Νάτοι νάτοι οι Πρωταθλητές!!!

΄Έσπασαν καρδιές στη Μίκρα, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τον τίτλο, παρά την ισοπαλία με τον Φίλιππο (33-33). Δείτε video από τον παιχνίδι μέσα στο κείμενο.
Νάτοι νάτοι οι Πρωταθλητές!!!
Έσπασαν καρδιές στη Μίκρα, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τον τίτλο, παρά την ισοπαλία με τον Φίλιππο (33-33). Ο ΠΑΟΚ λοιπόν είναι πρωταθλητής Ελλάδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!
Ο "Δικέφαλος" αν και βρέθηκε πολλές φορές πίσω στο σκορ και μάλιστα με διαφορές που άγγιζαν τα 4 γκολ (!), κατάφερε τελικά και πήρε πολύτιμη ισοπαλία (33-33). Χάρη σε αυτόν τον υπερπολύτιμο βαθμό- σε συνδυασμό με την νίκη της ΑΕΚ επί του Δούκα- εξασφάλισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας!
Ο κόσμος της ομάδας έδωσε -επιτέλους !- βροντερό παρόν στο κλειστό της Μίκρας και με τη δυναμική του παρουσία έσπρωξε τους παίκτες προς τον τίτλο σε ένα αγώνα που έκοβε την ανάσα με τις εναλλαγές στο σκορ...

Δείτε στο video που ακολουθεί -και μας έστειλε το μέλος του site simao 4 - φάσεις από το σημερινό παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ καλά το ματς και προηγήθηκε με 4-2, έχοντας απόλυτη ευστοχία στις ισάριθμες επιθέσεις που έκανε . Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη και οι Βεροιώτες κάνοντας ένα μεγάλο σερί όχι μόνο γύρισαν το σκορ αλλά πήραν κεφάλι με 5-9. Στο διάστημα αυτό ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε πολύ νευρικός στην επίθεση αλλά και εξαιρετικά αδύναμος στην άμυνα. Σε εκείνο το σημείο όμως οι παίκτες μας -παροτρυνόμενοι ακατάπαυστα από 1.000 και πλέον οπαδούς- συνήλθαν, αντέδρασαν και προηγήθηκαν και πάλι με 12-10. Στη συνέχεια οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο και έτσι το ημίχρονο βρήκε τους αντιπάλους ισόπαλους με 17-17.

Η νευρικότητα, η παρατεταμένη αστοχία και η αναποτελεσματικότητα της ομάδας συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Φίλιππο να ανεβάζει τη διαφορά στα 4 γκολ (22-26, 23-27). Το παιχνίδι είχε αρχίσει να γέρνει προς τον αντίπαλο , αλλά κάπου εκεί μίλησε το πάθος των παικτών μας που βελτιώθηκαν εντυπωσιακά τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, καταφέρνοντας να ισοφαρίσουν με 31-31, τρία λεπτά πριν τη λήξη και να περάσουν λίγο αργότερα μπροστά στο σκορ (33-32) ολοκληρώνοντας μια μεγάλη ανατροπή. Το μόνο που κατάφεραν οι Βεροιώτες ήταν να ισοφαρίσουν σε 33-33 και οι παίκτες μας έχοντας πληροφορηθεί το δώρο της ΑΕΚ, πανηγύρισαν έξαλλα την κατάκτηση του τίτλου...Του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου!!!

Με την ισοπαλία αυτή ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 21 βαθμούς, ενώ ο Δούκας έμεινε στους 18. Για την ιστορία να αναφέρουμε ο ΑΣΕ Δούκας, ο μοναδικός που μπορούσε να απειλήσει τον ΠΑΟΚ, δεν κατάφερε να νικήσει την ΑΕΚ (γνώρισε την ήττα με 22-26) χάνοντας έτσι και τις τελευταίες μαθηματικές ελπίδες που είχε για το κάτι παραπάνω.

Επόμενος στόχος των παικτών του Στέλιου Σεϊρεκίδη η κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας στο finale four της Λαμίας, κάτι που σημαίνει πως ο Δικέφαλος έχει τη μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του!

Δεκάλεπτα: 5-7, 12-11, 17-17 (ημ) 21-24, 26-28, 33-33

ΠΑΟΚ (Σεϊρεκίδης): Κόμινεκ, Μυσιρλής 3, Ριγανάς 5, Σαουλίδης 1, Κοκώνης 3, Πετρίδης 2, Ναουμίδης 5, Τσακίρης 3, Ευαγγελίδης 11, Μάρκοβιτς, Σεβαστίδης

Φίλιππος Βέροιας: (Θ.Παυλίδης) Κωστακίδης, Λιακόπουλος, Τζούφρας 8, Ραντόγεβιτς 2, Ρεμεπελάκος, Μάντζος, Κουρουμλίδης 3, Ρούσκοφ 4, Ντομπρόκοβιτς 12, Παπαδόπουλος 4, Γιόχανσον, Κότσιφας.

Η ειδική βαθμολογία των play off
1. ΠΑΟΚ 21
2. Δούκας 18
3. ΑΕΚ 17
4. Φίλιππος 16
Επόμενη αγωνιστική (15 Μαΐου): Φίλιππος-ΑΕΚ, ΠΑΟΚ-Δούκας

Με το που σήμανε η λήξη της αναμέτρησης στήθηκε από τους παίκτες και το προπονητικό team -αρχικά- ένα τρελό τρελό πανηγύρι μέσα στο κλειστό της Μίκρας μιας και αυτοί γνώριζαν ήδη το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα που διεξήχθηκε στο "ΔΑΪΣ" . Ήξεραν πως εκείνη την ώρα έγραφαν ιστορία, καθώς το όνομα του ΠΑΟΚ θα έμπαινε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στη χρυσή βίβλο των πρωταθλητών του χάντμπολ...

Ο πανζουρλισμός που επικράτησε έφτασε στο ζενίθ όταν μετά από λίγο και ο κόσμος που βρισκόταν στις εξέδρες ενημερώθηκε για το τι είχε συμβεί. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και έγιναν μια αγκαλιά με τους παίκτες και τους παράγοντς της ομάδας. Μια μεγάλη ασπρόμαυρη αγκαλιά!!!

Δηλώσεις θριαμβευτών:

Θόδωρος Ευαγγελίδης: "Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Ο Φίλιππος ήταν εξαρχής αδιάφορος ενώ εμείς είχαμε το άγχος. Τελικά, με πάθος και ψυχή είμαστε πρωταθλητές! Το αποτέλεσμα με την ΑΕΚ το μάθαμε γύρω στο 55', αλλά εμείς σκεφτόμασταν μόνο τη νίκη στο παιχνίδι που αγωνιζόμασταν . Ο ΠΑΟΚ μπορεί να χτίσει μια αυτοκρατορία! Μπορούμε να να κατακτήσουμε το νταμπλ".

Αντώνης Σαουλίδης: "Αν επενδυθούν τα μισά λεφτά απ' όσα παίρνει ένας ποδοσφαιριστής, τότε ο ΠΑΟΚ θα προσθέσει τρεις παίκτες στο δυναμικό του και θα είναι έτοιμος για την υπέρβαση στην Ευρώπη. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Mία καλή πορεία στην Ευρώπη και στο Champions League, δεν εξαρτάται μόνο από τη δουλειά που θα κάνουμε, αλλά και από άλλους παράγοντες. Πρέπει γίνουν επενδύσεις. Οπότε, αυτή η ερώτηση, αναφορικά με το τι χρειάζεται ώστε ο ΠΑΟΚ να πάει καλά στην Ευρώπη, πρέπει να απευθυνθεί σε άλλους. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, αλλά τώρα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, γιατί μπροστά μας υπάρχει και το Κύπελλο. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας στη Λαμία για να κάνουμε το νταμπλ".

Στέλιος Σεϊρεκίδης: "Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Είναι πολύ σπουδαία για όλους μας η κατάκτηση του Πρωταθλήματος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ο κόσμος ήταν σήμερα συγκλονιστικός. Ελπίζω να είναι όλοι παρόντες την επόμενη εβδομάδα και στη φιέστα".

Δημοκράτης Παπαδόπουλος: «Ειμαστε περήφανοι για αυτη την ομάδα. Επιβεβαιώσαμε την κυριαρχία μας, και το θέλαμε πολύ και αυτο το πρωτάθλημα. Ειναι αλήθεια πως φοβήθηκα οταν βρεθήκαμε πίσω για τεσσερα γκόλ, αλλα η ομάδα εδειξε χαρακτήρα. Νομίζω επίσης πώς η διαιτησία επαιξε εχθρικά τον ΠΑΟΚ, τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ, και αυτο με κάνει εντύπωση. Θέλω να ευχαριστησω τοπυς οπαδούς μας που ηταν και πάλι στο πλευρό μας. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε και το κύπελλο στην Λαμία για να κάνουμε το πρώτο ντάμπλ της ιστοριας του τμήματος»

Γρηγόρης Πετρίδης: «Είναι αλήθεια πώς φοβήθηκα όταν βρεθήκαμε πίσω. Όμως η δύναμη των παικτών και ο κόσμος που δεν σταμάτησε να φωνάζει και να εμψυχώνει τους παίκτες, γύρισαν το παιχνίδι. Το θέλαμε πολύ το πρωτάθλημα, όπως θέλουμε και το κύπελλο. Έχουμε μια δυνατή ομάδα ικανή για μεγάλα πράγματα. Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας, που μας στάθηκαν δίπλα μας, από το πρώτο λεπτό του αγώνα. Ελπίζω να τους ανταποδώσουμε την αγάπη του με την κατάκτηση του νταμπλ».

Διαβάστε ακόμη...