Ναταλία, η ηγέτιδα!

Τη δική της ξεχωριστή πορεία στο γυναικείο ποδόσφαιρο συνεχίζει να γράφει η Ναταλία Χατζηγιαννίδου..
Ναταλία, η ηγέτιδα!

Η πολύπειρη άσος του ΠΑΟΚ έφτασε τους 15 τίτλους (14 με τον Δικέφαλο, 1 με τον Φιλυριακό), μετρώντας πάνω από 200 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τα «Ασπρόμαυρα».

Παράλληλα, συνεχίζει να αυξάνει το ρεκόρ συμμετοχών με την Εθνική Ελλάδας, έχοντας ξεπεράσει και τον ρέκορντμαν Γιώργο Καραγκούνη, με το κοντέρ να γράφει αυτή τη στιγμή 150! Γεννημένη στις 19 Ιουλίου 1979 και μεγαλωμένη στη Φλώρινα, η Χατζηγιαννίδου ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 12 ετών στον Φιλυριακό, όπου και αμέσως ξεχώρισε με την απόδοσή της.

Το 2007 ήρθε η μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, του οποίου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μέχρι σήμερα, όπως παράλληλα και της Εθνικής ομάδας. Η διαδρομή της στον «βασιλιά των σπορ» μακρά και άκρως πετυχημένη, καθώς πέρα από τις 150 διεθνείς συμμετοχές και τους 15 τίτλους, μετράει και 8 παρουσίες στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον Δικέφαλο, ενώ έλαβε μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, καθώς ήταν στην αποστολή της Εθνικής Γυναικών.

Με τη μνημειώδη αγωνιστική της σταθερότητα, την εντυπωσιακή συνέπεια σε όλους τους τομείς, την εν γένει ταπεινή της παρουσία και την ηγετική της φυσιογνωμία, αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα προς μίμηση για τις νεαρότερες αθλήτριες. Το acpaok.gr ζήτησε και πήρε τη γνώμη από ανθρώπους που συνεργάζονται μαζί της και τη ζουν καθημερινά…

Ιδού τι είπαν…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΥΣΑΛΗΣ: «Πριν από χρόνια διαπίστωσα ότι η ομάδα θα χρειαστεί ένα αμυντικό χαφ, που να έχει και επιθετικές αρετές. Δεν χρειάστηκε πολύ να σκεφτώ, αφού στο μυαλό μου πάντα είχα την ΠΑΟΚτσού Ναταλία Χατζηγιαννίδου. Έτσι, όταν έμαθα ότι θα φύγει από τη Φλώρινα, απ’ όπου κατάγεται και όπου έπαιζε ποδόσφαιρο, της έκανα την πρόταση να έρθει στον ΠΑΟΚ και η Ναταλία δέχτηκε. Από τότε, αποτελεί βαρόμετρο για τη γενικότερη απόδοση της ομάδας μας. Επιβλητική φυσιογνωμία των αγωνιστικών χώρων, μια αξιόπιστη λύση για κάθε προπονητή. Πολύ μεγάλη ποδοσφαιρίστρια, από τις κορυφαίες που ανέδειξε το γυναικείο ποδόσφαιρο. Σπουδαία σωματικά, αλλά και τεχνικά προσόντα. Ένα διαμάντι ποδοσφαιρικού ήθους. Ναταλία σ’ ευχαριστούμε γι’ αυτά που προσέφερες και θα προσφέρεις στην ομάδα μας και γενικότερα στο γυναικείο ποδόσφαιρο».

ΑΛΕΞΗΣ ΤΑΣΟΥΛΗΣ: «Η Ναταλία αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο του γυναικείου ποδοσφαίρου στη χώρα. Ξεχωρίζει για τον επαγγελματισμό, την ταπεινότητα και τη δίψα της για προπόνηση ακόμα και τώρα, μετά από τόσες διακρίσεις. Είναι πάντα απ’ τις πρώτες στις ασκήσεις φυσικής κατάστασης και αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση για τις νεαρές αθλήτριες με τη συμπεριφορά της».

ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΟΥ: «Με τη Ναταλία γνωριζόμαστε από το 2001. Από την πρώτη μέρα που πήγα στην Εθνική ήταν δίπλα μου σαν πιο μικρή που ήμουν. Είναι υπόδειγμα αθλητή και χαρακτήρα. Σπανίζουν τέτοια άτομα σ’ αυτόν το χώρο! Τιμή μου που υπήρξα συμπαίκτρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί της κι όλα αυτά τα χρόνια που παίζω μαζί της σε ΠΑΟΚ και Εθνική».

ΕΛΕΝΗ ΠΕΛΕΤΙΔΟΥ: «Έχουν περάσει αισίως 20 χρόνια που γνωριζόμαστε με τη Ναταλία! Η πρώτη μας γνωριμία έγινε τον Οκτώβρη του 1997, όπου είχαμε την τιμή να είμαστε οι πρωτεργάτισσες της τότε Εθνικής Νεανίδων! Υπήρξαμε αντίπαλες, με τη Ναταλία να αγωνίζεται τότε με την ομάδα της Φλώρινας κι εγώ με της Κοζάνης. Εν συνεχεία οι δρόμοι μας ανταμώθηκαν στην ομάδα της καρδιάς μας, τον ΠΑΟΚ. Είναι μια από τις κοπέλες που υπηρετεί πίστα και ταπεινά το χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου και τον κοσμεί με την μέχρι τώρα πορείας της, ούσα η recordwoman σε συμμετοχές σε όλα τα εθνικά μας συγκροτήματα! Αρχηγός με ήθος, αξιοπρέπεια και θαυμαστό παράδειγμα για τις νεαρότερες αθλήτριες. Της εύχομαι ολόψυχα μέσα από την καρδιά μου να εξακολουθεί να κάνει αυτό που αγαπάει και πάντα να έχει επιτυχίες σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο!».

ΤΑΤΙΑΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: «Η Ναταλία είναι πρότυπο αθλήτριας, όλες θα ήθελαν να την είχαν συμπαίκτρια. Είναι η ήρεμη δύναμη της ομάδας. Αυτό που κατάφερε τόσα χρόνια στα γήπεδα, δε νομίζω να μπορέσει να το ξανακάνει κάποιος άλλος. Ελπίζω να συνεχίσει για χρόνια ακόμα να γράφει ιστορία, τόσο στον ΠΑΟΚ, όσο και στην Εθνική».

ΜΑΡΙΑ ΠΑΤΕΡΝΑ: «Είναι μια παρά πολύ καλή συμπαίκτρια, η οποία είναι πάνω απ’ όλα ήρεμη και με βοηθάει πάντα μέσα στους αγώνες. Μου λέει τα λάθη μου με καλό τρόπο και προσπαθεί να με βοηθήσει να τα βελτιώσω».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗ: «Πραγματικά αισθάνομαι τυχερή που αγωνίζομαι μαζί με μια παίκτρια όπως η Ναταλία. Πέρα από τις αγωνιστικές της ικανότητες, είναι ένας άνθρωπος με πολύ καλό και σπάνιο χαρακτήρα. Είναι μεγάλη τιμή που συνεργάζομαι μεταξύ άλλων και με τη Ναταλία, γιατί επίσης βοηθάει πάρα πολύ κάθε συμπαίκτριά της με την εμπειρία της και ειδικότερα τις μικρότερες ηλικιακά. Της εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να την έχει ο Θεός καλά και να την έχουμε για πολύ καιρό ακόμα συμπαίκτριά μας».

Διαβάστε ακόμη...