Νίκη στο handball με 27-26 επί της Ζέγκεντ

Πρώτη νίκη για την ομάδα handball του Π.Α.Ο.Κ.επί της ουγγρικής Ζέγκεντ στα πλαίσια του ομίλου του Champions League
Νίκη στο handball με 27-26 επί της Ζέγκεντ
Πρώτη νίκη στα πλαίσια του ομίλου του Champions League που συμμετέχει ο "Δικέφαλος", επί της ουγγρικής Ζέγκεντ  πριν λίγο  στο κλειστό της Πυλαίας στο πλαίσιο της 7ης ημέρας του Α' ομίλου . Η ομάδα μας κατάφερε και  νίκησε τελικά με 27-26 μετά από ένα πραγματικά συγκλονιστικό παιχνίδι.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν γνωρίσει μόνο ήττες στις πρώτες έξι αγωνιστικές και φυσικά δεν είχαμε ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Οι παίκτες του Σεϊρεκίδη  κατάφεραν όμως  να πάρουν το νικηφόρο αποτέλεσμα  χάρη σε ένα γκολ που επετεύχθη 3" πριν τη λήξη του ματς από τον  Μισυρλή (το μοναδικό του στο ματς) και αφού μέχρι τότε οι δύο ομάδες βρέθηκαν συνολικά 18 φορές ισόπαλες στη διάρκεια του 60λεπτου!!!

Θυμίζουμε ότι η Ζέγκεντ βρίσκεται στην πέμπτη θέση του ομίλου με τρεις βαθμούς και η μοναδική της νίκη ήταν στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου, στην Ουγγαρία, όταν είχε επιβληθεί δύσκολα του Π.Α.Ο.Κ. με 27-24 (10/10/2009). Η αντίπαλος «καιγόταν» σήμερα για την πρόκριση, αλλά έπεσε σε ένα ψυχωμένο και αποφασισμένο Π.Α.Ο.Κ.. Συγκλονιστικοί οι  200 φίλαθλοι του "Δικεφάλου", που βρέθηκαν στο Paok Sports Arena  και δε σταμάτησαν λεπτό να ενισχύουν την προσπάθεια των παικτών του Στέλιου Σεϊρεκίδη.

Η σημερινή νίκη - πρώτη στην ιστορία του "Δικεφάλου"στη φάση των ομίλων του Champions  League- είναι ασφαλώς ένα αποτέλεσμα που θα τονώσει την ψυχολογία της ομάδας μετά το άτυχο αποτέλεσμα του Σαββάτου στην Αθήνα και θα βοηθήσει  σίγουρα τον Π.Α.Ο.Κ. στη δύσκολη συνέχεια του ελληνικού πρωταθλήματος που αποτελεί και βασικό στόχο για την τρέχουσα χρονιά...

Όσον αφορά την εξέλιξη του ματς οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο και έφτασαν να προηγούνται 10-7, αλλά στη συνέχεια οι Ούγγροι ανέβασαν την απόδοσή τους, ισοφάρισαν και πέρασαν μπροστά 21-18, στις αρχές του β΄ μέρους. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες, με τον Π.Α.Ο.Κ. να παίρνει τελικά την ιστορική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 5-4, 12-11, 17-17 (ημχ.), 21-21, 23-23, 27-26

Διαιτητές: Ιβάν Κόστοφ-Μίλεν Κόστοφ (Βουλγαρία)

Δίλεπτες 5/9-Πέναλτι 2/1-5/4.

Οι συνθέσεις.:

Π.Α.Ο.Κ.:Κόμινεκ, Χατζηγιαννίδης, Ευαγγελίδης 7, Γκρουμπανόφ, Κοκώνης  6 , Μαραγκός, Μάρκοβιτς 1, Μυσιρλής 1, Ναουμίδης 1, Παλάσκας, Πετρίδης, Ριγανάς 2, Σαουλίδης 4, Σεβαστίδης 2, Τσακίρης 3

Ζέγκεντ: Χέρμπερτ 1, Βάντσιτς 2, Βαντκέρτι, Όσμαϊτς, Λέλε, Αντζέλκοβιτς 3, Λιζκάι, Κριβοκάπιτς 1, Μαριάνατς, Ζουμπάι 3, Κάτζιρζ 2, Κος, Νέναντιτς, Ζβιζέι 14

Δηλώσεις:

Περιχαρής μετά τη νίκη του Π.Α.Ο.Κ. επί της Ζέγκεντ στο χάντμπολ, ο προπονητής του Δικεφάλου, Στέλιος Σεϊρεκίδης, δήλωσε: «Σήμερα η ομάδα και τα παιδιά έγραψαν ιστορία. Είναι η πρώτη νίκη του Π.Α.Ο.Κ. στο τσάμπιονς λιγκ και αντανακλά και στο Ελληνικό χάντμπολ. Ήμαστε περήφανοι γι αυτό που κάναμε, μας γεμίζει αισιοδοξία για τη συνέχεια και μας δίνει κίνητρο για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Στο παιχνίδι είχαμε ως πρώτο στόχο να παίξουμε γρήγορα και να πιάσουμε απροετοίομαστη την άμυνα του αντιπάλου. Στο πρώτο μέρος το καταφέραμε γι αυτό και είχαμε ψηλό σκοράρισμα. Στην επανάληψη φάνηκε η απειρία μας στο να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι, αλλά ήρθε και η κόπωση. Παίξαμε σε χαμηλότερους ρυθμούς, αλλά στο τέλος ήμασταν η ομάδα που δεν είχε να χάσει τίποτα και δικαιωθήκαμε που ρισκάραμε. Αν ήμασταν και πιο συγκεντρωμένοι θα μπορούσαμε και νωρίτερα να εξασφαλίσουμε τη νίκη».

Όσο για το αν ο Π.Α.Ο.Κ. μπορεί να διεκδικήσει και την 5η θέση του ομίλου, που οδηγεί στο EHF, ο Έλληνας τεχνικός είπε: «Θα το δείξει ο επόμενος μήνας. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να κερδίσουμε ομάδες σαν τη Μομπελιέ ή την Τσεχόφσκι, αλλά θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ενώ και μέσα στη Ρουμανία θα πάμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, όπως το κάνουμε πάντα».

Ντράγκαν Τζούκιτς. «Η ελληνική ομάδα έπαιξε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τη νίκη της. Εμείς αποδείχθηκε ότι ήμασταν υπερόπτες και πρέπει να αναλύσουμε πολύ το παιχνίδι μας αυτό όταν γυρίσουμε πίσω στην Ουγγαρία» δήλωσε ο τεχνικός της ουγγρικής ομάδας και συνέχισε: «Χάσαμε από τον Π.Α.Ο.Κ. που δεν είχε κανέναν βαθμό και με αυτό δεν θέλω φυσικά να υποτιμήσω τον αντίπαλο, αλλά πως θα κερδίσουμε τις άλλες ομάδες με τέτοιες εμφανίσεις;».

Το αστέρι της Ζέγκεντ, ο διεθνής Σέρβος Ντανιέλ Αντζέλκοβιτς, δήλωσε: «Παίξαμε πολύ άσχημα και χάσαμε δίκαια. Συγχαρητήρια στον Π.Α.Ο.Κ. Εμείς δεν ακολουθήσαμε αυτά που είχαμε στα πλάνα μας και άλλοτε ήμασταν καλοί αμυντικά, αλλά κακοί επιθετικά και το αντίστροφο. Ελπίζω να βελτιωθούμε στα επόμενα».

Διαβάστε ακόμη...