Στην Άρτα ο τελικός Κυπέλλου

Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου αποφασίστηκε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος, ο τόπος διεξαγωγής του τελικού του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδος Χάντμπολ Γυναικών.
Στην Άρτα ο τελικός Κυπέλλου

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της ΟΧΕ:

"Ο 33ος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος γυναικών θα διεξαχθεί 16-17 Φεβρουαρίου 2019 στους Κωστακιούς Άρτας με μετάδοση από την Δημόσια Τηλεόραση και την υποστήριξη του Δήμου Αρταίων και της Περιφέρειας Ηπείρου. Πρόκειται για μια στρατηγική επιλογή της Ομοσπονδίας, αφού ο τελικός θα είναι ο πρώτος αγώνας πανελλήνιας εμβέλειας στο νέο κλειστό γυμναστήριο της πόλης χωρητικότητας 1.200 θεατών, που παραδόθηκε μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η ΟΧΕ ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη και τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη για την συνεργασία και την στήριξη τους στο άθλημα".

Ο ΠΑΟΚ Μateco θα αντιμετωπίσει στην ημιτελική φάση το HONDA Πανόραμα σε διπλούς αγώνες 26 ή 27 Ιανουαρίου & 2 ή 3 Φεβρουαρίου, ενώ στο άλλο ζευγάρι η Αναγέννηση Άρτας θα αντιμετωπίσει τον Μ. Αλέξανδρο Γιαννιτσών.

Στις τάξεις της ομάδας, επικρατεί προβληματισμός για τη στάση της Ομοσπονδίας να ορίσει ως έδρα του τελικού την έδρα της μίας εκ των δύο φαβορί για πρόκριση στον τελικό.

Όσον αφορά την αιτιολογία ότι πρόκειται για στρατηγική επιλογή, προκειμένου να εγκαινιαστεί το νέο γυμναστήριο, αυτό θα μπορούσε πολύ εύκολα να γίνει 10 Απριλίου και να ορίσουν τον αγώνα των Εθνικών Ομάδων Ανδρών Ελλάδας – Τουρκίας, που ορίστηκε στη Λευκόβρυση Κοζάνης. Άρα, η αιτολογία της απόφασης «μπάζει».

Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ, όπως έχει μάθει να κάνει όλα τα χρόνια σε όλα τα αθλήματα, θα κατέβει να διεκδικήσει το τρόπαιο αποδεικνύοντας στην πράξη ότι είναι γεννημένος για τα δύσκολα.

Για τον ορισμό – «πρόκληση», ο Έφορος της Γυναικείας Ομάδας Χάντμπολ δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου acpaok.gr:

«Δεν έχω να κάνω καμία δήλωση όσον αφορά τον ορισμό της έδρας του τελικού. Θα μιλήσουμε για το τι οδήγησε τον ορισμό της έδρας στην Άρτα μετά την ολοκλήρωσή του. Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, η ομάδα θα ενισχυθεί περαιτέρω άμεσα και είναι πανέτοιμη, αφού περάσει το εμπόδιο του Πανοράματος, να πανηγυρίσει το τρόπαιο στη φιλόξενη πόλη της Άρτας. Οι φίλαθλοί μας να γνωρίζουν πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα εισιτήρια, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες μας».

Διαβάστε ακόμη...