μου είπε ότι θα χαιρόταν πολύ με μία τέτοια κίνηση". Η πρόταση για την ίδρυση του τμήματος πέρασε ομόφωνα.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο εκπρόσωποι των τμημάτων του ΑΣ, εξέθεσαν τα προβλήματα οπυ αντιμετωπίζουν για τη βιωσιμότητά τους, αλλά έκαναν και τον αγωνιστικό απολογισμό ο καθένας στο τμήμα που εκπροσωπούσε ...

{gallery}2013/AsPaok/Syneleusi{/gallery}

 

Διαβάστε ακόμη...