Αναβλήθηκε επ΄ αόριστον το final four

Σκηνές ντροπής τόσο στην πόλη της Λαμίας όσο και στο "Χαλκιοπούλειο". Αναβλήθηκε επ΄ αόριστον το final four της Λαμίας !!!
Αναβλήθηκε επ΄ αόριστον το final four
Δεν ήταν γραπτό να αρχίσει σήμερα το final four του κυπέλλου Ελλάδας στο χάντμπολ. "Οπαδοί" κάναν γυαλιά καρφιά τόσο την πόλη της Λαμίας όσο και το "Χαλκιοπούλειο", με φυσικό επακόλουθο την αναβολή της διοργάνωσης.

Παρακολουθήστε στο χρονικό που ακολουθεί την εξέλιξη των πολύ άσχημων γεγονότων...

- Λίγο πριν τις 3:00 μ.μ.  στο Χαλκοπούλειο επικρατεί ένας πραγματικός χαμός, με τους οπαδούς της αθηναϊκής ομάδας να εκτοξεύουν καθίσματα  και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων αλλά και των οπαδών μας που βρίσκονται από νωρίς στο γήπεδο!!! Χωρίς να θέλουμε να δικαιολογήσουμε κανέναν, είναι βέβαιο πως τις φωτοβολίδες τις πέταξαν πρώτοι οι αεκτσήδες και οι δικοί μας τις "επέστρεψαν".

- Όπως γίνεται κατανοητό όλο το πολεμικό κλίμα που υπήρχε στην πόλη από τα χαράματα μεταφέρθηκε και στο κλειστό. Η αστυνομία βέβαια πιο πριν είχε εγγυηθεί για την διεξαγωγή του αγώνα, ενώ από την πλευρά τους οι διοργανωτές του φάιναλ φορ έδωσαν το τελικό ok Αποδείχτηκε περίτρανα ότι και οι δυο φορείς ήταν βαθειά νυχτωμένοι και τελείως απροετοίμαστοι...

- Το αστείο στην υπόθεση είναι πως -υποτίθεται- είχε γίνει  και προεργασία ώστε να μπουν στο γήπεδο οι ομάδες μαζί τιμώντας τη σημερινή μέρα που είναι μέρα θλίψης για τον ελληνισμό- και ιδιαίτερα για τους δύο "Δικεφάλους"-μιας και σαν σήμερα , το 1453, έπεσε η Πόλη.

- Όπως μας ενημέρωσε τηλεφωνικά μέλος του site που βρίσκεται στο γήπεδο, η κατάσταση είναι κυριολεκτικά εκτός ελέγχου και η διεξαγωγή του ματς εξαιρετκά αμφίβολη πλέον. Τραυματίστηκε μια από τις κοπέλες της γραμματείας όταν το σκέπαστρο που βρίσκεται πάνω από τη γραμματεία κατέρρευσε και την χτύπησε.

- Αυτή τη στιγμή το sport + μεταδίδει αγώνα τένις (!). Ίσως να έχει να κάνει με τις ζημιές που έχουν υποστεί τα μηχανήματά τους από τις φωτοβολίδες που εκτόξευσαν οι αθηναίοι.

- Λίγο μετά τις τρεις, οι κερκίδες αρχίζουν να εκκενώνονται με εντολή της αστυνομίας. Μεταξύ αυτών που αναγκαστικά βγήκαν από το γήπεδο, είναι και το μέλος του site που μας ενημέρωνε για τις εξελίξεις....Τα τελευταία λόγια του μιλούσαν για μια απίστευτη κατάσταση  στο κλειστό, και περιέγραφαν εικόνες μεγάλης καταστροφής

- Με ανακοίνωση του προέδρου της Ομοσπονδίας Χάντμπολ Σίμου Λαζαρίδη, το φάιναλ φορ δεν θα διεξαχθεί  !!! Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γ.Γ.Α. Παναγιώτη Μπιτσαξή.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Γ.Γ.Α. Παναγιώτης Μπιτσαξής, είπε ότι το Final – 4 αναβάλλεται επ΄ αορίστο και συμπλήρωσε: «Είναι φανερό ότι πρέπει να οργανωθούμε καλύτερα σαν πολιτεία. Όλοι μας. Όμως το φαινόμενο της υπέρμετρης κινητοποίησης αστυνομικών δυνάμεων σε γήπεδα, είναι απαράδεκτο, καθώς υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα. Έχουμε να κάνουμε με μεταφερόμενη βία. Στο πλαίσιο της λειτουργίας των συνδέσμων των ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιριών».

Ο κ. Μπιτσαξής στη συνέχεια ομολόγησε: «Εμείς δεν είχαμε εκτιμήσει τον βαθμό επικινδυνότητας του αγώνα. Δεν περιμέναμε σε ένα τέτοιο παιχνίδι Χάντμπολ τέτοιας έκτασης επεισόδια».

Σε ότι αφορά την εικόνα που υπήρχε, ο Γ.Γ.Α. είπε: «Υπήρχε απρόκληση επίθεση σε συνδέσμους της ΑΕΚ με βάση την εικόνα που έχουμε και έπειτα ήρθε η μορφή κλιμάκωσης, με σύγκρουση φανατικών οπαδών».

Για το τι θα συμβεί με το Final – 4 τόνισε: «Αναβάλλεται επ΄ αόριστο. Δεν ξέρουμε ούτε αν θα γίνει, ούτε που, ούτε πως».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Σίμος Λαζαρίδης,  μίλησε για συνθήκες πολέμου, ενώ έριξε σαφείς ευθύνες στην αστυνομία: "Μετά τα γεγονότα που έγιναν τα ξημερώματα πίστευα ότι δεν έπρεπε να γίνει το Final-4. Μετά κάναμε μια σύσκεψη μαζί με τους φορείς και την αστυνομία. Ζήτησα από τον ταξίαρχο να μου διαβεβαιώσει εγγράφως ότι μπορεί να γίνει ο αγώνας. Κρατήσαμε, μάλιστα, και πρακτικά", τόνισε ο Σίμος Λαζαρίδης στον Sentra Fm και συμπλήρωσε:

"Δυστυχώς αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε κανένα σχέδιο από την πλευρά της αστυνομίας. Μας είπαν ότι με τις διμοιρίες των ΜΑΤ που ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα μπορούσε να γίνει ο αγώνας. Επί 20 λεπτά μέσα στο γήπεδο γινόταν πόλεμος. Δε βρέθηκε ένας άνθρωπος να κάνει μια σύλληψη. Ο Δήμος δεν ήθελε να γίνει ο αγώνας, καθώς πίστευε ότι οι οπαδοί της ομάδας που θα έχανε θα έβγαινε στους δρόμους και θα γίνονταν επεισόδια. Επίσης η αστυνομία πίστευε ότι αν δεν γίνονταν ο αγώνας οι οπαδοί θα διασκορπίζονταν στους δρόμους της Λαμίας. Φαύλος κύκλος δηλαδή. Δυστυχώς βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν", τόνισε χαρακτηριστικά ο Σίμος Λαζαρίδης.

Τα επεισόδια έκαναν όπως αναμενόταν άλλωστε το γύρο της Ευρώπης. Τελευταία αναφορά βρήκαμε σε ιταλική ιστισελίδα (!) που μιλάει για επτά τραυματίες και μεγάλες καταστροφές στην πόλη της Λαμίας. Δείτε  το σχετικό  δημοσίευμα ΕΔΩ


Διαβάστε ακόμη...