Πολύ κοντά στην Κοστάντζα ο Ριγανάς

Ο inter του ΠΑΟΚ υπογράφει το τριετές συμβόλαιο που του προτείνει  η Κονστάντζα. Διαβάστε μεγάλη  συνέντευξη του παίκτη, μέσα στο κείμενο
Πολύ κοντά στην Κοστάντζα ο Ριγανάς
Aυτό που πριν λίγες εβδομάδες είχε ακουστεί σαν φήμη σήμερα θεωρείται δεδομένο (μένει μόνο η επίσημη ανακοίωση), με τον Νίκο Ριγανά να  γίνεται ένας ακόμα Έλληνας παίκτης του χάντμπολ που θα αγωνιστεί σε ομάδα του εξωτερικού.
Μάλιστα ο διεθνής παίκτης του ΠΑΟΚ και MVP του περσινού πρωταθλήματος είναι ο πρώτος Έλληνας που θα αγωνιστεί στο ρουμανικό πρωτάθλημα χάντμπολ.
Ο inter του ΠΑΟΚ φέρεται έτοιμος να βάλει την υπογραφή του στο τριετές συμβόλαιο  που του προτείνει  η Κονστάντζα, η οποία  θυμίζουμε πως ήταν μία από τις  ομάδες που αντιμετωπίσαμε στον όμιλο του Champions League  την περασμένη αγωνιστική περίσοδο.

Οι Ρουμάνοι αναγνωρίζοντας τη μεγάλη αξία του Κερκυραίου  έφτασαν να του προσφέρουν περίπου 200.000 ευρώ για τρία χρόνια , ποσό τεράστιο για τα ελληνικά δεδομένα του αθλήματος.

Η πρόταση του ρουμανικού συλλόγου ήταν γνωστή εδώ και αρκετό καιρό, όμως σήμερα δημοσιοποιήθηκε η συμφωνία. Η Κοστάντζα δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την απόκτηση του Ριγανά, κάτι που πιθανότατα θα συμβεί τις  επόμενες ώρες .

Ο Νίκος Ριγανάς παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο handball.gr

Ο Κερκυραίος άσσος από το νησί των «Φαιάκων» όπου βρίσκεται επιβεβαίωσε στο handball.gr την μεταγραφή του στην Κονστάντζα, αναφέροντας τους λόγους που την επέλεξε, ενώ μίλησε επίσης για την περσινή χρονιά στον ΠΑΟΚ σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί.

«Δεν νιώσαμε ποτέ δίπλα μας την διοίκηση του ΠΑΟΚ»

«Ο βασικός λόγος που φεύγω είναι πως στην Ελλάδα τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ για το άθλημα μας. Ουσιαστικά κουράστηκα να αντιμετωπίζω κάθε χρόνο τα ίδια προβλήματα που είναι κυρίως οικονομικά και παραγοντικά. Δεν ανέχομαι πια να παίζουν κάποιοι με τον ιδρώτα μου. Μέτρησε η καλή πρόταση της Κονστάντζα, αλλά κυρίως κουράστηκα να ακούω φρούδες υποσχέσεις», τόνισε ο Ριγανάς, ενώ αναφερόμενος στις κόντρες με την διοίκηση του ΠΑΟΚ είπε: «Δεν νιώσαμε ποτέ δίπλα μας την διοίκηση να μας συμπαραστέκεται και να μας δίνει δύναμη. Μονο το προπονητικό τιμ έδινε λύσεις και είχαμε δέσιμο μεταξύ μας οι παίκτες, ήμασταν σαν μια οικογένεια και σε αυτό βοήθησαν οι προπονητές Στέλιος Σεϊρεκίδης, Στέλιος Υετίων και ο φυσιοθεραπευτής Σάββας Ελαβάνογλου.

Κατά την διάρκεια της χρονιάς μου είχε σταλθεί ένα εξώδικο από την διοίκηση ουσιαστικά για να απολογηθώ επειδή αρνήθηκα όπως λένε να παίξω στον αγώνα με τον Ζαφειράκη Νάουσα. Εγώ είχα πάρει την άδεια του προπονητικού τιμ, επειδή ήμουν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αφού την ίδια ημέρα είχα χάσει τον κολλητό μου. Επίσης δεν ήταν και παιχνίδι ύψιστης σημασίας ώστε να χρειαστεί να παίξω, αφού βρισκόμουν έτσι και αλλιώς στον πάγκο. Η διοίκηση αυτό δεν το σεβάστηκε και με προσέβαλε, ενώ ήταν ενήμερη και αυτή για το πρόβλημα και ουδέποτε στο παρελθόν είχα δώσει δικαίωμα για κάτι ανάλογο».

«Θα κινηθώ δικαστικά»

Οσον αφορά το οικονομικό ζήτημα και τις φήμες που τον θέλουν να στέλνει εξώδικο στην ομάδα, τόνισε: «Είμαι τέσσερις μήνες απλήρωτος. Απο την διοίκηση δεν έχω καμία ενημέρωση. Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να μιλήσω. Λένε πως τον Ιούλιο θα αρχίσουν οι συζητήσεις, λόγω των γεγονότων της Λαμίας, το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την υπόσχεση του κ. Κατσαρή πως η αποπληρωμή θα γίνει 30 Ιουνίου. Μετά από αυτό θα κινηθώ δικαστικά για να διεκδικήσω τα δεδουλευμένα μου.

Εγώ είχα ενημερώσει την διοίκηση και τον προπονητή ότι μέχρι τις 20 Ιουνίου που ολοκληρώνονταν οι υποχρεώσεις μου με την Εθνική ομάδα θα έπρεπε να ξέρω αν ο ΠΑΟΚ επιθυμεί να συνεχίσουμε την συνεργασία μας και φυσικά να τακτοποιήσει απέναντι μου τις οικονομικές εκρεμμότητες. Αυτό δεν έγινε ποτέ και έτσι αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόταση της Κονστάντζα».

«Κέρδισα πολλά πράγματα σε αγωνιστικό επίπεδο»

Κρίνοντας πάντως την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και την δικιά του ο Κερκυραίος άσσος μίλησε με τα καλύτερα λόγια: «Θεωρώ πως ήταν μία πετυχημένη χρονιά στον ΠΑΟΚ, όχι μόνο για το πρωτάθλημα που πήραμε, αλλά επειδή θεωρώ ότι βελτιώθηκα σαν αθλητής. Κέρδισα πολλά πράγματα από το πέρασμα μου από τον ΠΑΟΚ. Το τεχνικό τιμ με βοήθησε να αναπτύξω περισσότερο τις αρετές μου και να διορθώσω κάποιες από τις ατέλειες μου.
Επίσης για μένα ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία ο κόσμος της ομάδας που μας συμπαραστάθηκε σε κάποιους αγώνες. Στον ΠΑΟΚ κατάλαβα πως είναι να παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα».

«Προτιμώ να παίρνω τίτλους στη Ρουμανία, παρά να είμαι στην 15η ομάδα της Γερμανίας»

Για τους λόγους που επέλεξε την πρωταθλήτρια Ρουμανίας ήταν ξεκάθαρος: «1) Αυτή την ομάδα την αντιμετώπισα στο Τσάμπιονς Λιγκ και ουσιαστικά έχει φύγει για μένα το άγχος του άγνωστου. 2) Νιώθω πως μπορώ να προσαρμοστώ εύκολα. 3) Πάω σε μια πρωταθλήτρια ομάδα και θα παίξω για 4η φορά στην καριέρα μου (μετά από Αθηναϊκό, Πανελλήνιο, ΠΑΟΚ) στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή η ομάδα πέρσι προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης. 4) Ενιωσα ότι με θέλουν πάρα πολύ και μου έκαναν δεχτά όλα τα αιτήματα μου. Ακόμα τα οικονομικά οφέλη είναι πολύ καλύτερα από τις προτάσεις που είχα από την Γερμανία (Ανόβερο και Λούμπεκε). 5) Προτιμώ να παίζω στο Τσάμπιονς Λιγκ και στη Ρουμανία κερδίζοντας τίτλους από το να πάω στην 15η ομάδα της Γερμανίας. Ετσι πιστεύω ότι κάνω πρωταθλητισμό, έστω και σε χαμηλότερου επιπέδου πρωτάθλημα. Εννοείται πως η Κονστάντζα θα είναι ένα σκαλοπάτι για μένα, ώστε κάποια στιγμή να καταφέρω να παίξω στην Μπουντεσλίγκα με καλύτερες προοπτικές και καλύτερο συμβόλαιο».

200.000 Ευρώ για τρία χρόνια!

Το συμβόλαιο του Νίκου Ριγανά στην Κονστάντζα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ηγεμονικό για Ελληνα αθλητή που φεύγει πρώτη φορά από την χώρα του και με βάσει τα οικονομικά δεδομένα της εποχής. Συνολικά -χωρίς τα πριμ- ο 26χρονος δεξιός ίντερ θα εισπράξει για τρία χρόνια ένα ποσό που θα αγγίζει τα 200.000 Ευρώ, 60.000 τον πρώτο χρόνο, 60.000 τον δεύτερο και 72.000 τον τρίτο.

Ακόμα προβλέπονται πριμ κατάκτησης πρωταθλήματος (5.000 Ευρώ), Κυπέλου (4.000 Ευρώ) και 1.000 Ευρώ για κάθε νίκη που θα πετυχαίνει η ομάδα του στο Τσάμπιονς Λιγκ! Σημαντικό είναι επίσης πως ο αθλητής έχει το δικαίωμα να σπάσει τον τρίτο χρόνο του συμβολαίου του με ένα ποσό 50.000 Ευρώ, εφόσον έχει κάποια καλή πρόταση από ομάδα του εξωτερικού.

Σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 29 Ιουνίου θα μεταβεί στο μεγάλο λιμάνι της Ρουμανίας για να διαλέξει σπίτι και στις 10 Ιουλίου θα επιστρέψει για μόνιμη εγκατάσταση στη Κονστάντζα, αφού ξεκινάει η προετοιμασία.

Η πρωταθλήτρια Ρουμανίας μετά από την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ που έγινε στη Βιέννη συμπεριλήφθηκε στο 4ο γκρουπ μαζί με τις Θιουδάδ Ρεάλ (Ισπανία), Κροάσια Ζάγκρεμπ (Κροατία), Αγία Πετρούπολη (Ρωσία), Φλένσμπουργκ (Γερμανία), Μπόσνα Σαράγεβο (Βοσνία) και οι ελπίδες πρόκρισης στους «16» είναι αρκετές, αφού προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες.


Διαβάστε ακόμη...