Ότι πήγαινε μέσα ... "έγραφε"!

Η ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ έχασε από τον Ολυμπιακό / Ομ. Ξυνή στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», στο πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος με 32-24 ...
Ότι πήγαινε μέσα ... "έγραφε"!

Ο Δικέφαλος, αν και προηγήθηκε πρώτος με 0-1 μετά από γκολ του Κωστακίδη, έμεινε πίσω στο σκορ στη συνέχεια, με το πρώτο ημίχρονο να κλείνει 16-10. Θέλοντας να κάνουμε μία αποτίμηση, χωρίς να υπεισέλθουμε σε υψηλή τεχνική ανάλυση, θα λέγαμε ότι καθοριστικά ήταν τα τρία χαμένα πέναλτι της ομάδας, τα οποία αφ' ενός δημιούργησαν αίσθημα σκορ ασφαλείας στους γηπεδούχους και από την άλλη έριχναν την ψυχολογία των αθλητών μας.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε στα ίδια πλαίσια, με τον ίδιο ρυθμό, για να φτάσουμε στο τελικό 32-24.

Συμπερασματικά, το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του αγώνα, αλλά στην ομάδα ειλημμένη είναι η απόφαση να διεκδικήσουν μέχρι τέλος τις πιθανότητες που υπάρχουν για πρόκριση στον τελικό.

Σε αυτή την προσπάθεια, παίκτες και τεχνικό τιμ, θέλουν δίπλα τους τον κόσμο του ΠΑΟΚ, ο οποίος θα παίξει το δικό του ρόλο στη ρεβάνς σε μία εβδομάδα στο κλειστό της Νεάπολης.

Άλλωστε, οι «μάγκες με τα ασπρόμαυρα» έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι δεν το βάζουν κάτω και όταν είναι με την «πλάτη στον τοίχο», αντιδρούν με πείσμα, βγάζοντας στο παρκέ τον αγωνιστικό τους εγωισμό, σε συνδυασμό με το βάρος της φανέλας.

Ο δεύτερος αγώνας της ημιτελικής φάσης είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 19:15 στο κλειστό της Νεάπολης.

Το αήττητο του στη σεζόν (16 νίκες-μία ισοπαλία), αλλά και κόντρα στον ΠΑΟΚ (4 νίκες- μία ισοπαλία) διεύρυνε ο Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή που νίκησε 32-24 τον «Δικέφαλο» του Βορρά στου Ρέντη για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ανδρών.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι σε όλα τα σημεία του αγώνα και πήραν μία διαφορά που θεωρητικά είναι ασφαλείας- ενόψει της ρεβάνς στο ΔΑΚ Νεάπολης την ερχόμενη Τετάρτη (30/1, 19:15)

Οι νταμπλούχοι Ελλάδος επέβαλαν τον ρυθμό τους από την αρχή, έχοντας σε μεγάλη ημέρα τους Τζηρά (10 γκολ), Ρέινα (8 γκολ) και Κανδύλα (6 γκολ), ενώ -ως συνήθως- ο Κώστας Τσιλιμπάρης πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση με 15 επεμβάσεις, οι τρεις σε εκτελέσεις πέναλτι!

Ο ΠΑΟΚ έχοντας αμιγώς ελληνική σύνθεση, προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ με τον Κυπραίο να σημειώνει κάποια γκολ από την περιφέρεια κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Ωστόσο στο δεύτερο μέρος οι λύσεις του περιορίστηκαν αισθητά, απόρροια και του μικρού πλέον ρόστερ, αφού οι ξένοι που αποχώρησαν δεν έχουν αντικατασταθεί και αυτό έχει ως συνέπεια κάποιοι αθλητές να επιβαρύνονται αρκετά, χωρίς να μπορούν να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες.

Χαρακτηριστικό της υπεροχής του Ολυμπιακού είναι ότι η διαφορά ήταν σταθερά 7-9 γκολ, ενώ έφτασε ακόμα και τα 10 γκολ (30-20) στο 56'

Τα πεντάλεπτα: 3-1, 5-3, 7-5, 10-6, 14-7, 16-10 (ημχ.), 19-12, 21-13, 24-15, 26-18, 29-20, 32-24

Ολυμπιακός (Ζαραβίνας): Μάνθος, Κρητικός 1, Τζηράς 10, Καραμπουρνιώτης 1, Ρέινα 8, Τερλέτσκι, Κανδύλας 6, Σανίκης 1, Μπούμπαλο, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 1, Χάλαρης, Τσίλης 4.

ΠΑΟΚ (Σεϊρεκίδης): Κοτανίδης, Αραμπατζής 1, Παλάσκας 4, Καραγκιοζόπουλος 2, Τσεσμετζίδης 3, Κοκκώνης 3, Αποστόλου, Πετρίδης 1, Νικολαϊδης 3, Κωστακίδης 2, Λοίζος, Μαστορογιάννης, Ελοζεούα, Κυπραίος 4, Δέλιας, Γιόσμου 1.

Διαιτητές: Πατιός- Τσιάνας, Κόκκινη: 45:18 Καραμπουρνιώτης (τρία δίλεπτα), Δίλεπτα: 6-2, Πέναλτι: 3/3-2/5

Διαβάστε ακόμη...