"Πάντα θα λειτουργούμε με γνώμονα το καλό της ομάδας"

O προπονητής του Δικεφάλου που συνέβαλλε τα μέγιστα για την κατάκτηση του νταμπλ,Νίκος Γεωργιάδης ,παραχώρησε συνέντευξη και ανέλυσε τους  λόγους που οδήγησαν στην θριαμβευτική χρονιά για το τμήμα χάντμπολ...
"Πάντα θα λειτουργούμε με γνώμονα το καλό της ομάδας"

 Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος:

Οι πανηγυρισμοί κρατούν ακόμα; «Σε έναν βαθμό, ναι. Είναι φυσιολογικό άλλωστε. Σιγά-σιγά όμως τελειώνουμε. Υπάρχει και πολύ κούραση από την όλη προσπάθεια που καταβάλαμε φέτος, ενώ πρέπει να οργανωνόμαστε και για την επόμενη χρονιά».

Σας χαρακτηρίζουν «αρχιτέκτονα» της φετινής επιτυχίας του ΠΑΟΚ και όχι άδικα. Εσείς αποδέχεστε αυτό τον χαρακτηρισμό; «Οχι. Αρχικά, η ομάδα φέτος έκανε μία πολύ μεγάλη προσθήκη, αυτή του Αλέξη Αλβανού. Ένας παίκτης με μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό και ποιότητα στο παιχνίδι του. Παράλληλα, στο ρόστερ υπάρχουν παίκτες, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια πρωταγωνιστούσαν και έχουν πάρει τίτλους. Αυτό που κάναμε εμείς, ήταν να δημιουργήσουμε ένα σύνολο και να το «δέσουμε». Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας, νομίζω ότι φάνηκαν.

Τα «κλειδιά» του φετινού νταμπλ; «Πέρα από την χημεία της ομάδας, θεωρώ ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε η ψυχραιμία που δείξαμε στην αρχή της σεζόν, όταν η ομάδα δεν πατούσε καλά».

Ίσως πάντως, σημαντικό ρόλο να έπαιξε ότι δεν είχατε τον τίτλο του φαβορί. «Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Όταν χάσαμε από τον Διομήδη στην Θεσσαλονίκη, διώξαμε από πάνω μας τον τίτλο του φαβορί. Από εκεί και πέρα, δουλεύαμε με γνώμονα ότι θα παίζαμε στους τελικούς με το Άργος και ετοιμαζόμασταν για να τους κερδίσουμε. Φυσικά όταν φτάσαμε εκεί είχαμε άγχος, αλλά τα καταφέραμε».

Μετά την νίκη μέσα στο Αργος, το πιστέψατε και περισσότερο. «Αυτό ήταν και το κλειδί, ότι κερδίσαμε εκεί. Μετά, το ματς της Θεσσαλονίκης ήταν τελείως διαφορετικό. Τοι αντιμετωπίσαμε ως έναν τελικό Κυπέλλου. Δεν θέλαμε να ξανακατέβουμε στο Αργος.

Αποδείχθηκε πάντως ότι η ομάδα λειτουργεί πολύ διαφορετικά όταν παίζει στο γήπεδο της Πυλαίας. «Δεν είμαστε μόνο εμείς. Όλοι οι αθλητές του ΠΑΟΚ, αλλά και αντίπαλοι, αισθάνονται τελείως διαφορετικά σε αυτό το γήπεδο. Το άθλημα έχει ανάγκη από τέτοια γήπεδα. Ο αθλητής νιώθει ότι οι προσπάθειες που καταβάλει, έχουν αντίκρισμα».

Σε αρκετούς προκάλεσε εντύπωση ότι δεν παρακολουθήσατε την διαδικασία των πέναλτι. «Είναι μια διαδικασία που βασίζεται στην τύχη. Δεν μπορείς να επηρεάσεις το παιχνίδι όταν τελειώσει η παράταση. Επιλέξαμε ποιοί θα εκτελέσουν τα πέναλτι και με τους συνεργάτες μου αποφασίσαμε να μην παρακολουθήσουμε την διαδικασία».

Ήταν και θέμα άγχους για εσάς; «Σε εκείνο το χρονικό σημείο, το άγχος είχε τελειώσει. Σίγουρα υπήρχε μεγάλη φόρτιση, αλλά ό.τι ήταν να γίνει, έγινε».

Πλέον αισθάνεστε δικαιωμένος για την επιλογή σας να έρθετε στον ΠΑΟΚ, πριν 1,5 χρόνο; «Ο ΠΑΟΚ είναι από τις λίγες ομάδες, αν όχι η μόνη, που μπορεί να διεκδικήσει τίτλους. Αυτός ήταν και ο λόγος που ήρθα πέρυσι τον Ιανουάριο. Φέτος υπερβάλαμε εαυτόν. Το νταμπλ ήταν κάτι πολύ μεγάλο και γρήγορο. Βάλαμε πολύ ψηλά τον πήχη και όσον αφορά τις επόμενες χρονιές».

Και τώρα η επόμενη μέρα... «Δεν έχουμε βρεθεί ακόμα με την διοίκηση για να συζητήσουμε τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς. Εγιναν βέβαια κάποιες συζητήσεις μέσα στην σεζόν. Ξέρουμε πως θα κινηθούμε. Ο ΑΣ είναι δίπλα μας και στηρίζει τις προσπάθειες μας».

Η συμμετοχή στην Ευρώπη, είναι μέσα στα πλάνα σας; «Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Και αυτό θα μας απασχολήσει. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει προς το όφελος της ομάδας. Σίγουρα το νταμπλ αυξάνει τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο ελληνικό χάντμπολ και την Ευρώπη. Πάντα όμως θα λειτουργούμε με γνώμονα το καλό της ομάδας».

Το μήνυμα του Νίκου Γεωργιάδη προς τον κόσμο, τώρα που τελείωσε η χρονιά, ποιο είναι; «Ήταν δίπλα μας και βοήθησε πολύ όταν τον χρειαστήκαμε. Ηταν πάντα εκεί. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε αυτούς όπως και σε όλα τα μέλη που απαρτίζουν την ομάδα».

Διαβάστε ακόμη...